Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Uralkodó személyiségek

2009.03.09. 13:43 - gemini!

Na végre - Hangicsekünk is elindult! :-) Már hónapok óta feláll olyan helyeken, ahol nem kéne (magas kanapé, ahonnan hatalmasat lehet zuhanni, etetőszék, ahol inkább ülni kéne), de a földön elzárkózott minden próbálkozástól. Az üléssel ugyanezt csinálta: mikor egy idő után a türelmetlen, versenyszellemű szülők ültetni próbálták - "Na most már elég Hanga a szórakozásból, lassan 9 hónapos vagy, üljél végre!" - kiröhögött minket, csak azért is hanyatt vágta magát és tovakúszott.
Ezidáig kizárólag négykézláb üldözte nővéreit, majd átváltott egy furcsa "járásba": felegyenesedve, a két térdén járt. Erre is persze csak azért kényszerült, mert mindig tele a  keze játékokkal és így könnyebb cipelni, mint négykézláb. 
És most hetek óta rákapott végre az egyensúlyozásra - a két tappancsán. Feláll már támaszték nélkül, halad pár lépést, hatalmas becsapódással lecsüccsen a földre, újra feláll újra elindul... és közben virul a feje a boldogságtól, dagad a mellkasa a büszkeségtől, sőt nemegyszer meg is tapsolja magát a mutatvány végén. Cipőben biztosabban halad, ilyenkor több métert is megtesz - lehet, hogy kerítek neki egy itthoni cipőt, hadd legyen sikerélménye. :-)

Csenge és Ajsa személyisége totális, mindent betöltő, uraló...ááá, nem zavaró a dolog, hisz csak addig nem tudunk egymással két szót sem váltani férjemmel, míg ébren vannak. Az a napi röpke 12 óra meg csak úgy repül... :-) 
Ott kezdődik a dolog, hogy nem képesek halkan beszélni - csak olyan frekvencián és hangerővel, hogy a fejünk kettéhasad. És egyszerre, és kórusban, és egymást túlharsogva, és sikongva... Közben futnak, másznak, ugranak, forognak, apa hátára másznak - egy percre nem állnak meg. Kivéve, ha a Youtube-ot bámulhatják - habár egy idő után a monitor előtt is megindul a harc, mert Ajsa a Tv macit akarja nézni, Csenge pedig a Süsü zenéjét. Majd bejelentkezik Hanga is és lelkes-okos arckifejezéssel elkezdi nyomogatni a billentyűket, mert ő a Kukucska főcímzenéjére szeret énekelni és táncolni.
Itt jegyezném meg: Hanga még nem hisztizik, nem akaratoskodik (nővérei már rég a tűrőképességünk határait feszegették ilyen idősen), kivéve ha a számítógépről van szó. Megáll a gép előtt, küzd, hogy felmászhasson az előtte lévő székbe, sír, követelődzik, míg meg nem kapja a napi videó adagját. Ahogy bekapcsolom neki, a szeme felcsillan, tapsolni kezd, örömében sikongat - boldogsága határtalan. Türelmetlenül nyomogatja a gombokat, hátha gyorsítani tud a folyamaton, majd lenyűgözve figyeli a gyerekdalokat, mondókákat.

Visszatérve a nővérkékhez. Ha épp nem felpörgött állapotukban harsognak, viháncolnak - ez azért elég ritkán fordul elő - akkor azért nem tudok férjemmel egy mondatot sem váltani, mert valakire nadrágot, zoknit, cipőt húzunk, wc-re kísérjük, vigasztaljuk, mert a testvére elvette a játékát, valaki a három közül éhes, szomjas...nincs megállás egy másodpercre sem. Egyre kevesebb az energiánk, 3 éve életemet szinte a négy fal között töltöm, a tél hosszú volt, a lányokat semmivel sem lehet elfárasztani. Bízom a tavaszban, abban, hogy mennyi szabadidőnk lesz, ha már egyedül tudnak majd öltözni és wc-re menni :-), na és persze az óvodában, ami remélhetőleg ősztől összejön.

 

037
020

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr65991277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.10. 13:33:45

Ezek szerint a lányok meggyógyultak?! (Abból gondolom, hogy egy szót nem ejtettél a betegségről!)
Csak sejtésem van, hogy mi lehet nálatok egész nap! A bejegyzéseiden is átérezhető az állandó pörgés. Gondolom, hogy a ti elemeitek is már kezdenek lemerülni és kéne egy jó kis aksitöltő nektek!
Hááááát az egyedüli öltözködés, wc-re járás nem biztos, hogy holnap lesz:-) csak hogy bíztassalak! Az biztos, hogy ha már oviba fognak járni a 12 óra helyett csak 5-6 órájuk lesz, hogy otthon kiereszthessék a hangukat. Kíváncsi leszek, hogy Hanga, hogy bírja majd nélkülük! Biztos fogja hiányolni a társaságukat.

gemini! 2009.03.10. 23:22:01

Igen, meggyógyultunk, néhány száradt heg még van rajtuk, de a legtöbb már lepotyogott. Csenge arcán még látszanak a nyomok, de úgy tudom, a helye egy ideig még megmarad, mielőtt végleg elmúlna - remélem...
Hogy kezdünk lemerülni? Kevés minden szó, hogy visszaadjam sokszor az állapotomat, de csak eljön egyszer egy kis pihenés is... A pörgős élet meg...iszonyú mennyi energiájuk van. Én mostanában már csak lefekszem egyszerűen a földre - ott, ahol éppen vagyok.
Pedig reménykedtem, hogy most már egy idő után önállóbbak lesznek - nehéz, hogy szinte mindent mi csinálunk még helyettük: wc-re menés, 3 nadrág, 3 pulcsi, 6 zokni, 6 cipő (és ebben mi még benne sem vagyunk) felhúzása (és persze közben valaki mindig ellenkezik és nem akarja és mást csinálna) - de nem ragozom tovább. Nem tudom visszaadni - teljesen lemerültem, ez van. 3 év az sok - pihenés nélkül, állandó feszített tempóban, ugrásra készen.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.11. 21:52:33

Ja a járáshoz meg elfelejtettem a kisasszonynak gratulálni! Tolmácsold már légyszí neki őszinte nagyrabecsülésemet:-) Még egy csemete aki után lehet majd futkározni a játszótéren:-))

gemini! 2009.03.11. 22:38:53

Köszi, átadom! :-))) Iszonyú büszke fejjel, a tipikus "égnek emelt karokkal" gyakorlatozik és puffan és újra elindul és újra puffan... Furcsa még a látvány, de ő is érzi. hogy valami fontosat visz most végbe. Egyébként mikor megírtam a bejegyzést, még nem járt - 2 órával később egyszercsak összejött egy hosszabb séta. Az ezután következő 1 órát kemény sporttal töltötte: szünet nélkül csak felegyensúlyozta magát két lábra, elindult, leült, megindult, nővéreit kergette, akik vették a lapot és hárman kavarogtak a lakásban teljes összevisszaságban...édesek voltak. Szegénykém 1 óra múlva teljesen leizzadva, vizes hajjal pihegett a matracon. :-) Jól aludt.

mocica 2009.03.12. 21:59:13

Szia!
Gyönyörűek a lánykáid! A nagyobbak már igazi hölgyek, de a kicsin is látszik,hogy jó lesz,ha apa beszerez egy vadászpuskát nemsokára! (hacsak nincs már egy a sufniban...:-)) )
Gratuláció az első lépésekhez!

gemini! 2009.03.13. 21:16:24

Köszönöm szépen! :-))) Tuti, hogy lesznek még gondjaink, ha idősebbek lesznek - már látom is férjem arckifejezését, ahogy feni a kaszát a teraszon. Ha lesz húzósabb időszak a mostaninál, akkor az a kamaszkor lesz - egyszerre kezdik el mindhárman. Korán fogunk őszülni. :-)


süti beállítások módosítása