Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Vizsgálat

2007.09.11. 22:42 - gemini!

Az orvosom szerint nincs semmi probléma, a méhszáj zárt, de azért fogjam vissza egy kicsit magam. Szerinte azért érzek fájdalmat, mert feszül a méh, úgyhogy az előző terhességből kiindulva kezdjek el magnéziumot szedni. Aztán reméljük a legjobbakat. Pedig már élveztem, hogy egy gyerekes, "normális" terhesség, a legtöbb nő arról áradozik, ilyenkor van ereje teljében, hát legalább én is megtapasztalom milyen az. Jó, végül is csak annyiban korlátozott, hogy ne ugorjak neki pl. egy nagytakarításnak és pihenjek többet.
Most tartok a 22. hétnél, de máris hatalmas a hasam. Egyébként ez a középső harmad szerintem a terhesség legjobb szakasza: már nincsenek rosszullétek, de még nem is akkora a baba és vele együtt a hasam, hogy kényelmetlen lenne minden mozdulat. Szeretem azt érezni, ahogy a pocaklakó mozog és rugdos a hasamban - már egy masszív tömeg, érzem a csontokat, a gerincét. Jön, megy megállás nélkül. A neveken még gondolkozunk, de biztos nem olyat választunk, ami gyakori. Régi magyar név a cél, úgy mint a lányoknál, nem lesz egyszerű feladat, a Ladó féle névgyűjteményből csak egy nyerte el a tetszésünket, úgyhogy még keresünk a neten is.
Az éjszakánk egyébként borzalmas volt, hajnali fél 1 és fél 5 között a lányok folyamatosan üvöltöttek. Nem sírtak, üvöltöttek. Hisztérikusan, magukból teljesen kikelve, az ágy rácsát rángatva. Volt minden: pelenkacsere, evés, ivás, fogzáskönnyítővel kenegetés, ringatás - semmi eredmény. A végén már az jutott eszembe, vegyük ki a csajszikat az ágyból és induljanak útjukra a sötét lakásban, majd reggel összeszedem őket, ahogy összekuporodva alszanak a konyhakövön, egyszer csak el kell fáradniuk! Végül is erre nem került sor, de férjemmel mindketten összetörve ébredtünk, ő kb. 2 órát aludt összefüggően, én 3-at.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr63163185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi 2007.09.12. 13:18:21

Szia :)

Remélem, minden apróság jól van már, és Te is. Olyan szépek a lányok, mindig rájuk csodálkozom a képeken, videókon... :)

Nem tudom, ezt a linket ismered-e már:

www.nytud.hu/oszt/nyelvmuvelo/utonevek/index.html

Itt fenn van az összes anyakönyvezhető név. Nekünk se sikerült 10-nél többet kiválasztanunk, pedig mind a két pindurinak 2 nevet szeretnénk adni. Azért végül megegyeztünk a párommal.

Majd mesélj, sikerült-e végül valamit találni. Vagy szülés előtt nem áruljátok el?

Vigyázzatok Magatokra,
ildi és bob & bobek a pocakból

gemini! 2007.09.12. 15:05:02

Hú, ez nagyon jó oldal, még nem ismertem, köszi! :-) Sokkal több név van benne, mint a Ladó-s gyűjteményben, majd mazsolázgatunk belőle. Mi is 4 nevet adtunk összesen a lányoknak, most is 2-t szeretnénk, de úgy látszik túl válogatósak vagyunk, mert nem igazán jöttek be, amit eddig néztünk. Egyébként szerintem elárulom majd a kiválasztottakat a végén.
És Ti hányadik hónapnál jártok?

Ildi 2007.09.13. 10:17:26

De jó, hogy tudtam segíteni... :) Ez a leghivatalosabb forrás, írja is, hogy az utónévkönyvet egy ideje nem adták ki újra. Gondolom, túl sokszor változna a válogatós és kreatív kismamák-kispapák miatt. :)))

Mi most 28 hetesek vagyunk, tegnap végre abbahagytam a munkát. Remélem, még maradt legalább 8-10 hetünk, mert SEMMIT nem vettünk még a csajoknak. :)

Egyelőre úgy néz ki, hogy az egyik picur Alma Dóra, a másik Emília Luca lesz. Semmi extra, nem túl ritka nevek, de nagyon tetszenek. Már csak az kell, hogy a végén nehogy fiúk legyenek. :))) Bár a doki nagyon biztosra mondta 2x is, hogy lányok.

Remélem, a tündérkéid most már teljesen meggyógyulnak. Majd még biztosan jelentkezem, minden jót. :)

gemini! 2007.09.13. 15:21:37

Akkor jó pihenést és jó vásárlást! Ha jól emlékszem, nekem a 27. héten be kellett feküdnöm a kórházba és szülésig már ki sem jöhettem, ezek szerint Te jobban bírod. Kitartás, nagyon megéri a végén a "dupla teher", nagy élmény a két kis manó! :-)


süti beállítások módosítása