Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Pótmama

2008.03.27. 14:53 - gemini!

Nem nagyon tűrik a lányok, hogy mesét olvassak nekik. Az összehajtogathatós könyvet például rögtön kitépik a kezemből, ha olvasni szeretnék belőle és házikót építenek maguk köré:
Click to enlarge















Azt veszem észre, Ajsa ragaszkodóbb lett, mióta Hanga megszületett. Csenge viselkedésében nem látok változást, ő amúgy Ajsával is úgy törődik, mintha sokkal fiatalabb lenne nála - Csenge a mi pótmamánk. Soha nem kezd el úgy inni, hogy egy cumisüveget előtte ne vinne Ajsának is, majd heves zokogásba kezd, ha a tesó nem fogadja el. A minap megetette Ajsát, miközben "nyam-nyam" hangokat adott ki:

Ajsa többször borul ki mostanában, ha nem vagyok a közelében és nem foglalkozom vele, és igyekszik minél közelebb ülni hozzám, ha éppen Hangát etetem - megvan a varázsa, ha hárman vagy négyen próbálunk elférni a kanapé 1 négyzetméterén. :-)
Különböző területeken türelmetlenek: Csenge az emberekkel szemben türelmes (bárki bármeddig hordozhatja az ölében, mindent elvisel, soha nem jelezné, hogy már elege van), ezzel szemben türelmetlen a tárgyakkal - azonnal kiborul, ha egy tárgy nem engedelmeskedik neki. Ajsa pont az ellenkezője: türelmetlen az emberekkel és ha nem tetszik valami, annak rögtön hangot is ad, viszont órákig tud szórakozni az építőkockákkal, apróbb tárgyakkal.
Hanga egyelőre végtelenül türelmes. Kivárja illedelmesen és mosolyogva a sorát, gyakran van lelkiismeretfurdalásom, milyen nyugodtan és békésen várja, hogy hozzá is eljussak, mert vagy a két lánnyal vagyok elfoglalva, vagy épp rágás nélkül eszem. Nagyon kiegyensúlyozott és mosolygós baba. Most kezdi felfedezni a hangját és szemmel láthatóan tetszik neki, hogy ezt ő produkálja.

Az új zenélős könyvüket nyomkodva van egy kedvenc gombjuk - ha ezt megnyomják, táncra perdülnek:


Napról-napra új szavakat tanulnak, na persze azért még használják a közös nyelvüket is:

Mint két öregasszony - kedvenc szavuk  a "jajaj" lett a "hoppá" és az "o-óóóó" mellé :-) Egész nap a "jajaj"-októl hangos a ház:

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr68399103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása