Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Megtörve

2008.09.29. 18:31 - gemini!

Egy napot végigcsinálni 3 kisgyerekkel ép idegekkel csak úgy lehet, ha az ember legalább a csemeték délutáni alvásának erejéig szusszanhat egy kicsit. Még ha nem is sikerül, hogy mindhárman egyszerre aludjanak, egy közös metszetet azért mindig igyekszem összehozni. Így az esetek nagy többségében létezik napközben fél óra, ami csak az enyém. Megfigyeltem: ha ennyim sincs, bekattanok. Így hát meglehetősen feszültté tesz, hogy immáron 5. napja elmarad a délutáni alvás. Annak ellenére, hogy reggel szokás szerint 7-kor keltem őket.
Megszűnt az új ágyakat övező félelemmel vegyes tisztelet: alig várják, hogy kimenjek végre a szobából, Csenge még sürget is ("pá-pá, ott az ajtó anya"), és már kezdődhet a buli! Ma is betereltem őket fél 1-kor, majd enyhén zakkantan kiengedtem a csipet-csapatot fél 3-kor. A köztes időben 10 percenként benyitottam, hogy rendet tegyek köztük - az elején még szépen kérve, lassan egyre ingerültebben, a végére már nem is tudtam uralkodni magamon, főleg, hogy a hangzavar miatt Hanga sem tudott elaludni és nyűgösen szenvedett a fáradtságtól. Egyszer kinyitom az ajtót és azt látom, hogy Csenge befeküdt szépen Ajsa mellé és a közös kis nyelvükön dumcsiznak. Később kipakoltak egy játékokkal teli dobozt, felmásztak a kisasztalukra, székükre, csúszdáztak... Egyébként úgy veszem észre, Ajsa szépen aludna, ha egyedül lenne, de Csenge nem hagyja.
Lenne egy csomó mesélnivalóm, de se időm, se erőm nincs leírni őket. Ráadásul péntek óta a család nőtagjai betegek és a szokásosnál is érzékenyebbek. Legfiatalabb csemeténk bírja a legrosszabbul, nővérkéinek "csak" megállás nélkül folyik az orruk és volt egy kis hőemelkedésük, Hanga viszont már lázas is 2 napja. Szegénykémnek ráadásul rengeteg foga jön most egyszerre: alul a meglévő egy mellé még kettő, felül kijött félig mindkét középső metszőfoga és most indul az egyik oldalsó metszőfog is.
"Szerencsémre" betegeskedésüket általában hétvégére vagy férjem szabijaira időzítik - ő már kevésbé örül ennek. Nagyon nehéz lenne egyedül (és ez még az "egyszerűbb" betegségek közé tartozik), mert ha egy megbetegszik, másnapra elkapja a másik kettő is. Nagyüzemben dolgozunk: kikapunk a tömegből egy gyereket, és megkínozzuk - lázmérés, kúp, ha szükséges, orrsray az orrba, csepegtetés a szembe, orrszívás az elektromos orrszívóval (gyűlölik), jó mehetsz. És még két gyerek hátravan. A kedvencem az orrszívó elleni harc: mindhárom gyerek utálja és heves zokogás közepette kell meggyőzni, vagy lefogni, hogy túl legyünk rajta. Hanga a legharciasabb: forgatja a fejét, kapálózik a 8 karjával, miközben még hasba is rúg. Nővérkéi legalább már megértik, ha elmagyarázom az okát, de azért ők is sírnak, csak úgy megszokásból.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr79687742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2008.09.30. 13:01:15

Mielőbbi gyógyulást kívánok!!!!

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.09.30. 20:32:08

Huh, kemény az élet így ötösben... Egy kedves szomszédaink decembertől fogják így múlatni az időt, csak fordítva, náluk a meglévő leányzó az egyedüli, és most jönnek az ikrek...
Kitartás és jobbulást!!!!

gemini! 2008.09.30. 21:11:37

Köszönöm szépen, nem akarom elszólni, de talán kilábaltunk belőle. Azt mondják, sokkal keményebb, ha meglévő egy gyerek után érkezik az ikerpár, mint fordítva. (Ráadásul, ha elsőre ikrek születnek, az akkora melóval jár, hogy utána már senki sem akar még egy kört. :-))
Egy gyerekes szülőpár tisztában van vele, milyen nehezek is a mindennapok, ezért sokan nem repesnek a boldogságtól, ha megtudják a dokinál, hogy dupla öröm érkezik a második terhességnél.
"Szerencsénkre" tapasztalatlanul dobtak minket elsőre a mély vízbe. Talán egyszerűbb úgy, ha nem lehet előre tudni, milyen iszonyúan fárasztó dolgok várnak ránk - hiába meséli el más ikres szülő a tapasztalatait, úgysem hiszi el az ember. :-)


süti beállítások módosítása