Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Javul a helyzet

2010.02.22. 11:32 - gemini!

Lányaim viselkedése meglep. Néhány bejegyzéssel korábban még amiatt siránkoztam, hogy állandó a hiszti az öltözködés miatt...ennek úgy néz ki, a határozott állásfoglalásunk óta vége. Ha ilyen jól megy már a téli beöltözés, mit fogok kezdeni azzal a rengeteg felszabaduló idővel tavasszal, mikor eltűnnek a bonyolult harisnyák, csizmák, kesztyűk? Fél órával tovább alhatunk majd minden reggel... :-)

Kik azok, akik nem hajlandóak köszönni az oviban? Ajsa és Csenge. Egyedül nekik nincs bölcsis múltjuk a csoporttársaik közül, ott aztán pedig sok mindent "belevernek" a gyerekekbe, akik ezzel az alappal érkeznek a következő szintre, az óvodába. És ki az, aki nővérei helyett "csókolommal" köszön az óvónéniknek? A legkisebb ugrifüles: Hanga.

Idáig az a tapasztalatom, hogy a harmadik (vagy inkább "második") gyerekkel minden gyorsabban megy. Annyit nyüstöltük itthon a testvéreit, hogy megtetszett Buginak a szó és minden kérés, könyörgés nélkül beköszönt az ovis csoportba: "csókom". 

Ezen kívül 2 hete elzártuk a babakocsit - Hanga azóta is szorgalmasan közlekedik a két kicsi lábán, hiszti, ölbevevés nincs.

Hangicsek sokkal kezelhetőbb, mint borsószemkirálykisasszony Ajsa és Csenge. Határozott, erős személyiség, ilyen értelemben vele is sokszor harcolni kell bizonyos kérdésekben, de nincsenek sztárallűrjei, mint nővéreinek. Ez a különbség már a három testvér pár hónapos korában is megfigyelhető volt és azóta sem változott. 

Ajsának kb. 1 hónapja ismét kiújult az ekcémája. Ma veszem meg neki a 3. kenőcsöt, amivel bepróbálkozom...abban bízom, hogy előbb-utóbb magától elmúlik. Ugyanígy történt 1 évvel ezelőtt is: az ekcéma váratlanul megjelent, majd különösebb kezelés után eltűnt...nem tudom mi okozza. Valószínűleg több dolog is egyszerre: legyengült immunrendszer, a téli hideg, a benti száraz levegő és még ki tudja mi. Kenegetek, öblítőt cseréltem, nem teszek a fürdővizükbe semmit... és várok.

Spontán ölelkezés

 

IMG_1964

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr801780454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2010.02.22. 14:45:31

Bizony a köszönéssel én is nagyon sokat szenvedek. Pár hete elértem, hogy reggel köszönnek az oviban, de szinte még akkor amikor be sem léptek az ajtón, így óvónéni vagy meghallja vagy nem. De általában nálunk is a nemköszönés megy. Pedig Isten látja lelkem annyit mondom nekik, annyit tanítom őket. Pld. a doktornéninek egyáltalán nem köszönnek, pedig járunk oda éppen eleget. Sőt a doktornénivel a kommunikáció az nulla. Én ez miatt igen kínosan érzem magam minden esetben. De ez van, többet tenni nem tudok.
Bezzeg akinek nem kellene annak olyan hangosan köszönnek, hogy csak na. Ezt úgy értem, ha pld. valaki idegennel találkozunk.

gemini! 2010.02.23. 10:32:16

Ismerős. :-) Ajsa és Csenge nem köszönnek, sőt beszélni is elfelejtenek, ha idegen kérdez tőlük valamit. Az óvónőkkel és a csoporttársaikkal sem kommunikálnak...csak egymással. Habár mostanában talán elkezdődött valami: óvónénik állítása szerint néha már nyitnak feléjük...szeptember óta először.
Itthon hangosan harsogják: "csókolom", reggel azonban lefagynak a csoport bejáratánál, megbénul a szájuk...teljesen bestresszelnek a "feladattól". Szemmel láthatóan rosszul érzik magukat, úgy aggódnak és bújnak belém, mintha arra kértem volna őket, szavaljanak valamit az egész óvoda előtt. Természetesen erőszakosan nem nyaggatom őket ezzel állandóan, nem telepszem rájuk...de azért párszor megemlítem, magyarázom.
Ráadásul a saját csoporttársaiknak sem köszönnek egy "sziá"-t sem, vagy nem köszönik meg, ha a szülinapos ovis kiosztja a sütijét...és az tényleg ciki, amikor egy vele egyidős szól rá Ajsára, vagy Csengére, mert rosszul esik neki, hogy meg sem mukkannak.
Itthon aztán egymást javítgatják: "köszönöm szépen, azt így kell mondani", "nem kérek, köszönöm", mint a kisangyalok...másokkal sajnos nem osztják meg ezen képességüket.
És van még egy kínos dolog: rendelőben várakozva, idegenekkel találkozva az első pár perc feloldódás után következik a magánszámuk. Rendszeresen babáknak adják ki magukat, akik még nem tudnak beszélni, nyüszítő cicahangokat hallatnak, az arcukat pár centi távolságra odanyomják idegenek fejéhez, hozzájuk dörgölőznek, közben a feltett kérdésekre nem válaszolnak, csak tekeregnek és kelletik magukat. A szerencsétlen áldozatot hárman közrefogják (Hanga is beszáll a zavarbaejtő buliba), a szerencsétlen kiválasztott pedig hirtelen nem tudja, hogyan viselkedjen a váratlan szituációban.

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.02.23. 11:17:35

Kedves Gemini,
tündériek a gyerkőceid :) Már régóta olvaslak "titokban", gondoltam most megszólalok. :)
Üdv.
Trichterwinde
trichterwinde.blogspot.com

gemini! 2010.02.23. 20:32:35

@trichterwinde: Köszönjük szépen :-), és örülök, hogy "felfedted" magad! :-)

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.02.23. 21:20:21

Gemini, Nálatok van a felmenők között iker ? Számomra az ikrek olyanok, mint egy igazi csoda. Minden gyermek az, persze, de az ikrek valahogy olyan különlegesek, le se tudom írni, amit gondolok :) Fantasztikus.

gemini! 2010.02.24. 10:17:39

Vannak ikrek a családban mindkét oldalon, de kétpetéjűek. Mikor megtudtam, hogy ikrekkel vagyok terhes, megvettem az "Ikrek, könyvét" és beleástam magam. Akkor derült ki számomra, ami nem annyira köztudott, hogy a kétpetéjűség öröklődhet anyai ágon, de az egypetéjűség nem - az egyszerűen a természet "poénja". :-) Úgyhogy esetünkben nem az öröklődés játszott szerepet...meg is lepődtem rendesen, mikor váratlanul közölte velem az orvosom a 2. vizsgálaton: ő itt két magzatot lát a képernyőn. :-) Soha eszembe sem jutott az ikerség gondolata azelőtt, pedig sok anyukától hallom, mikor találkozunk, ő mindig ikerbabákra vágyott. :-)
Eszméletlenül nehéz volt az első év, de nagyon örülök, hogy ikrek anyukája lehetek, mert sok speciális élményben van részem. :-)

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.02.24. 10:37:37

Mi még a gyermekvállalás előtt állunk. Talán már nem sokkal :) És csak azért kérdeztem, mert nálunk is vannak ikrek a családban: anyai nagymamámnak voltak iker testvérei (nem ő volt iker) és ugyanezen az ágon az első unokatestvéremnek egypetéjű ikrei vannak. No majd kiderül :) Én is vágynék ikrekre, de inkább "másodiknak" :))) De persze nem választás kérdése, a lényeg az egészség.
A Te gyerekeid egyébként ritka szép gyerekek, és ezt tök őszintén mondom...

gemini! 2010.02.27. 21:46:45

@trichterwinde: Köszi szépen. :-) Lányokat nem nagyon dicsértük soha, ennek ellenére már nagyon régóta tudatában vannak emberekre gyakorolt hatásuknak, hisz bármerre is járjunk, a járókelők körberajongják őket.:-) Erre tesznek rá egy lapáttal, ha még külön műsorszámukat is előadják: szerepelnek, vigyorognak, kedveskednek, bohóckodnak...az eredmény: olvadozó nők, nénik tömkelege.
Ikerszülőnek lenni tényleg jó dolog, feltéve, ha az ember lánya túléli az első 1 évet....utána is húzós, mert két egyidős gyerek vágja magát hiszti közben a földhöz, de már egy fokkal könnyebb. Úgyhogy hajrá, a lényeg úgyis az egészség! :-)


süti beállítások módosítása