Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Változások Hanga életében

2010.02.12. 14:59 - gemini!

Hanga átmeneti szeparációs szorongása elmúlt, megszűntek a váratlan pánikrohamok. Bugink nincs egyszerű helyzetben, eddigi megszokott kis pihepuha babaélete több területen is felbolydult. 
Szülei kikapták alóla a rácsos ágyát - 2 éves szülinapja óta ugyanolyan nagyágyban alszik, mint nővérei. 
Az anyja elhagyta - immáron megszakítás nélkül 3 hete jár a bölcsibe. 
Ráadásul egy szép napon tárolóba zártuk a babakocsiját - itt az idő, hogy ő is a két lábán járjon. Ez utóbbi Bugi kezdeményezésére indult, egyik reggel ugyanis menet közben kiugrott a babakocsijából (soha nem tett korábban ilyet, ki sem tudtam robbantani kényelmes járműjéből) és önállóan tipegett a vesztőhely, azaz a bölcsi irányába.
Kapva kaptam az alkalmon, és a következő reggelen már tudatosan kocsi nélkül indultunk útnak. 3. nap esett le Hangának, mekkora hülyeséget csinált: várakozóan topogott a babakocsit rejtő tároló előtt, de  anya könyörtelen volt...ekkor döbbent rá, hogy ezt most nagyon elszúrta.
Hangicsek esetében  a speciális körülményeknek köszönhetően több olyan dolog is van, amiért nem választhatjuk ugyanazokat a módszereket, mint nővéreinél. Ilyen pl. az önálló sétálásra szoktatás. Csengénél és Ajsánál ennyi idősen tökéletesen bevált a motor: a babakocsit kismotorra cseréltük, majd egy idő után azt is elhagytuk. Buginál is beválna a csel: motorra szállt...de abban a pillanatban nővérei is követelték a sajátjukat. A 3, szinte egyidős gyerek gyalog is kezelhetetlen tömeg, ha alájuk teszünk 3 motort (kisgyerekes szülők pedig tisztában vannak vele, milyen sebességgel tud így teperni egy gyerek), akkor pedig egyenesen életveszélyesek. Úgyhogy szegény Bugi esetében kimarad az áttérést segítő megoldás.
Két dolog hibádzik még: a cumisüveg és az egyedül elalvás témaköre. A sok területet érintő változás miatt azonban nem érzem úgy, itt lenne az ideje, hogy szegényt egyik pillanatról a másikra mindentől megfosszuk. A beszoktatás óta nem alszik el egyedül (az egyedül szó azért túlzás, Csenge és Ajsa ott vonyítanak a fülébe, csoda, hogy képes egyáltalán elaludni), korábban ezzel semmi gond nem volt. Ehhez jött az új ágy...szereti, nem esik ki belőle...de ott kell maradni, míg elalszik.
A gondozónői szerint egyébként beszokott: mosolyog, játszik a többiekkel, enni is elkezdett, ölbe kéredzkedik és puszit ad...ez Hangánál nagy szó, nem osztogatja csak úgy "idegeneknek" a cuppanósokat.
A nagy szigor beköszönte óta ő is harcol, hogy egyedül öltözhessen, mérges "Akka" (Hanga) kiáltásokkal tép ki a kezünkből a ruhadarabokat - majd én csinálom! Jelenlegi személyiségét hűen tükrözi 3 leggyakrabban használt szava: "nem", "enyém", és "Akka". 


Hanga előszeretettel használt őrült grimasza
IMG_1960

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr761752257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása