Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Takarítási mánia

2008.06.25. 10:12 - gemini!

Most, hogy éhgyomorra megtisztítottam a kanapét és a matracukat, amin fetrengeni szoktak és még hátravan a szőnyeg, felmerül bennem a kérdés: miért nem élünk barlangban,mondjuk 4 éves korukig? Mert szerintem az illene a legjobban egy világát felfedező gyerekhez - ott legalább nem lennének bútorok, fehér falak... :-) Az elmúlt 5 napban kb. 50-szer öntöttek ki teát a szőnyegre, kanapéra, tapostak bele Túró Rudit az ágyba - egyszerűen mindenhol ott a kézjegyük. Nincs olyan falrészlet, ami ne lenne összefirkálva. Még jó, hogy festés előtt állunk. (Nem mintha festés után nem ugyanez várna ránk). Megállapíthatom, hogy egy gyerek képes 2 éves korára leamortizálni teljesen egy vadiúj lakást, vadiúj bútorokkal. :-)

Dől rólam a víz, ebben a 35 fokban most ez jólesett. Na mindegy, tegnap amúgy is megfogadtam, tisztítás után összecsavarom a szőnyeget és kiviszem a tárolóba - amíg nem tanultak meg normálisan inni és nem szobatiszták, semmi értelme, hogy állandóan csak koszolódjon. Arról már nem is beszélek, hogy egy könyvük sincs egyben, egyszerűen mindet széttépik - mire odaugranék, már annyi neki. A nosztalgiából vásárolt házikót is széttépték, 1 hónapig bírta. Most megyek a második kávémért, mert kicsit lefáradtam, és még csak most kezdődik a nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr9538402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi · http://bobesbobek.blogspot.com 2008.06.25. 11:27:04

Hű, sose dolgozz éhgyomorra, úgy sokkal nehezebb utána elviselni a napot! Hős vagy, komolyan...

Nemrég gyűlt össze annyi pénzünk, hogy végre szőnyeget vegyünk, olyat, ami _igazán_ tetszik. Erre kiderül, hogy a gyapjúszőnyeg szőröz, mint az állat. Olyan, mintha legalább 2 komondor élne a lakásunkban. A csajok lassan másznak, de a habtapi széléig már mindenképpen és a szőnyeget vakarásszák, aztán eszik a szőrt a kezükről. Meg ráköpik a meggy-banánt (nyers színű szőnyeg). Jövő héten a miénk is megy a tárolóba, még jó, hogy van tárolónk. :)))

Lehetne már 25 fok, a fene egye meg!

Mentek nyaralni valahová?

gemini! 2008.06.25. 11:39:25

Na igen, azt már megtapasztaltam, addig ne is ébresszem a lányokat reggel, míg a kávém el nem kezdett hatni. :-)Olyan, mintha Pandóra szelencéjét nyitnám ki - fel kell rá készülni. :-) A kanapénak is azért ugrottam neki, mert eldurrant az agyam, ahogy szépen bugyogott ki a tea és itta be az anyag, immáron sokadszorra az elmúlt napokban, hónapokban... Tényleg semmi értelme egy darabig a szőnyegnek, főleg, hogy ti is szép piros és sárga kajákat esztek, a lányok meg tuti, hogy felfalják a szőröket. :-)
Önző módon mondtam tegnap férjemnek, felőlem lehetne egész nyáron beborulva,mert ez a 35 fok lakásban (de még este 6-kor kint is) elviselhetetlen, gyerekek meg még nehezebben bírják, mint mi, max akkor süssön a nap, ha nyaralni megyünk vízpartra. :-) Amióta gyerekünk van, nem igazán szeretjük ezt a dögmeleget, csak szenved tőle az egész család. Megcélozzuk a Balcsit így ötösben, valamikor júliusban, hát azért arra kíváncsi leszek...

porpika 2008.06.25. 12:11:40

Ne aggódj Gemini ez nálunk is pontosan így van. Ez alól kivétel a szőnyeg,mert az nincs. Még jó!!! A lányomtól megmaradt szép állapotban egy csomó könyv: hogy hogyan néznek ki arról nem is beszélek. Nem győzöm ragasztani. Olyan kisházunk is volt (szintén a lányomtól örökölték) most vittem le a pincébe. A ház része széttépve, a vázát állandóan szétszedik, ez veszélyes is kiszúrhatják egymás szemét.
Pozitiv dolgot is írok: a szobatisztaság nagyon jól halad. Szombat óta csak alvásnál van pelus, és csak nagyon nagy ritkán van baleset. Egyik kisfiam már a nagydolgot is oda üríti tegnap óta. Nagyon büszke ha "barna maci" is kerül a bilibe. Így hívjuk, hiszen eddig meg még most is a pisit is kakinak hívják. Persze nem akarok semmit elkiabálni, de azért nagyon örülök. Júlisban "találkozunk" a Balcsinál!!!:-))))))

porpika 2008.06.25. 12:14:44

És még valamit: én a wc-t szorgalmaztam szűkítővel, de ők a bilit választották és azóta van ez a pozitív változás!

gemini! 2008.06.25. 22:40:36

Gratulálok, ügyesek vagytok! :-) Egyelőre nem érzek magamban kellő energiát és türelmet a szobatisztaságra neveléshez, nem bírom végignézni szoptatás közben, mozdulatlanságra ítélve, ahogy lepisilik a kanapét. :-)Ti is mentek a Balcsira? Melyik részre?

Ildi · http://bobesbobek.blogspot.com 2008.06.26. 12:26:52

Hű, gratula a szobatisztasághoz! :)
A babák amúgy lefossák, mit akarunk, majd akkor csinálnak meg valamit, ha úgy csinálhatják, ahogy ők elképzelték... Értem ezt például a WC-szűkítő kontra bili problematikára. Meg arra, hogy Lucám egyáltalán nem volt hajlandó szilárd kaját enni, amíg hétfőn nem engedtem meg neki, hogy megfogja a kanalat. Nekem is hihetetlen, de tömi a szájába, lenyalogatja, aztán a "kéremszépen-köszönömszépen"-re visszaadja, hogy tegyek rá hamikát. :))) Mindezt ugyan bal kézzel, maszatosan, de könyörgöm, 7 HÓNAPOSAN!!!

porpika 2008.06.26. 13:58:42

Nekünk Balatonfüred a szívünk csücske, idén is ide megyünk. Már nagyon várom,hiába nem lesz ez igazi kikapcsolódás, de már a környezetváltozás is megteszi a hatását. Az idén biztosan még nehezebb lesz mint tavaly. Már nagyon gyorsan tudnak futni, és szeretnek megszökni.
Tulajdonképpen a szobatisztaságot szerintem nem kell nevelni. Meg kell egyszer kétszer mutatni nekik utána szünet. Pár nap múlva megint és eljön az idő amikor majd meglátod egyszercsak ráéreznek és utána már menni is fog. De az én tapasztalatom szerint elengedhetetlen a pelenka levétele.

gemini! 2008.06.26. 14:26:17

7 hónaposan használja a kanalat? Az nem semmi, gratula! :-)
Ma folytattam a bili projektet, levettem róluk a pelust, de inkább nem részletezem - ázik a szőnyeg a pisiben. Ma kitisztítom, aztán elrakom a tárolóba, utána talán nem fog ennyire idegesíteni a dolog.
Mi Lellére megyünk és ahogy írtad Porpika, tuti, hogy minden lesz, csak pihenés nem, de nagyon szükségem van a környezetváltozásra: egész nap a 4 fal között a lányokkal, kimozdulni nem tudok velük, rám fér már a "nyaralás".


süti beállítások módosítása