Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Ez egy vicc

2010.01.04. 23:46 - gemini!

Kicsit megkésve, de Boldog Új Évet mindenkinek, aki ezeket a sorokat olvassa! :-)
El vagyok maradva az írással, az ünnepekről majd beszámolok máskor, most csak egy rövid bejegyzésre futja az erőmből.
Karácsony előtt 2 héttel már egyik gyermekem se járt oviba, bölcsibe...lebetegedett mindenki. Majd beköszöntött a téli szünet, 2 hét, ünnepek, erről majd később. Remegő térdekkel várom a január negyedikei hétfőt: újra nyit az ovi, bölcsi... Na kik lázasodnak be vasárnap hajnalban? Telitalálat! Természetesen mindhárman egyszerre lázasak, megy a hurutos köhögés ezerrel...A héten biztos nem megy senki sehová.
A szeptemberben megkezdett ovis életet így jellemezném leginkább: Csenge és Ajsa itthoni tombolásukat esetenként megszakítják 1 hét ovival...óvodába járásnak semmiképpen nem nevezném. Hanga Bugiról pedig ne is beszéljünk: csak 2 délelőttöt töltött egyedül a bölcsiben...azóta is beteg pár napos szünetekkel. És a legszebb az új szokása. Nevezzük szeparációs szorongásnak, beszoktatás által kiváltott átmeneti korszaknak (a gondozónő előre figyelmeztett, hogy általában bekövetkezik, de csak átmeneti jelenségről van szó): szó szerint bepánikol, ha eltűnök a szeme elől. És ehhez elég annyi, ha kimegyek a 3 méterrel arrébb lévő konyhába: Hangicsekünk képes pánikrohamot kapni apja és két nővére társaságában.
Az a Bugi, aki mindig úgy aludt el, hogy beraktuk az ágyba és becsuktuk a gyerekszoba ajtaját, most a lefektetés gondolatától is retteg. Kispurizik a nappaliba, ha észreveszi, mi is következik hamarosan, feltelepszik a kanapéra, majd ütögetni kezdi kis tenyerével, miközben reménykedő tekintettel ismételgeti: "Csüccs!"
Már legalább egy hónapja csak úgy képes elaludni délután, vagy este, ha ott fekszem a kiságya mellett a földön. Esténként többször felébred, sokszor a fél éjszakát egy földre ledobott matracon töltöm. Vagy a férjem: az vonszolja félálomban az ágyneműjét hajnali 2-kor a gyerekszobába, akinek kevésbé fáj a háta és a dereka.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr561647137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2010.01.05. 10:04:43

Nagyon sajnálom, hogy így alakul (vagyis nem alakul) a csajszik közösségi élete. Majd meglátod a második év már könnyebb lesz. Én is mindenféle homeopátiás bogyókkal tömöm a fiúkat, hogy bírjanak legalább két hetet egyhuzamban az oviban.

gemini! 2010.01.05. 13:06:35

És mikkel tömöd őket pontosan? Én csak Vitacolant adok nekik, de már unom, hogy szinte 2 hetente antibiotikumot szednek. Van valami, ami bejött?

porpika 2010.01.05. 14:46:29

@gemini!: 1 hétig Echinacea golyócskákat (2x5) 1 hétig pedig Engystol tablettát (1-2x1 tabletta). Ezt már a nagylányomnál is alkalmaztam és ritkultak a megbetegedések. A fiúknál októberben kezdtük. Az idén tulajdonképpen csak a Zsombornál kellett egyszer antibiotikum, mert nem akart a köhögése elmúlni.
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.01.05. 22:06:20

Gyors jobbulást a lányoknak!!! Csatlakozom porpikához, a következő "tanévbaen" már jobb lesz. Nálunk is az első közösségben töltött év horror volt. Illetve február után már jócskán ritkultak a betegségek. Én is javaslom a homeopátiát, én próbálok hinni benne. De az is benne vana dologban, hogy idén már jóval kevesebb és enyhébbek (!!) a betegségeik a csajoknak, hogy ez a második évük már közösségben.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.01.05. 22:13:03

Ja, írtam a blogomban a tortával kapcsolatban feltett kérdésedre!

gemini! 2010.01.09. 20:46:14

@porpika: Köszi az infót, végülis a doki nénink ajánlott egy immunerősítőt, mikor bent jártunk a héten, egyelőre kipróbáljuk, beválik-e. Emellett még azt tanácsolta, ha hazajönnek az oviból, bölcsiből, végezzek teljes fertőtlenítést: MINDEN nap fújjak Fluimart az orrukba és öblögessenek, gargalizáljanak valami oldattal. Kíváncsian várom az eredményt.

gemini! 2010.01.09. 20:47:56

@Beso: Köszi a receptet, de úgy alakult, csak a jövő hétvégén készítem el, akkor lesz a lakóparkos-szomszédos-kisgyerekes szülinapi buli, ma gesztenyetortát csináltam a családi partira. :-)


süti beállítások módosítása