Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Ünnep

2007.12.15. 19:35 - gemini!

Most mit mondjak, férjem nem normális. A lányok hagyományos cipelése már nem felel meg neki, helyette így táncikál velük:

Reggelente mostanában mindig ugyanaz a forgatóköny: kimásznak az ágyból, a hajuk még kócos, ők pedig gyűröttek és első utuk a számítógéphez vezet. Bekapcsolják (gép, monitor, hangszóró) és beülnek elé. Nem is nagyon bánom, amíg ők kedvenc videóikat nézik, én megreggelizem. Íme a heti toplista, amitől mindig ledermednek:

Leona Lewis-Bleeding love
Alicia Keys - No One
Múltkor mire visszatértem a szendvicsemtől, a következő kérdés fogadott a monitoron: "Valóban törli az alábbi 17 elemet?"

Holnap megvesszük a fenyőfát és fel is díszítjük, férjem nem bízik abban, hogy a karácsonyt még itthon töltöm, úgyhogy javaslatára előrehozzuk az ünnepet. Hétfőn megyek az utolsó UH-ra, hogy nagyjából kiderüljön még a szülés előtt Hanga hány kilós.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr99265112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi 2007.12.16. 10:57:22

Hű, már igazán nem sok van hátra Hangáig... Nem is tudom elképzelni, hogy bírod, és hogy milyen lesz majd 3 gyerkőccel! Nagyon izgulunk Érted, a párom is rendszeresen nézi a blogodat, teljesen leköti. ;)

Mi néha azt hisszük, hogy frankón beálltunk 6 kajálásra a lányokkal, napközben minden rendben is van, aztán éjszaka jön a rémálom, óránként kelünk etetni, egyszer az egyiket, egyszer a másikat. Sajnos nem tudom őket szoptatni, az elején voltak gondjaim, közben ők ellustultak és már csak cumisüvegből nyomják. Mondjuk így legalább meg tudok nekik menteni egy csomó tejet, de sok tápszert is kapnak a kis bélpoklosok. A dokinak el sem merem árulni, hogy a 3 hetes gyerekem 600-700 ml-t eszik egy nap... :)

Olyan nehéz ez az egész, és bele se merek gondolni, hogy januárban Janó visszamegy dolgozni, és egyedül maradok velük. :((( Nálunk most elmaradt a mikulás, a Luca-nap, és még karácsonyfánk sincs, de nem is tudom, lesz-e rá kapacitás, hogy vegyünk. Egyszer majd jobb lesz? Ugye tudsz valamivel biztatni? :)

Már nagyon várjuk Hangát! Remélem, minden rendben lesz Veletek!!!

gemini! 2007.12.16. 14:34:49

Egyszer jobb lesz, de nem kecsegtetlek, nálunk az első 6 hónap iszonyú nehéz volt. És igazából csak 1 éves koruktól érzem úgy, hogy könnyebb egy fokkal, igaz, most meg más nehézségek vanak, de ezeket valahogy jobban tűröm. Az elején úgy éreztem, egész nap csak etetek. Mikor megszülettek, olyan kicsi volt a súlyuk és olyan gyengék voltak, hogy cumisüvegből sem tudtak enni, infúzióval etették a csajszikat. A koraszülött klinikán aztán rákaptak a cumira és mire hazavittem őket, kezdődött az átszoktatás. Mit mondjak, nem volt túl sikeres: csak bimbóvédővel ettek, úgy is minimálisat, aztán jött a tápszer és az egész végén nekiálltam fejni, hogy serkentsem a tejtermelést. És ez még csak 1 gyerek volt és tartott az összetetése fejéssel 1 órán keresztül - közben a másik üvöltött. És ahogy a második gyerekkel végeztem, ismét éhes lett az első. 2 hétig tudtam ezt csinálni, aztán nem volt több segítségem napközben, mindenki visszament dolgozni. Úgyhogy maradt a bimbóvédős szoptatás 20 percen keresztül, majd a tápszer, de szerintem sok értelme nem volt, inkább a tápszert nyakalták. 6 hónapon keresztül "erőszakoltam" így a szoptatást, aztán már csak tápszert kaptak.
Éjszakánként 2-3 óránként kelt valamelyik, de akkor egyszerre etettük őket, akár éhes volt a másik, akár nem, de ez az ikerség átka - nem akartunk fél óra múlva arra kelni, hogy a másik is enne.
Most így visszaolvasva ez nem sikerült túl bíztatóra. :-)Az eleje nagyon nehéz, de aztán gyakran fogsz vigyorogni és elérzékenyülni, milyen édesek együtt! Csak az első 6 hónapot kell valahogy zombi állapotban végigcsinálni...

cucka 2007.12.16. 15:11:07

Mindig azt gondoltam, az, hogy valakinek megadatik, hogy ikrei legyenek az egy csoda. Valóban az, de sosem gondoltam bele, milyen pokoli munka és fáradtság van mindemögött! Le a kalappal előttetek! :)

Kryszti 2007.12.16. 17:22:04

Cuckához csatlakozom, szerintem is nagyon keményen helyt álltok. Szorítok nagyon Hanga születéséhez. :)


süti beállítások módosítása