Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

A szétválaszthatatlanok

2010.03.29. 14:09 - gemini!

Ma reggel én vittem Ajsát és Csengét az oviba, férjem Hangával korábban befordult a bölcsibe. Tényleg nem győzöm elégszer hangoztatni, mennyire meg vagyok elégedve az ovival (a teljesség kedvéért a bölcsivel is, iszonyú mázlink van). A csoportszoba ajtaján bekukkantva a következő pillanatképet kaptam el: óvónők, gyerekek lelkesen készítenek valami műfűszerűségből, krepp papírból húsvéti, tavaszi dekorációt, a szoba vidám színekkel, saját alkotásokkal díszítve... De igazság szerint tényleg mindegy, melyik napot veszem - minden reggel ugyanez a látvány fogad: barkácsoló, ragasztó, festegető gyerekek és óvónők. Ennek tényleg nagyon örülök.
Az elmúlt napokban valamilyen szinten minden lánykám beteg volt. Fel szokták tenni a kérdést: külön szoktuk-e választani néha az ikertestvéreket. Most is csak az bizonyosodott be számomra, hogy fölösleges kínzás erőltetni. Csütörtökön csak Csenge betegedett le, el szerettem volna vinni az orvoshoz...Ajsa a gondolattól is kikészült, hogy ne tartson velünk: sírt, kiborult, hogy ő nem jöhet, csak Csenge. A vége az lett, hogy mind az öten ott ücsörögtünk a rendelőben...egy beteg gyerekkel.
Végül Hangát hazaküldtem apával (túl sokat kellett várni, nem volt a közelben bili, normális wc, nem egy nagy élmény 3 egyre türelmetlenebb gyerekkel várakozni egy folyosón). A reakciója a hazafelé vezető úton végig olyan intenzitású volt, hogy csodálkozom, férjemet nem állították meg, vajon tényleg övé-e a gyerek, vagy épp most rabolja el. Bugi üvöltött, rúgkapált, tekeredett férjem ölében, szabadulni akart, visszarohanni. Egyébként ő sem tolerálja, ha szétszakad az ötösfogat...mindenhová mindig egyszerre kell mennünk. Szó szerint számon tartja, hány pár láb lép ki reggel az ajtón induláskor, senki nem válhat külön.
Ha olyasmit hallok, hogy jót tesz, ha külön csoportokba iratják az ikreket, mert az egyik fél elnyomhatja a másikat, ezáltal az "elnyomott" felszabadulhat, kiteljesedhet, részemről csak kétpetéjűekre tudok gondolni. Ők két egyszerre született testvérnek számítanak, ebben az esetben tényleg fennállhat, hogy bizonyos esetekben jó ötletnek tűnik a külön csoport, osztály. 
Nem tudom, ez csak ránk jellemző-e, de iszonyú hangosan beszélnek. Talán mert mindig túl kellett beszélniük valakit és versengeni kellett azért, kinek a mondanivalóját hallja meg anya és apa. Tisztára mint a madárfiókák - aki nagyobbra nyitja ki a csőrét, több gilisztát kap és nagyobb eséllyel indul neki az életnek.
Úgyhogy a végeredmény évek óta a totális hangzavar. Néha már berekedek, mert képtelenség túlkiabálni az alapzajt és a szüntelen csacsogást. Aki bepillantást nyer akár pár percre is kis, szokványos életünkbe, általában 5 perc elteltével felteszi a következő kérdést: "És mégis hogy szoktatok férjeddel beszélgetni?"
És a hab a tortán: Ajsa és Csenge hangszíne, hangmagassága. Férjem szerint elmehetnének szinkronizálni Alvint és a mókusakat. Én vég nélküli sipítozásnak hívom. Ráadásul csak nem tudtuk még kinőni, hogy nem kell mindenért azonnal sírni...így például azért sem, mert kiesett a hajunkból a csatt...és azért sem, mert nem kerül elsőre jó helyre a zokni sarka.
De befejeztem a panaszkodást: sipítoznak, csacsognak, eszméletlen az "alapzaj" egész nap...de min csodálkozom - 3, szinte egyidős Duracell csemetéről beszélek. :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr281877197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2010.03.30. 09:06:55

Én is amikor mentek oviba kikértem a vezetőóvónő véleményét a külön csoportba járásról. Hallani sem akart róla, mondta, majd meglátom úgyis lesznek más barátaik is. Ez így is van nálunk. Már vannak külön barátaik.

Először hallani sem akartak az egyedüli óvodába járásról, de mára már egy egész hetet is mennek egymás nélkül. Nincs ebből az oviban lelki ügy, vidámak, felszabadultak egymás nélkül is.

gemini! 2010.03.30. 12:35:36

A fiaid kétpetéjűek, ugye jól emlékszem? Nálunk nem volt erről szó beiratás előtt, de egyelőre hallani sem akarnak a különválásról. Ha egyikük beteg, 2 gyerek marad itthon. :-) Főleg egymással, vagy egyedül játszanak a csoportban az óvónők elmondása szerint, de többször láttam példát arra, hogy odarohannak csoporttársaikhoz, úgyhogy nem aggódom. Én így fogadom el őket: ketten egy pár, sülve-főve. :-)

porpika 2010.03.31. 20:29:40

Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül. Ez mára már szinte természetes lett. Na persze nem olyan sokszor van, hogy csak az egyik beteg.


süti beállítások módosítása