Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Új tesó

2007.08.21. 14:02 - gemini!

Tegnap láthatták lányok életük első tűzijátékát, igaz nem a Duna-parton voltunk, de úgy tervezem, jövőre már elég nagyok lesznek ahhoz is. Tetszett nekik, de kb. annyira volt izgalmas, mint a körülöttük ugrándozó kutya, úgyhogy hol ezt nézték, hol azt.
Tokajban a nagyszülőknél fél óránként elment egy vonat a ház mellett, amitől mindig megijedtek. Hogy megnyugtassuk őket, mindig azt mondtuk: "Már elment a vonat, pá-pá."
Azóta olyan aranyosak, bármitől ha megijednek, pá-pá-t integetnek neki. Pl. elmegy mellettünk egy busz, vagy dörög az ég - menekülnek az ölembe és közben integetnek. :-)
Kíváncsi leszek mit fognak szólni egy harmadik tesóhoz, habár az könnyebbséget fog szerintem jelenteni, hogy nem egy egyke mellé érkezik, így nem lehet olyan mértékű
az irigység sem. Na persze ezt csak én gondolom így. Olvastam múltkor egy cikket "Egy kicsi és egy pici" címmel, ahol másfél év volt a korkülönbség a két gyerek között. Azt tanácsolják, az első hetekben úgyis csak alszik egész nap az újszülött, ebben az időszakban fordítsuk minden figyelmünket a nagyobbikra, úgyis ez az első pár hét lesz kritikus számára. Vonjuk be a kisbaba ellátása körüli dolgokba (persze csak ha akarja), "hozd ide a pelenkát, cumisüveget", stb., hogy ő is a mindennapok aktív részesének érezze magát. Mondjuk tényleg rossz érzés lehet, hogy sürgünk-forgunk a pici körül, ők pedig kívülállónak érzik magukat. Na és persze kapjanak játék babát játék káddal és cumisüveggel, hogy utánozhassák, amit én csinálok a tesóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr28145125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása