Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Csak vége lesz már...

2009.02.28. 10:11 - gemini!

Huh, Hanga nagyon nehezen viseli a bárányhimlőt - nem is csodálom, nincs is egészséges bőrfelülete, egybefüggő hólyagos-pikkelyes az egész gyerek. Ráadásul 39 fokos láz is társult hozzá, nehezen alszik el, vakarja magát, tépi a haját...szenved. Talán már kifelé megy belőle, mert elkezdődött a száradásos rész, de állítólag még ilyenkor is viszket. Férjem minden alkalommal, ha ránéz, elborzadva megjegyzi: "Ha most a középkorban élnénk, nagyon aggódnék. Kicsi házi varangyom! :-)" Arról meg ne is beszéljünk, hogy a pelenka alatti részen mennyire be tudnak gyulladni a himlők...pláne ha állandó hasmenéssel párosul a dolog és kimarja az amúgy is fájó bőrét. Bárki bármit is mond, jobb ezen később túl lenni. 
Védőnő szerint Hanga "csecsemőbőre" miatt ilyen intenzív a betegség - tény, hogy Ajsán és Csengén is kevesebb a pötty és kevésbé ronda. Csenge is 39 fokos lázas volt pár napja, talán még a "megfertőző" Ajsa viselte a legjobban.
Egyszóval most van három elanyátlanodott lányom, akik fokozott törődésre vágynak. De ez nem csak ebben a beteges időszakban érvényes - Csenge egy ideje rákapott a a dologra. Elernyed és panaszos Hangon csipogja: "Csenge kicsi baba!" és reménykedve várja a babusgatást. Anya kapcsol, "aggódva" visszacsipog... és babusgat. 
Na de a legújabb szóhasználatuktól nincs szülő, aki ne olvadozna. :-) Eltűnök a fürdőszobában és az ajtó előtt pár másodperc múlva a következő kétségbeesett Bambi-hangon elnyöszörgött mondatot hallom: "Hol van az ANYUKÁM, nincs meg az anyukám!" Ez az "anyukám", "apukám" kifejezés most a sláger. "Hazajött az apukám! Itt van az anyukám!" - vigyorogva ismételgetik egész nap, mert rögtön rájöttek, hogy levesznek vele minket a lábunkról... :-)
Hanga is új becenevet kapott Csengétől. Először nem értettem, mit harsog "A" magzatom, azt hittem hajgumit kér (következetesen "hammuginak" hívják a hajgumit). "Hanga-bugi, Hanga-bugi", szólongatja hugicáját... félrehallotta férjem "Hanga hugi"-ját. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr76971152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása