Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Kicsi angyal

2008.10.05. 11:01 - gemini!

Hanga kedvenc napszaka az este: nővérei bekerülnek a gyerekszobába és most már végre csak ő van porondon. Őrült tempóban kúszik fel-alá apa és anya között, akik letelepedtek mellé. Látszik rajta a felismerés öröme: "Most tényleg, tényleg csak velem foglalkoznak? Egyszerre ketten? Csend van, megszűnt az állandó nappali hangzavar, nem lép rá egyik tesó sem a kezemre? Most csak én vagyok?" Teljesen felpörög a boldogságtól, azt sem tudja hirtelen, mit kezdjen a nagy szabadsággal. :-)
Kismanónk a család leglelkesebb tagja - nagyon meglátszik rajta, hogy nemrég érkezett és még nem fertőzte meg a világ, amibe belepottyant. Minden apróságnak örül, repül a boldogságtól, ha meglátja a szüleit, nincsenek még sztárallűrjei, mint az idősebb gyerekeknek - egyszerűen ragyog. Ha jól emlékszem a "szakkönyvekre", ez a paradicsomi állapot kb 1 éves korukig tart, akkor indul meg gőzerővel a személyiségfejlődés - na innentől kezdődnek a nehézségek. Igyekszem addig még kiélvezni Hanga "angyali állapotát". 
Ülni nem akar: azonnal hasravágja magát, ha ültetni akarom (még az ölemben sem hajlandó), és lelkesen tovakúszik - várja a felfedezni való világ. Úgy látom hamarabb fog felállni, mint ülni, a rácsos ágyban már próbálkozik a dologgal. Emlékszem, mikor nővérei kísérleteztek a sétával - ez volt a görnyedt hát korszak. Segítség nélkül még nem ment, ezért fogni kellett mindkettőjük kezét, így sétáltunk fel-alá a lakásban: egyik erre indult, másik arra, én pedig görnyedt háttal forogtam középen. Fárasztó időszak: négykézláb már nem nagyon másznak (úgy csak a dedósok közlekednek), egyedül meg nem megy és még olyan kicsik, hogy csak hajlott háttal vezethetőek - hány ilyen testtartású anyukát látok a tó körül egyetlen magzatával! Pár hónap és Hangánál is beköszönt ez korszak, de azért egyszerűbb lesz egyszerre csak egy gyerekkel gyakorlatozni. :-)
Végre a szemkikaparásos időknek is vége: picur megtanult finoman bánni az ujjaival, komolyan mondom, óvatosabban bánik a könyvekkel, mint nővérei. :-) Most már az én fejemet sem borítják éles körmök által ejtett sebek, ehelyett apró kezek simogatják leheletfinoman az arcomat. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr5696966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cucka 2008.10.06. 20:43:20

Hihetetlen, mennyire fel van pörögve Hanga! :))) Mint egy gyorsított felvétel! :)


süti beállítások módosítása