Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Tanulékony hugi

2008.11.09. 13:51 - gemini!

Ahol 2 és fél éves gyerekek esznek, ott hullik a forgács. Hanga mindig résen van: odakúszik ebédelő nővérei lábához és boldogan csemegézi a földön található ételmaradékokat. A gond csak az, hogy nekem is résen kell lennem, ha nem akarom, hogy picur egyszercsak fulladozni kezdjen. De nemcsak anya vigyázza éberen Hanga minden mozdulatát: Csenge és Ajsa is keményen számon kérik hugicájukat.
Mivel férjem nem értette, mit beszélnek a lányai, íme a magyar felirat: 

Csenge: "Nyisd ki a szád! Így ni!", miközben Ajsa okoskodva megjegyzi: "Hangos."

 



Hanga egyébként rengeteg dolgot elles nővéreitől. Alig várja pl., hogy szabad prédáva váljon csőröspoharuk: lecsap rá és élvezettel szürcsöli Ice Tea-jüket. Férjem szerint a nagyok látták a határt köztünk és közöttük: mi vagyunk a felnőttek, ők pedig a gyerekek - két világ. Nem is nagyon igyekeztek így a kezdetek kezdetén a viselkedésünk, szokásaink átvételére. Ezzel szemben Hanga ugyanabba a kasztba tartozónak tekinti magát, mint nővérei és leutánozza a viselkedésüket, miközben több fejlődési szakaszt átugrik.

Eléggé kényes ízlése van. Teát, vizet egyáltalán nem hajlandó inni, csak a 100 %-os gyümölcslevek csigázzák fel - azt viszont ökölbe szorított kézzel, támadó pózban, levegővétel nélkül nyomja befelé. Ki kell tépnem néha a szájából, hogy meg ne fulladjon.

A délelőtti, délutáni és esti lefektetésénél "Bóbitá"-t próbálnék énekelni neki, mint a nagyoknak, de nem hagyja. Már az első versszak első soránál elkezd forgolódni, megpillantja az ágyát (jól gondoltam, tehát alvás lesz) és szó szerint ugrik is ki a kezemből. Beteszem a kiságyba, takaró, fal felé fordul és már alszik is. A takaró fontos elem 2-3 hónapos korától kezdve, a szájához húzza, elkezd csámcsogni, mintha enne és így szépen álomba "nyamnyogja" magát. Nagyon szakértő módon csinálja. :-)

Olyan lesz, mint a nővérei (jaj, nekünk), nem képes fél percet sem nyugton ülni az ölünkben. Metrózás közben egy pillanatra sem áll meg. Forog, mászik, minden izgalmas, minden elérhető koszos bkv-s falat, kapaszkodót, ablakot meg kell fogdosni... Mindenkivel kikezd, egy idő után a szemem sarkából azt látom, hogy az utasok integetnek nekünk: Hanga mostanában ugyanis leküzdhetetlen vágyat érez az ismerkedésre és ezért állandóan integet, néha egy "pá-pá"-t is hozzátesz. Ilyenkor látom, mennyi normális ember vesz körül - gyerek nélkül ezt nehezebb észrevenni.

Mikor apa hazaérkezik a munkából és belép az előszobába, 3 fülig érő szájú lány rohan a karjaiba (na jó, egy csak kúszik őrült tempóval) "apa, apa" kiáltással. És mindenki arra pályázik, hogy apa az ölébe vegye. Ilyenkor Hanga sem kíváncsi a társaságomra, így férjemnek nincs más választása, egyszerre kell cipelnie a 3 lánykát - egyre izmosabb karjai vannak :-)

Apa vicces - esti őrjöngés Geminiéknél. Mi vagyunk a szomszédok kedvencei. Ha Hanga boldog, olyan, mint egy farkát csóváló kutya. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr38758580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.11.10. 07:20:16

Annyira aranyos Hanga az utolsó videón, ahogy sodródik az eseményekkel:D Könnyes lett a szemem,olyan kis drága :)

gemini! 2008.11.11. 21:26:13

Hanga tényleg nagyon édes, megértő mosollyal szemléli a világot, boldog baba... Na persze nővérei is aranyosak voltak, de ezt nehezebb észrevenni, ha zombiként éled napjaidat. Hangával végre élvezni lehet a csecsemőkor szépségeit - ez 2 éve nem igazán működött a nagyokkal.


süti beállítások módosítása