Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Bugis lábú Hanga

2009.07.12. 13:55 - gemini!

Rengeteg mindenről akarnék írni, de vagy időm nem volt, vagy egészséges idegsejtem. A nagylányok egyszer angyalok, másszor meg ördögök - nehéz összeegyeztetni a két énjüket, teljesen váratlanul csapnak át Jekyll-ből Hyde-ba. Az egyik pillanatban réveteg mosollyal olvadozunk cukiságukon, a következő pillanatban pedig az állkapcsomat szorítom össze teljes erővel és úgy érzem, szikráznak az idegpályáim. Szerencsére férjem a nyugalom szigete, ő az, aki tompítja a család 4 keményfejű nőtagjának kirohanásait. 

Akkor kezdjük Tokajjal és a lagzival. Meglepő módon senki nem lett beteg és senki nem kapott komolyabb hisztirohamot. Ez volt az első nyaralás, amikor lányaim nem fordultak ki magukból és "csak" a szokásos formájukat hozták. Mondjuk megháromszorozva még ez is fárasztó élmény tud lenni egy kívülállónak...
A lagzi 100 km-re volt Tokajtól, Putnokon, ill. Dubicsányban. A több helyszín miatt volt olyan egymást követő 4 nap, hogy mind a 4 éjszaka más városban, más ágyban aludtunk. Azt hittük, ez majd felzaklatja a lányokat, nyűgösek lesznek, nehezen aklimatizálódnak, hisz még nagyon kicsik, főleg Hanga. Fontos számukra a kiszámíthatóság, a megszokott helyszínek, a saját gyerekágy, a nélkülözhetetlen játékok. Épp ezért volt pozitív csalódás, hogy bárhová érkeztünk is, azonnal feloldódtak: 14 kilós testükkel nekifutásból, az ágy tetejéről ugráltak dédi ölébe, minden felbukkanó embernek azonnal kiosztották a melót (te csinálj nekem bundáskenyeret, te gyere velem pisilni, te forogj velem, te kapd el azt a cicát), Hanga kitépte tövestül az összes 20-30 éves baba karját, egyszóval hozták a formájukat.

Koszorúslánysággal kapcsolatos konklúzió: egy 3 éves gyerek nem szerepel nagy nyilvánosság előtt. Hacsak nem Britney Spears-nek hívják. Hetek óta treníroztam a lelküket, mi fog történni, mit is kéne csinálni. Korábban megjelentünk a templomnál, tessék csajok, gyakoroljunk, most még nincs itt senki. Az első reakció a teljes bepánikolás volt és haza akartak menni. Majd felfedezték, hogy van a templomon egy kis oldalajtó, ahol ki lehet menekülni a kertbe. Innentől kezdve körbe-körbe rohangáltak az épületben: be a főbejáraton, ki a kisajtón. Teljesen felszabadultak. "Lányok nem rohangálunk, ez nem játszótér, lassan vonuljatok azon a folyosón!" Úgy hagytuk ott a templomot, hogy már egész jól ment, még kézenfogva is hajlandóak voltak végigsétálni a padsorok között. Fog ez menni, fog ez menni... 
016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délután visszatértünk, mély levegő, próbáljuk ki élesben. Megérkezett a násznép a dudáló autókkal, kiszállt a menyasszony... és lányaim bepánikoltak. Mereven földre szegezték tekintetüket és bujkálni kezdtek lábaink között. Fényképezőgépek hada próbálta meg elcsípni őket, de hiába. Rokonok próbáltak közeledni feléjük...szinte belebújtak a fenekünkbe. Egymásra néztünk férjemmel: "Na mit tippelsz, mit fognak csinálni a templomban?" Rózsasziromdobálás vezényszóra, masírozás egyedül a padsorok között a rengeteg, számukra ismeretlen tekintet kereszttüzében?
235
232
Nem meglepő módon a következő volt a felállás: orgonaszó felcsendül, nincs mese, anya elindul a lelkész felé, maga után vonszolva Csengét és Ajsát, akik megkövülten, mereven egyre csak a földet stírölik . A táv felénél Csenge annyira leblokkolt, hogy felkaptam az ölembe és kisiettünk a "vészkijáraton". 
265
269
Rózsasziromdobálás: kamerák, fényképezőgépek várják izgatottan a nagy pillanatot...na azt várhatják, lányaim már a földre sem hajlandóak leszállni, felkapaszkodtak ölünkbe, arcukat mélyen belefúrták vállainkba. Anya, apa és a nagyszülők másodpercek alatt lelkes koszorúslányokká változtak és ráborítottak az ifjú párra egy ládányi virágszirmot.

Ellenben a lagziban már egészen más volt a helyzet. Először is kiderült számunkra: Hanga imád táncolni. Hangát idáig is "Hanga bugi"-nak hívták nővérei egy elhallás miatt (Hanga hugi), de most tényleg meggyőződhettünk róla, hogy a legkisebb ugrifülesnek benne van a bugi a lábában. A nagyok 10 körül ájultak el a táncparkett közepén (természetesen két férfi vállán, hol máshol), de Hangicsek még ekkor is maximálisan fel volt pörögve, nem is tudtuk lefektetni, csak 11-kor - ő bírta a legjobban a hejehujázást.
291
337

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lagziban rögtön feloldódtak a nővérkék is: akiktől a szertartáson elsőre megijedtek, azokkal később romantikus, összesimulós táncot lejtettek. Ülünk férjemmel az asztalnál, tömjük a fejünket és Hangáét húslevessel, majd körbenézünk: "És a két nagy hol van? Mittom én, valakinek az ölében lassúznak". Fél órával később pedig vidám sikongatásukat halljuk, ahogy a többi gyerekkel fogócskáznak. Egyszóval csak feloldódtak a kezdeti nehézségek után és nagyon jól érezték magukat.

317
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr471241750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2009.07.15. 15:37:37

Nagyon csinik voltatok mindannyian.


süti beállítások módosítása