Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Ikrek

2007.10.30. 14:44 - gemini!

Ikrek vagy ikresek gyakran megállítanak minket az utcán és elmesélik, hogy vagy ők maguk is ikrek és gratulálnak, vagy nekik is ikergyerekeik vannak, csak már felnőttek. Ez az iker-dolog valami láthatatlan kapocs lehet, egy külön összetartó közösség. Az ikres anyukák azonban gyakran együttérzésüket fejezik ki, mert még emlékeznek, milyen nehéz is volt nekik régebben.
Az egy gyerekes anyukák reakciója is érdekes. Általában azok a nők áradoznak, mennyire szeretnének ikreket, akiknek még nincs gyerekük, illetve azok szerettek volna mindig is ikreket, akiknek már 13-16 éves különböző korú gyerekei vannak. Mindkét kategóriának csak a fantáziájában él egy kép, milyen jópofa dolog is lehet ez, az előbbinek még fogalma sincs a gyereknevelésről, az utóbbi meg már elfelejtette a babás-,kisgyerekes időszakot. Ezzel ellentétben azok az anyukák, akiknek a lányokkal hasonló korú egy szem gyereke van, azért imádkoznak, nehogy a következő iker legyen. Na ők azok, akik átérzik a helyzetet. Sokan menekülőre fogják a dolgot, ha mindkét lányt meghallják egyszerre sírni (vagy most már hisztizni), ez nekik túl sok, csak egy gyerek nyűglődéséhez vannak szokva. Vagy hallottam olyan történetet is, mennyire kikészült az a szülő, akinek megszületett második csemetéje, a kicsi sírt, a nagyobbik hisztizett, az anya meg úgy érezte megőrül. Nálunk ez az alap, ezért nem fog annyira megrázni, ha Hanga mellett a két lány is nyűgös. De most tényleg, idáig két sírást hallgattam, most hármat fogok - mi a különbség?
Ennek ellenére nem cserélném őket semmiért, szerintem kiváltságos dolog ikerszülőnek lenni. :-)
Ma lettek a lányok másfél évesek, ha minden jól megy 2 hónap múlva érkezik Hanga. Továbbra is iszonyúan aktív, éjszakáim a pisi-járataim, lányok itatása, etetése mellett azzal telik, hogy forgolódom egyik oldalról a másikra, mert sehogy sem jó neki és rugdos.
Csajsziknak már semmilyen ételt nem lehet úgy adni, hogy ne ráncigálnák ki a konyhába az asztalukat és széküket. Végül is ez a helyes, de akkor is kint kell lennie az asztalnak, ha nem használjuk, mert pl. a levest nem adom oda önálló evésre, azzal még én etetem őket, mégis, addig el sem kezdik az evést, míg nincs a lábamnál minden kisbútor.
Visszaemlékezve egyszerű volt még az az időszak, amikor a vacsora egy üveg tápszer, vagy később kakaó volt. Most 1,5 órán keresztül is tarthat a vacsi, hiszen ugyanazt eszik, mint mi és ez hosszabb időt igényel. A kakaót régen csak felhajtották 5 perc alatt és már mehettek is aludni - hát ez most már édeskevés lenne! Előbb főtt kaját eszünk, ami maradt ebédről, aztán jöhet a tejberizs vagy Activia, végül a kakaó.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr97213136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veramama 2007.11.04. 08:48:07

szia, régóta olvaslak, de ezt most nagyon a szívemből írtad:-))
én is nagyon szerettem volna ikreket elsőre (egy barátunknak születtek ikrei másfél éve, mi akkor próbálkoztunk még, meg voltam őrülve, hogy nekem is kettő kell)...
a lányom most lesz egy éves, és mikor két hónapja kiderült, hogy jön a Mégkisebb, esküszöm, a legnagyobb vizsgadrukk semmi ahhoz képest, amit az első uh-n éreztem, hogy ugye csak EGY szívhang van?
mivel elég sok ikres ismerősünk van, azt hiszem van fogalmam arról, hogy mekkora csodát műveltek ti minden nap, akik két ördögfiókát neveltek... le a kalappal!
sok boldogságot hozzájuk és Hangához is, csak így tovább, és ugye lesz majd időd a három pici mellett is írni, ugye ugye ugye?

gemini! 2007.11.04. 20:39:50

Persze, mindenképpen szeretnék írni majd ugyanilyen gyakorisággal, főleg, hogy Hanga születésével még izgibbé - és kaotikusabbá :-)- válik az életünk! :-)))
Ez most nagyon jól esett amit írtál, és látom, hogy legalább vannak emberek, akik átérzik a helyzetünket. Sokszor fel tudnak húzni az értetlenkedők, akiknek fogalmuk sincs, mennyi nehézség adódik sokszor.

gemini! 2007.11.04. 20:51:06

Ja és gratulálok a Mégkisebbhez, Rátok is vár most pár mozgalmas év! :-)


süti beállítások módosítása