Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

A meccs folytatódik

2010.02.04. 21:09 - gemini!

Ajsa a héten a figyelem középpontjába került az oviban. Nem volt hajlandó ugyanis megszólalni, mutogatott, ha szeretett volna valamit, nem kért, nem köszönt meg semmit...Az óvónénik bepróbálkoztak minden lehetséges módszerrel, még az is felmerült, hogy cseréljen helyet Hangával a bölcsiben, mert aki nem tud beszélni, annak ott a helye.
Legutolsó lépésként pedig kézen fogták: "Akkor most lemegyünk Irénke nénihez, az óvoda vezetőjének irodájába..."
Ajsa lányomat az incidens nem rázta meg különösebben. (Habár minden gyerek így rohant ki az anyjához délután: "Anya képzeld, Ajsát levitték Irénke nénihez!"). Az intézmény vezetőjének kérdésére, miszerint "Ajsa miért nem beszélsz?", a válasza a következő volt: "Mert elment a hangom." Még nincs 4 éves, de szembement az egész óvodával...
Óvónénik elmesélték, mióta csemetém az "igazgatóiban" járt, Csenge testvére úgy viselkedik, mint egy kisangyal...nála szorgalmasabban nem köszön meg senki semmit.
Részemről már előre aggódni szoktam, ha délután az öltözőben ücsörögve azt látom, hogy az óvónénik mondani szeretnének nekem valamit, de a mai napon meglepetés ért. Dicséretben részesült mindkét lányom. Egyelőre tart tehát a ki kit tör be játék...

Nem akarom elkiabálni, de amióta bekeményítettünk öltözés ügyben, minden a legjobb úton halad. Egy ujjal nem nyúlunk hozzájuk öltözködés közben, esetleg annyi, hogy a cipzárt alul beakasztjuk, de már nekik kell felhúzni. Nincs segítség csizma-, kabát-, kesztyűfelvételben sem, minden részlettel egyedül kell megharcolniuk. Igaz, így korábban kell kelni, hogy időben el tudjunk indulni, de megéri. Egyre gyorsabbak és ügyesebbek. És egyre kevesebb az ezzel kapcsolatos hiszti is.
És a legszebb: nővérei példáját látva Hanga is elzavar minket - majd ő egyedül felhúzza a harisnyáját, csizmáját...

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr291730368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.02.05. 16:41:49

Gratula! Gratulálok a lányoknak, hogy egyedül öltöznek és neked a következetességedhez! Hogy csinálod????????????????????

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.02.05. 16:56:35

Gratula! Gratulálok a lányoknak az önálló öltözködéshez és neked a következetességedhez!!!! Hogy csinálod????????????????????

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2010.02.05. 16:57:37

Bocs nem láttam, hogy elment a komment....

gemini! 2010.02.06. 21:34:39

Köszi szépen! :-) Hogy hogy csinálom? Egyszerűen a szülői adott egy utolsó lökést...mindig akadnak mondatok, amik megmaradnak az emberben és határozott lépésre késztetik.
Untam már , hogy ketten csinálnak belőlem hülyét minden reggel és délután, hogy az aktuális kedvüktől függ, tudnak-e öltözni, mely ruhadarabjaikat tudják épp felvenni és melyikre képtelenek. Na de az ember mindig siet, a folyosó szűk és tele anyukákkal, gyerekekkel, amúgy is, a többi szülő is öltözteti csemetéjét, na meg még kiscsoportosok, hová a nagy elvárások...
Aztán jött a szülői és a sokat hangoztatott kifejezés: következetesség (na és persze a felvilágosítás, hogy ha nincs anya, mindenki öltözik, mint a kisangyal). Mert többször belefogtunk korábban is, hogy "most tényleg ti öltöztök", de azért a harisnyát felrángattuk, meg aztán a csizmát a végén rájuk húztuk, mert nem tudja beledugni a lábát a vastag nadrágtól, kabáttól...
Nem mondom, hogy élveztem 52 percen keresztül higgadt hangon azt ismételgetni az ovi folyosóján: Ajsa, ha kinyújtod a kezed, eléred a csizmát, hidd el, az az 5 cm nem egy nagy távolság, én most kimegyek a folyosóra, és néha benézek, készen vagytok-e már...nem, te ügyes óvodás nagylány vagy, Marika néni is megmondta, egyedül is fel tudsz mindent húzni, nem, a csizmában sem segítek, mindent egyedül vesztek fel...stb. Az egész ovi visszhangzott a hisztijüktől.
Az 52 perc aztán napról napra fokozatosan csökkent, ők pedig felfogták, hogy egyedül kell öltözni, nem segítünk be. Most már hiszti nélkül, engedelmesen küszködnek minden egyes ruhadarabbal, cipzárral...csak egyszer sem szabad kivételt tenni. Nálunk ez jött be. :-) Hajrá! :-)

Jutka+4 2010.02.11. 12:14:17

Szia Gemini!
Nagyon tetszik a blogod, de nem találom az "elejét", vagyis egy bemutatkozás-félét. Szívesen felhívnám rá a figyelmet a Kismama Ikerklub rovatában, ha nincs ellenedre.

Judit

gemini! 2010.02.11. 16:27:18

@Jutka+4: Persze, hogy nincs ellenemre, sőt, előre is köszönöm. :-) "Eleje", bemutatkozó szövege tényleg nincs a blognak, mikor belevágtam, csak sodródtam az eseményekkel és igyekeztem rögzíteni őket... de ha lesz időm, most már lassan tényleg írok valamit... :-)

Jutka+4 2010.02.12. 08:35:29

Köszi!!! Akkor kérlek írd meg, ha szeretnéd, hogy hol terelgeted az ikreket (Budapest?) És pár szót arról, hogy kik vagytok. Lehet privátban is!
Judit


süti beállítások módosítása