Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szektások

2009.03.21. 14:36 - gemini!

Egy ún. "délutáni alvás" időtartama alatt kb. 10-szer  rohanok be hozzájuk - arról már lemondtam, hogy aludjanak, inkább a kiszűrődő hangeffekteket igyekszem mérsékelni. Tizedszerre már vöröses-lilás fejjel tépem fel az ajtót, kiabálok egy sort - "hagyjátok már Hangát aludni!" - majd bevágom magam mögött a gyerekszoba ajtaját. A következő mondatuk után azonban azonnal elszáll a gőz a fejemből és megenyhülök. Egymást túlharsogva rikoltozzák éles hangon: "Anya, ne legyél csúnya, anya, nem szabad csúnyának lenni!" Megadom magam, legyintek és várom, melyik következő harci kiáltásra, fejkoppanásra ébred fel Hanga.

Kispocok
016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estére mindkét nővérkének bejáratott alvótársai vannak - egy plüssállat, baba sem hiányozhat közülük. Az esti őrjáratomnál aztán kicsempészem az összes játékot - annyian vannak, hogy nem is tudnának aludni tőlük. Csak az ágy mellé pakolászom le őket, az első akciómat követő reggelen így is felháborodott hangokra nyitottam be szobájukba: "Hová tűnt Elmo? Mit csinál a kutya a földön?" Nem akartam lebuktatni magam, így az állatseregletet sároztam be: "Lemásztak a szőnyegre aludni." Azóta minden reggel a játékok leszidásával és ágyba visszapakolásával kezdik a napot.

A "hang" szóról hugicájuknak köszönhetően egyedi a felfogásuk. Ha a tv le van némítva, felkiáltanak: "Nincs hanga!" És magyarázhatom én, hogy az "hangja" és nem "Hanga", de nekik a két szó azonos és kész.

Gyakran férjemmel csak "szektásoknak" hívjuk Csengét és Ajsát. Annyira szoros a kapcsolatuk, hogy az ember néha kívülállónak érzi magát. Hatalmas köztük az összhang - na és a váratlanul rájuk törő szeretethullám-áradat...

037

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha meglátják a járókelők, ahogy a két pöttöm tolja a még kisebbet, oldalba lökik egymást: "Nézd már, anyukának már semmi dolga!" :-) Na ja...
"Anya, gyere már a játszótérre!"


021

Külön büszkeségem, hogy csak az alváshoz használjuk a pelust. Lehet szó állatkerti fél napos kiruccanásról, órákig tartó bevásárlásról, autókázásról - nincs baleset. Ha szükséges, nyilvános wc-ket látogatunk (szerencsére mindig akadt egy kulturált és tiszta). Vicces látvány, ahogy bepréselődöm két lánnyal egy klotyóba. :-) Megjegyzik "szűkítő nincs", "anya fogjál", "ok foglak, nem esel bele", közben amelyik lányka várakozik, nyitogatja az ajtót, ki-be mászkál...ha nem vagyok épp pipa, egy burleszkhez hasonlítanám az életem.

Állatkerti séta a víz világnapján

054
065
070

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr281016231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyaangyalka 2009.03.23. 10:07:47

huuuhhaa éppen azon gondolkozom, hogy látom azért megtartottad a távolságot a zsiráftól :-D
Mi is voltunk szombaton :-)
Elefántokat etettünk, megcsodáltuk a zsiráfokat..és kijelenthetem, hogy anya sokkal jobban félt mint a 3 éves kisfia :-D

gemini! 2009.03.23. 15:15:51

Na igen, nem akartam Hangával közelebb menni, mert már a lámától is sírógörcsöt kapott, mert megnyalta az ujját...a zsiráfok pedig tényleg nagyon kihajoltak, a gyerekek fejét szagolgatták. :-) Szépen megálltam oldalt picurral, férjem becsörtetett a nagyokkal a sűrűjébe a fényképezőgéppel. Volt is döbbenet csajszik részéről, az óriási zsiráffejek pár centire hajladoztak tőlük - sajnos őket nem tudta apa lefotózni, mindent takartak az állatok a hatalmas méreteikkel. :-)
De nagyon élvezték, főleg az állatsimogatót a kecskékkel, lámával - sikongattak örömükben, mikor a kecske el akarta szedni a nyalókájukat. :-)

anyaangyalka 2009.03.23. 18:28:45

háát igen, a kecskék nagyon szeretik a nyalókát :-D
Biztos aranyosak voltak .-)
nah és kellőképpen elfáradtak?

gemini! 2009.03.24. 21:37:09

Hogy elfáradtak-e? Na ez a másik dolog, amit nem bírunk felfogni férjemmel. Iszonyú messze álltunk meg a kocsival, rengeteget sétáltunk az állatkertes délelőttön, mire megtaláltuk az autót visszafelé, már mi felnőttek is csak vánszorogtunk, nagyokat az utolsó métereken inkább ölbe kapta apa, úgy sajnálta... Nagyiékhoz is beugrottunk aznap, rendes menet szerint nem volt délutáni alvás... Férjem este, lefektetés előtt elmondta a híres mondatot: "Na, ha ma este sem alszanak el gyorsan, akkor én már nem tudom, mit lehet még csinálni!" És csak csiviteltek és csiviteltek még fél 10-kor is az ágyukban... Pár hónapja még este fél 8-kor, 8-kor aludtak, ha nem volt délutáni alvás... ma már ez csak emlék, nem fárasztja el őket semmi. Két energiagombóc.

anyaangyalka 2009.03.25. 02:03:25

majd az oviban a sok gyerkőc lefárasztja őket :-)
Nálunk nincsenek éjszakai alvással problémák, ha 20:00-kor teszem le akkor 20:00-kor alszik, ha később akkor pedig akkor. Soha nem nyavalyog vagy tiltakozik...azért remélem látod, hogy mikor válaszolok :-D
Igy hajnali kettő távlatában..és nem, nem ébredtünk fel..még lesem feküdtünk . :-(
Idáig fél óránként minimum róka van...szegénykémből még a tea is kijön...

gemini! 2009.03.25. 23:02:36

Remélem, már jobban vagytok...
Hogy nem alszanak el azonnal, azt a Duracell-nyusziságuk mellett annak tudom be, hogy partnerre találnak a bohóckodásban, játékban. Ha pl. egyikük beteg, vagy fáj valamilye, semmi gond az elalvással - ha nincs ott a másik fele, hogy ökörködjön még egy kicsit, elalszik az "aktív" fél is, vagy nem alszik, de csendben elvan az ágyában. Na de ha bulizni is lehet a legjobb baráttal, társsal alvás helyett... :-)
Hanga például úgy alszik el szinte azonnal ágybatevése után ugyanabban a szobában, hogy közben nővérei éktelenül sikongatnak. Nagyok ennyi idősen szintén egymással játszottak elalvás helyett, vagy hőbörögtek.


süti beállítások módosítása