Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Nyűgös Ajsa

2009.11.05. 13:39 - gemini!

A visszarázódás az oviba Ajsának kicsit döcögve megy. Múlt héten végig Tokajban voltunk, előtte egy fél hetet betegség miatt hiányoztak, így hát most hétfőn másfél hét kimaradás után kezdtük az ovit. Na azért annyira nem komoly, nem rendezett látványos "nem tudok anyától elszakadni" műsort, csak szomorú-aggódó Füles tekintettel jegyezte meg halkan, hogy menjek én is be vele a csoportterembe. Az érvelésemet elfogadva végül kézenfogva bebandukolt Csengével a többi gyerekhez. Tegnap pedig egész egyszerűen összebalhézott az óvónénivel. Nem akart engedelmeskedni a kéréseknek, ment a hiszti, óvónénik finoman úgy fogalmaztak (amit nagy sóhajtással egészítettek ki): "Ajsának rossz napja volt." Szép műsor lehetett, mert még ma reggel is aggódó pillantásokkal méregették "B" magzatunkat és kérdezték: "Ma milyen lábbal kelt fel a kisasszony"?"
Nemsokára kezdődik Hanga bugink beszoktatása a bölcsibe, egészen pontosan november 16-án. Nem tudom még, mire számítsak, korából és "egykeségéből" adódóan valószínűleg keményebb dió lesz, mint nővérei. Na persze ki tudja, nem mondok előre semmit, addig is bőszen járunk leendő bölcsije fizetős játszóházába. Ugyanolyan csoportszobában játszhatnak a gyerekek, mint a többi "igazi" bölcsis, bent is ebédelünk, minden ugyanúgy zajlik...csak itt még anya ott ücsörög a játszószőnyegen.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr471502349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beablog 2009.11.05. 14:44:56

régi hű zugolvasódvagyok.
Miért megy bölibe a kicsi? Mész vissza melózni?( lehet h említetted már csak lemaradtam róla?)
amúgy gratula a blogodhoz és a három gráciához. Humorod sokszor segített át engem is a nyavalyákon, na meg az hogy nagyobbik fiam előtt jártok majd egy évvel és így mindig tudtam milyen korszak jön.( így azért könnyebb volt:-))))Másrészt isteni a stílus, szóval sose hagyd abba!!!
üdv

Bea

nuttos 2009.11.05. 16:53:35

Ejha, bööölcsi... De tényleg, miért is? Bár nem lepődnék meg rajta, ha a válaszod az lenne, hogy "kicsit" unod már az otthonlétet. :)

gemini! 2009.11.05. 21:42:52

Óóóó, köszönöm szépen a dícsérő szavakat, tényleg nagyon jólesik! :-)))
Erről a témáról nem írtam még, úgyhogy most jön a magyarázat: márciusban férjem felmondott a munkahelyén és saját válallkozásba kezdtünk. Nagyon imádjuk, mert végre saját magunk főnökeivé válhattunk, bármikor együtt lehetünk és azzal foglalkozhatunk, amivel szeretünk. A gyerekek mennyisége, (igaz, az itthon lévők száma szeptembertől lecsökkent 1-re, a márciustól szeptemberig tartó köztes időszak 3 Duracell nyuszival és a nonstop melóval azért nehéz volt) és egyéb kötelező teendőim (háztartás) miatt csak besegíteni tudok férjemnek, a munka 90 százaléka az ő nyakába szakad. Nagyon szeretjük az új életmódot, minden este megállapítjuk, hogy erre vágytunk mindig, de a munka nem ér véget délután 4-kor.
Az esti lefektetés után egy azonnali fordulattal leülünk gépeink elé: én éjfélkor kidőlök, férjem hajnali 2-ig, 3-ig nyomja. De előfordult olyan is, hogy este egy "Jó éjszakát!"-tal elbúcsúztam, reggel keltem, hogy vigyem a csajszikat az oviba és ő még mindig ugyanott ült a gép előtt...egész éjszaka nem aludt, mert határidős munkája volt.
Épp ezért várom november 16-át, ami remélem zökkenőmentesen zajlik majd, mert a munka 50 százalékát szeretném végre átvenni.
És onnantól kezdve a következő a forgatókönyv: én beadom Hangát, férjem beadja a nagyokat, irány haza, le a gép elé, teljes gőzzel meló, 12-kor elhozom Hangát, itthon lefektetem, addig munka folytat, 3 után megyek a nagyokért, itthon lefoglalom a 3 csemetét, férjem elvonulva dolgozik...és talán így végre estére végzünk a napi adaggal és a gyerekek lefektetése után eljön az is, hogy pihenhetünk. :-) Hát röviden ennyi.

bogi_es_kira · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2009.11.09. 15:13:09

jesszus, még olvasni is fárasztó.... le a kalappal, drukkolok, hogy minden a terveitek szerint történjen!

gemini! 2009.11.11. 21:24:55

Igen, jó lenne, ha véglegesen stabilizálódna ez az életforma...na persze normális alvási idővel! :-) Természetesen nem vagyok egy szent, sőt!!!, a pihenés nélküli, fárasztó napokkal arányosan nő a mérgemben földhöz, vagy mosogatóba vágott tárgyak száma a lakásban.

nuttos 2009.11.15. 09:01:02

Szia!!! Hűazannya, milyen vállalkozás, elárulod? Mi is épp most fontolgatunk valamit, mert nem tudom, hová menjek vissza dolgozni... MESÉLJ! :) * nagyon irigyellek, bár tudom, hogy nem könnyű *

Ja, ma megyünk a párom unokatesójának a kisfiát meglátogatni a lakóparkotokba! :)))

gemini! 2009.11.19. 14:05:07

Megírod wiw-en ki is pontosan a rokon a lakóparkban? Hátha ismerem.
Hogy mit csinálunk? Médiafigyelést több megrendelőnek, ami tömören nem áll másból, mint adott lapok "konkurenseinek" figyelése, statisztikák, elemzések készítése, külföldi, főleg angol nyelvű cikkek tartalmi fordítása, a fordított szövegekből minden nap friss anyag összeállítása, e-mailben átküldése...És még egyéb ehhez a témához kapcsolódó feladatok. A munka befejeztével egy gombnyomással e-mailben átküldjük az anyagot a megrendelőnek. Korábban nem hittük volna, hogy tényleg lehet úgy pénzt keresni, hogy az ember csak ül az internet előtt.
Ezen kívül közösségszervezéssel is foglalkozunk: a környéken lakóknak szervezünk vásárokat, kiadunk egy újságot, kapcsolatokat építünk, meg hasonló szépen hangzó dolgokat csinálunk. :-) Hát ennyi röviden.

nuttos 2009.11.23. 08:31:40

A mindenit! Nagyon jól hangzik a meló, de megnyugtatlak, tudom, mennyire strapás lehet... 2 hónapja én is távmunkázom, tematikus (oktatási) honlapot építünk egy spanyol cégnek. Nem agymunka, mégis valami más; valami olyan, amit én választottam és nem kötelező, ráadásul még pénzt is hoz. :) Viszont nagyon nehezemre esik teljesíteni a határidőket, ez az itthoni meló átka. Nektek ez hogy megy?

A párom unokatesójánál voltunk (Borsics Timi és Ratulovszky Laci), augusztusban született kisfiuk. Nemtom, ismered-e őket.

Sok-sok kitartást Neked, olvasom a legfrissebbet, hát, én bekattannék tutira. :(((

gemini! 2009.11.24. 19:33:21

@nuttos: Hidd el, én is nagyon sokszor bekattanok, csak olyankor nem vagyok gép előtt, hogy megírjam az érzéseimet...
Most így elsőre nem ismerős rokonék neve, majd megnézem a fényképüket a wiw-en, hátha...
A határidők betartása meg úgy működik (remélem csak addig, amíg nem tudok én is végre teljes munkaerőként részt venni benne), hogy férjuram már hónapok óta hajnali fél 4-kor fekszik le...és legkésőbb reggel 8-kor kell...hogy újra nekiálljon a melónak.


süti beállítások módosítása