Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Übernyűgösség

2009.04.12. 21:02 - gemini!

És akkor most mérgelődhetnék, hogy tessék, már megint betegek vagyunk - mi sem természetesebb, hisz "nyaralni" indultunk. Egész télen kirobbanó egészséggel be vagyunk szorítva a négy fal közé (a bárányhimlő az más tészta volt, nem idénybetegség), itt a tavasz, vidék, madárcsicsergés, programok, tér dögivel...ők meg kornyadoznak. És ami a lényeg: übernyűgösek. És nyűgös-betegen visszafejlődnek: nem hajlandóak járni, beszélni, enni és inni. "Fel kell öltözni? Áááá, nem akarooook! Le kell venni a pizsamát? Nem akarooooom! Gyalogolni kéne? Neeem, cipeljetek! Inni kell, mert kiszáradok? Neeeem!" Egyelőre Csenge és tegnap óta Ajsa beteg, na de addig innen haza nem megyünk, míg át nem ment mindenkin és végre egészségesen elő nem bújik legalább pár "pihentető" napra az igazi Duracell-nyuszis énjük. Mert ennél az is jobb.
És ami a legszebb: általában, ha egy gyerek beteg, könnyebben kezelhető. Lázas, nincs ereje, fekszik az ágyban nyugisan. De az én lányaim? Másfél órával felkelésük után már annyira tarthatatlan a helyzet, hogy nekivágunk a városnak - ha mozgásban vagyunk, elviselhetőbb. Nem vagyunk kegyetlen szülők, akik beteg gyerekeiket túráztatják az utcán - húzzák a kezünket, menjünk ki a kertbe, ami kb. 5 percig foglalja le őket, majd jelzik, anya, ki a kapun és irány a környék.


IMG_0602

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai kedvenc szituációm: felbattyogunk a város közepén lévő kilátóhoz. Apa hátára lazán feldobva Hanga összecsukott babakocsija, kezében Hanga személyesen, szabadon maradt kezében Ajsa piros kismotorja - más ugyanis nem viheti, csak apa. És mászunk felfelé a meredek lépcsőfokokon. Én kísérem Ajsát, nagyapa Csengével és a másik kismotorral harcol felfelé. A kilátó tetején szét se akarnak nézni, játszóteret keresnek hintával - "lányok, itt nincs játszótér, nézd már inkább a Tiszát, jó, akkor menjünk haza ebédelni", de ők kornyadoznak és nem sétálnak és anya elveszti a türelmét, mert a földön ülve sztrájkolnak és felkapja őket. Utolérem apát, hátán a babakocsi, kezében Hanga, ölemben lévő Ajsa sír, hogy még ő is apához szeretne átmászni...apa szemeket forgat. Átveszem tőle Hangát, aki sír, mert apát akarja, megkapja helyette Ajsát. Turisták: "Nézd már, mindkettő az apja ölébe akar menni!" Megjelenik nagyapa síró, übernáthás, torokfájós Csengével az ölében, turista módosít: "Nézd már, mind a három az apja ölébe akar menni!" 
Már nem is emlékszem, mikor kellett őket utoljára cipelni!
Elmentünk nagyiék pincéjébe. "Lányok, megyünk a manó házába (nálunk minden manó), ad nekünk finomat inni!" Mielőtt bárki bepánikolna, Csenge és Ajsa nem kapott a borból, a látszat csal, almalevet iszogattak.


IMG_0618
IMG_0613
IMG_0620
IMG_0614

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugrálóvár felállítva - gyertek, próbáljuk ki. Annyira feloldódtak és bátrak voltak, hogy a lábuk nem is érte a várat - csak apa ölében rettegtek. Ha mégis le kellett szállniuk, sírtak. Anya és apa viszont legalább szórakozott egyet.
IMG_0638

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apa önfeledten megszakad...
IMG_0633
...majd feladja.

IMG_0642

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr421061512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.04.18. 06:20:16

Húúú apának nincs könnyű dolga. Szerintem nyithattok egy "konditermet". Aki kariizomra akar hajtani válthat nálatok bérletet és fél óráig, óráig cipelheti a csjokat. Akár hármat is!:_)
Ne mondd, hogy nem fordult meg a fejedben, hogy ne almalevet, hanem egy kis borocskát kapjanaka csajok is!:-))))
Tréfát félretéve gyors gyógyulást a lányoknak és további jó "pihenést" nektek!!!!

gemini! 2009.04.18. 20:43:08

Köszi szépen! Méghogy megfordult-e a fejemben?! :-) Betegen, más helyen...hajjaj...amit le tudnak vágni...Anya csak mordul egyet apának: "Mákteát, de gyorsan a csajoknak, vagy valami jó erős Tokajit! Vagy én kérem, az is jó, csak gyorsan hasson!" :-)))
Lekopogom, két nagyon átment a betegség, ismét tündéri, bájolgó és akaratos Duracell-nyuszik, ma reggel viszont Hanga kezdett bele valamibe. Iszonyú mennyiségű nátha és láz, remélem csak egy 1 napos nyavalya... De szépen beosztják a beteges időszakot ittlétünk alatt - mire hétfőn utazunk haza, már mindenki egészséges lesz.


süti beállítások módosítása