Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Nem vagyok egy Bartos Erika

2009.04.03. 21:56 - gemini!

Nagylányaim egy hete rájöttek, hogy egyedül is fel lehet öltözni - azóta a közelükbe sem lehet menni, ha ruhával bajlódnak, mert bepánikolnak, hogy biztos segíteni akarok. Én csak örülök a fejleményeknek, az meg szerencsére egyáltalán nem zavarja a szépérzékemet, ha a hátukra kerül Micimackó a mellkasuk helyett. Ők elégedetten vigyorognak, ha sikerült az attrakció, nekem meg eggyel kevesebb dolgom van - mindenki boldog.

Csengét és Ajsát gondolkodásra serkentő játékokkal könnyű lefoglalni... Hangát elszórakoztatni szintúgy nem ördöngősség. Na de mikor mindhárommal próbálkozom...korkülönbségükből fakadóan képtelenség. Csak egy hétköznapi példa: előszedem a puzzle-könyvet, a mesekirakós kockákat, vagy egyszerűen egy képeskönyvet. Na akkor most nagylányaim, kreatív foglalkozás következik anyátokkal! És akkor mindenlébenkanál legkisebb Hangánk lecsap és szerteszét söpri a puzzle darabokat, tornyot épít azokból a kockákból, amiből már a meserészlet tizedét sikerült kirakni (ez a rekord, mert Hanga iszonyú gyors), nővérkék érthető módon kiborulnak, kezdődik az éktelen visítás... Lemondóan kezdem elpakolni a játékokat, ma 2 percig szórakoztunk kreatívan.

Hangicsek továbbra is számítógépőrült, nem tudunk úgy leülni a gép elé, hogy ki ne szagolná...és már kéredzkedik is az ölünkbe Youtube videókat nézni. Így eléggé nehéz haladnunk férjemmel, ugyanis mindennap több órányi munka vár ránk a számítógépen, de 3 gyerek mellett vontatottan haladunk. Mivel apa több mint fél éve átlagban 4 órákat alszik (amit bepótol metrón utazva, bankban a sorára várakozva), ezért kidolgoztunk egy stratégiát. A porontyok lefektetése után átmenet nélkül mindenki leül a maga kis monitora elé - egyik műszakot követi a másik. Én hajnali fél 1-ig, 1-ig nyomom a melót, apa a régóta tartó alváshiány miatt kidől 10-11-kor, beállítja az ébresztőt 4-re, amikor is feldolgozza és folytatja anya munkáját. Szép az élet! :-)  

Valahányszor megcsodálhatom Hanga kitolt pocakos járását, egy büszke vajda jut eszembe, aki végigsétál faluja főutcáján

 

A gazdasági válság nyalókája

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr701044855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.04.07. 21:15:34

Le a kalappal - már megint - előttetek! MÉg dolgozol is a gyerkőcök mellett? Na meg kedves férjed is még otthon is húzza az igát??? Nem is tudom, hogy bírjátok. Én általában 10 körül kidőlök.
Most még valóban nehéz lehet a korkülönbségek miatt együtt "alkotni" velük (még ha nem is olyan nagy az a korkülönbség). 1 év múlva már remekül lehetne, de akkor már úgy sem lesz ilyen gondod, mert a nagyok ovisok lesznek. Addig meg kitartás! Tényleg most ebben a jó időben elmerészkedsz már velük a szabadba??
Szuper a gazdasági válságos nyalóka!!!!
Már csak azt nem értem, hogy jön ide Bartos ERika????

gemini! 2009.04.08. 00:03:33

Bartos Erika? Semmi, csak kreatív foglalkozásról, időtöltésről mindig ő jut eszembe. :-) Szeretnék már valamit "alkotni" velük, (ha már van egy különbejáratú bölcsis kiscsoportom) de egyelőre még csak a rombolásnál tartunk - főleg most, hogy látok a neten egy csomó húsvéti kreatív ötletet... Sebaj, majd egy év múlva elég érett lesz mindenki.
Kimerészkedtünk már a szabadba, mikor végre beköszöntött a jó idő. Sokkal könnyebb volt magamat és a lányokat is rávenni, mint a minusz 10 fokban, hogy elbattyogjunk a játszótérre, vagy "segítsenek" nekem bevásárolni.
Na igen, rengeteg a meló itthon, mikor végre ágyba dugtuk a porontyokat és most így éjfél felé is ezt nyomom...bejegyzést írni nincs nagyon időm, de holnap hátha összejön. :-) Röviden, tömören: pénteken hajnalban Tokajba indulunk pihenni a nagyszülőkhöz, Csenge tegnaptól lázas, ma reggelre begyulladt a füle, holnap a fül-orr-gégésznél kezdünk. Elintéznivaló és program az elkövetkező 2 napban még annyi, hogy most bele se akarok gondolni, mert soha nem fekszem le aludni. :-) Szóval az élet pörög, remélem két másik lánykám nem kap el semmit Csengétől... Beso, szerintem a héten már nem futunk össze a környéken, aztán elutazunk, de ha visszajöttünk, kigúvadt szemekkel lesem majd a játszótereket, ott vagytok-e! :-) A többit e-mailben, ha eljutok oda. :-)


süti beállítások módosítása