Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Kommandós Hanga

2008.08.19. 15:15 - gemini!

Hanga tényleg egy tünemény baba. Sokkal hamarabb volt fogékonyabb a külvilágra, mint nővérei, eddigi élete 90 %-ában csak mosolyog, ha lerakom az ágyba aludni, (általában) elalszik - kész főnyeremény. Tudom, hogy az ilyen bejegyzéseimmel sok egy gyerekes anyukát idegesítek fel, de ikrek után Hanga egy nyaralásnak tűnik. :-) (persze tudom, nem minden baba ilyen könnyű eset...)  Nővérkékkel nagyon nehéz volt a kezdet, hisz nem egyszerűen ikrek, hanem koraszülött, még a táplálkozásra is fejletlen ikrek voltak, ami tovább nehezítette a tapasztalatlan szülők helyzetét. Majd jött EGY darab, kifejlett, 40. hétre született baba - ég és föld a különbség. Hanga mellett nyugodtan lehet ebédelni, addig csendben összenyálazza a játékait, ebéd után magunk közé kapjuk az ágyba és játszunk vele, miközben végre kipihentethetjük fáradt végtagjainkat. Ezt két csecsemővel soha nem lehetett megcsinálni.
Sok könyv ír arról, hogy ikres anyáknak gyakran van lelkiismeretfurdalása, hisz nehéz megosztani a szeretetet: amíg az egyikre figyelek teljes átadással, addig a másikra nem tudok. Próbálhattam egyszerre mindkettővel foglalkozni csecsemőkorukban, de az nem az igazi. Nagy ajándék számukra is az ikerség, de van árnyoldala is: legnagyobb igyekezetünk ellenére sem kaphattak annyi törődést kisbabaként, mint egy egyke - igaz, egy idő után már egymást foglalták le.
Most Hangánál tapasztalhatjuk meg először önfeledten az osztatlan csecsemő-szülő kapcsolatot - hiába vagyunk 3 gyerekes szülők, ez teljesen új élmény.

A habtapit ideje felszámolnom, már semmi értelme: Hanga a kúszó-mászó korszakát éli egy ideje. Ahogy lerakom rá, fél percen belül úgyis a padlót nyálazza, más gyereksarkot kell csinálnom.


A mozdulatai még elég durvák, ha túl közel merészkedünk hozzá, lenyúzza a bőrt az arcunkról, de imádja elkapni nővérkéi hajzuhatagát is. Belekapaszkodik teljes erővel, lányok meg csak pislognak dermedten és kiabálnak: fáj! Jó lesz majd, ha beköszönt a "finom mozdulatok kora", Csengénél és Ajsánál is olyan szép volt, mikor már óvatos mozdulatokkal simogatták az arcunkat a szemünk kikaparása helyett. :-)
Egyébként nevelési célzattal szegény Hangát is mindig korholni kell: "Nem szabad meghúzni Csenge haját, nem szabad szétszedni a habtapit!" Persze ezzel a nővérkéket nevelem áttételesen, hisz ha nekik tilos valamit, akkor 7 hónapos hugijuknak is jár a szidás.
Megjelentek a kétszótagos szavak: baba, mámá. Ha kétségbeesik, mert fel mertem állni mellőle, rögtön heves "mama"-zásba kezd.

Édesek voltak ma a nagyok. Régi fényképeket mutogattam róluk, persze amelyiken csak Ajsa, vagy Csenge volt egyedül, rögtön rávágták: "Hanga!" Egyszercsak előkerült egy fotó, ahol mindketten hasalnak a földön, kb. 7 hónaposan. Csenge rögtön megoldotta a problémát és felkiáltott: "Sok Hanga!". Cuki. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr99623189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.08.19. 20:48:02

Sok Hanga.. :D Ez nagyon édes! :)

Ildi · http://bobesbobek.blogspot.com 2008.08.21. 14:46:25

Kedden este végre élőben láthattuk a NAGYLÁNYOKAT! :))) A páromnak először csak az tűnt fel, hogy egy kigyúrt pasi két gyereket cipel, aztán izgágán kezdett integetni, hogy "nézd, nézd, itt vannak Geminiék!!!" :)

Olyan gyönyörű kék szemük van a csajoknak, hogy ilyet még sose láttam, komolyan! :) Sajna Téged és Hangát nem láttunk, de talán legközelebb!

Örülök, hogy kipihented magad Tokajban! Én is Anyuéknál voltam 2 hetet, de sajna nem ment olyan jól, majd összeszedem magam és megírom a bobesbobek-en.

Hanga nagyon ügyi!

Nagyon sokat tudnék még írni, de szaladnom kell a lányokhoz...

gemini! 2008.08.21. 15:35:37

Itt vigyorgok a gép előtt és kb. 5-ször újraolvastam a bejegyzésedet. :-) Kicsi a világ! :-)Mi nem voltunk ott, este gyorsan elküldtem még férjemet az Örsre, mert sürgősen ajándékot kellett venni és a környéken már nem volt semmi. Így játszótér helyett pláza lett az esti programjuk a nagylányoknak. De ezek szerint nagy a valószínűsége, hogy összefussunk legközelebb. :-) Majd írd meg a "nyaralást", kíváncsi vagyok!

kamilka 2008.08.21. 17:46:21

Én is láttam őket az Árkádban. :-)

kamilka 2008.08.22. 11:09:23

Legjobb az volt, amikor "felvilágosítottam" a férjemet, hogy anyuka azért nincs velük, mert a pici lánnyal van otthon.


süti beállítások módosítása