Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Június 13.

2007.08.01. 12:56 - gemini!

Ha megtudják, hogy terhes vagyok, mindenkinek elkerekedik a szeme és ez az első kérdés: "És be volt tervezve?" És amikor azt válaszolom, hogy igen, akkor megjegyzik, hogy bátrak vagyunk. Igazából egy Spektrumon levetített film adta az ötletet, amiben egy nőnek 9 gyereke született. Nyugalom, nem egy focicsapat létrehozása a célunk! :-)

Az fogott meg a történetben, hogy nagyon kevés korkülönbség volt a gyerekek között. Igaz, az a nő, ahogy megszülte a négyes ikreit, fél év múlva újabb beültetésre jelentkezett és rögtön hármas ikrei lettek. Egyszerűen csak elgondolkoztatott a felfogásuk (amivel nem teljes mértékben értettem egyet, mindenesetre szokatlan volt) és nem értettem, miért is kéne mondjuk 2-3 évet várni a következő gyerekkel. Eredetileg is hármat terveztünk, akkor meg jöjjön most. Férjem szavaival: "Ha nehéz, legyen nagyon nehéz!" :-)

Ráadásul pont az előző hétvégén voltunk egy családi vacsorán, a lányok utálták az autókázást, végigsírták,  a vacsorán jobbnál jobb ételek voltak, de semmit nem tudtunk élvezni, mert a két lány unta magát, a babakocsiban nem voltak el, állandó foglalkozást igényeltek. Egyébként hiába megyünk akár 20 fős társaságba is, egy idő után csak mi kötjük le őket. Egy ideig mindenki aktív és segítőkész, de nem  a kikapcsolódásról szólnak a kimozdulásaink. Aztán fáradtan elindultunk hazafelé, újabb sírás, otthon rögtön kezdődött a fürdetés, vacsora készítés és alig vártuk, hogy aludjunk.

Rájöttünk, hogy nem tudunk kimozdulni, vagy iszonyúan fárasztó és mire a lányok 2-3 évesek lesznek és már egy fokkal könnyebb lenne a helyzet, akkor kezdjük elölről az egészet a 3. gyerekünkkel? Ha már nem tudunk kimozdulni, akkor 3 gyerekkel ne tudjunk, miért húzzuk el a folyamatot 5-6 éven keresztül? Azután pedig mint boldog, fiatal pár 3 gyerekkel mehetünk vendégségbe, nyaralni, kirándulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr61129927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vimizo · http://blog.vimizo.hu 2008.08.01. 23:17:40

Szia! Most találtam Rátok:)
Elolvatam ezt a postodat, és teljesen egyetértek. Nálunk is 3 csajszika van, másfél évente születtek. Mikor a kicsi 1,5 éves volt, akkortól olyan könnyű, simulékony minden Velük. Mindenféle utazások, nyaralások, vendégségek stb...
Jól döntöttetek:)
Gratula szép családodhoz!


süti beállítások módosítása