Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Lefektetés

2007.09.13. 14:17 - gemini!

Minden nap  délután 1 körül fektetem le őket és kb. 3 órát alszanak. Mikor kijövök a gyerekszobából, még fent vannak és rájuk csukom az ajtót. Ha már elég fáradtak és nincs itthon az apjuk (mert olyankor sosem akarnak időben elaludni), nem tiltakoznak különösebben, hasra vágódnak a kiságyban és befordulnak a fal felé.
Ha nem hallok "beszélgetést", 10 perc elteltével visszamegyek hozzájuk, ilyenkor alszanak a legmélyebben. Bent teljes béke honol, csak a szuszogásuk hallatszik. Betakarom, elrendezem őket - nagyon édesek ilyenkor ( is :-) ). Az egyik legjobb dolog a világon alvó, szuszogó gyereket nézni.
Az esti lefektetés elcsúszott 9 órára, hiába ragaszkodtam korábban a 8-as alváshoz. Nyáron azért nem működött, mert a hőség miatt csak 6 körül tudtunk kimozdulni a lakásból és lassan már jöhettünk volna haza, hogy 8-ig még beleférjen a fürdés, evés, lefektetési szertartás.
Most ősszel meg ha már beleszuszakoltuk őket abba a rengeteg ruhába, csak nem jövünk haza fél óra séta után! Amúgy is mindig megvárjuk a férjemet, mert már nem akarok egyedül 2 gyereket emelgetni és 30 kg-s babakocsit tolni az emelkedőkön. És mivel ő csak 5 körül ér haza, képtelenség, hogy 6-nál korábban elinduljunk és így már el is csúszott az én hajdani tervezett és hőn áhított 8-as villanyoltásom.
Fürdeni imádnak, ha hazajöttünk a sétából, már ott toporognak a kád szélénél és nézik, hogyan engedem a vizet. A pancsikolás pizsamába öltözéssel együtt 30 perc legalább, a vacsorázásuk 40-50 perc, mert közben  minden más leköti a figyelmüket.
Amúgy a lefektetésnek külön szertartása van. Az esti különösen hosszú, legalább fél óra, pedig most még nem is kell mesét olvasni, mi lesz később? Ebbe az időtartamba bele kell férnie: két pelenkacserének, ezután következik az esti tea vagy Kubu-adagjuk és a fogmosás. Persze mindkét lány elemében van esténként és iszonyúan viccesnek találnak mindent, amivel eléggé el tud húzódni az összes lépés. :-)
Közben besötétítünk, először csak halványan világít egy lámpa, fogmosás után pedig már teljes  a sötétség. Ezalatt egy felhúzós szerkentyűből szól a kedvenc altatódaluk, születésüktől kezdve ez forgott a fejük felett a kiságyban, ma már hála aktivitásuknak, csak a zenélő része maradt meg a játéknak. Aztán teljes sötétségben lefektetjük őket az ágyban (idáig a rácsba kapaszkodva álltak és viccelődtek) és férjemmel elkezdünk altatódalokat énekelni). Végül jó éjszakát kívánunk, kijövünk a szobából és becsukjuk az ajtót.
Mindig ugyanúgy ismétlődik a szertartás, ők is tisztában vannak minden elemével, ezért az esetek többségében beletörődnek, mi következik.
Esténként tehát 7-9-ig ismétlődő forgatókönyv zajlik nálunk, amit férjemmel teljesen összeszokott csapatként hajtunk végre, minden egyes lépést közösen végezve.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr98164510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felföldi Mihály 2007.09.19. 14:25:36

Elnézést, hogy zavarok. De állítólag te ismered a babahordozókendő megkötésének a fortélyait. És mint gyakorló apuka arra lennék kivácsi, hogyan kell a fektető pozicióhoz megkötni a kendőt. Saját magam már sikerült gúzsbakötnöm, de a két hónapos fiamat nem sikerült a kívánt módon magamra rögzíteni. Az ötletet, hogy megkeresselek a Balogh Katitól kaptam. Előre is köszönöm a segítségedet és minden jót kívánok.
Felföldi Misi

gemini! 2007.09.19. 14:38:11

Szia, mi csak egy megkötési módot alkalmaztunk a kendővel és akkor a lányok a mellkasunkhoz simultak álló pozícióban. A mellékelt leírás és ábrák alapján próbáltad? Ezt a fekvőt nem alkalmaztuk, bocsi, hogy nem tudok segíteni, de amit mi használtunk, az bejött és annál is maradtunk.


süti beállítások módosítása