Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szentendrén a család

2009.04.08. 21:26 - gemini!

Hétvégén szép kiránduló időben elruccantunk unokatesómékhoz Szentendrére. Megilletődött lánykáim csendben, szolidan, jó kislány módjára másztak ki az autósülésekből, mikor megérkeztünk. Vendéglátóink gyanútlanul ajtót nyitottak nekik... Egy óra sem telt el és a házigazdák a következő mondatokat ismételgették égre emelt tekintetekkel: "Részvétem! Ezt hogy bírjátok? Úristen, mindig ilyenek? De ugye most már lassan elfáradnak és aludni fognak?! Na de még fiatalok vagytok, bírjátok... Ti hogy csináltok bármit is?"
A kérdések, kifakadások maximálisan jogosak voltak, pedig Csenge és Ajsa angyali arcát mutatta. Nem volt hiszti, nyűgösség, betegség...csak levegővétel nélkül EGYSZERRE csiviteltek éles fejhangon, befogtak minden arra járó embert: "Te erre kísérgessél engem, Te a lépcsőkön mászkálj velem a kertben, Te az emeletre gyere fel 26-szor, Te segíts nekem füvet és virágokat tépkedni...hoppá, Te nem csinálsz semmit, akkor takargass be..."
Nem történt semmi extra - csak Duracell-nyuszi személyiségük van és azt duóban, kánonban, káoszt teremtve bontakoztatják ki. Édesek... csak 4 felnőtt is kevés a lefoglalásukhoz, kiszolgálásukhoz. Mindent betöltenek, mindenhol ott vannak, kirobbanó az energiaszintjük és egyidősek - ennyi az egész. 
Vendéglátóink kiskutyája, akit soha semmivel nem tudnak lefárasztani, először eltűnt (nem is értem miért, hisz lányaim csak kitüntették figyelmükkel), majd mikor előkerült, hanyatt vágta magát kispárnáján és horkolni kezdett...nem volt hajlandó felkelni, míg ott voltunk.
Ráadásul ez többszörösen könnyített pálya volt a rokonságnak - Hanga nem oldódott fel, így le sem szállt apja nyakából.
Érdekes, de amióta 3 gyerekünk van, senki nem marasztal minket, ha bejelentjük távozási szándékunkat...esetleg egy erőtlen "Jaj, ráértek még!" elhangzik, de nem tudnak meggyőzni. :-)))
Lényeg a lényeg: nagylányaim nagyon jól érezték magukat, a rokonságot meg egy időre lefárasztottuk. Még aznap este Csenge vissza akart menni hozzájuk, de ezzel inkább nem sokkoltam őket. :-)

Jelenleg Csengénk betegeskedik, 39 fokos láz, begyulladt-fájó fül, antibiotikum, nátha, hiperérzékenység, ha nem törlöm elég gyorsan az orrát... Nagyon remélem, 2 másik csemetém nem kapja el, pénteken hajnalban utaznánk Tokajba nagyszülőket fárasztani - kikapcsolódni... Na de mindig szabi alatt, jó időben jön valami nyavalya, ezt már megszokhattuk.
 

Menekül a szerencsétlen
028

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr821054706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wampa 2009.04.09. 13:01:02

Ezt a bejegyzést, mintha én írtam volna, azóta is itt röhögcsélek a kérdéseken. Tőlünk pont ugyanezeket szokták kérdezni, de már volt olyan barátnőm is, aki azt mondta, hogy ő a helyünkben égő cigarettacsikkeket nyomna el a karján, hogy ne a gyerekeken vezesse le a feszültséget, amit két ilyen hipernyúl okoz. :)) szerintem mindig pont annyit bír az ember, amennyit ráosztanak

gemini! 2009.04.11. 12:58:09

Ez teljesen igaz! Anno a két gyerekkel az elején úgy éreztem, semmi másra nincs időm, erőm... Kénytelen voltam azonban fokozatosan hozzáedződni a nyomáshoz (nem volt kegyelem a lányok részéről), és most a 3 mellett néha azt érzem, több az energiám, mint régebben csak az ikrekkel. Muszáj volt a feladathoz hozzáerősödni, ennyi az egész. :-)


süti beállítások módosítása