Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Az én kis kórtermem

2009.12.11. 14:30 - gemini!

Férjem szerint szép dolog a lelkesedés, de többé ne csináljam. Ha ugyanis elkezdem beleélni magamat valamibe, annak általában nincs jó vége. Mégsem bírok tanulni a leckéből és megismétlem a hibát: azaz lelkesedem ész nélkül.
Ha tapsikolok, hogy végre a 3 gyerekkel eljutunk a Balcsira (de csak 4 nap erejéig, mert Duracellékkel annyi a maximum, amit ájulás-összeesés nélkül kibírunk idegen helyen), mind a három lázas-náthás-nyűgös lesz az indulás után, az összes szomszéd minket utál, mert ők ide pihenni jöttek, éjszaka nem alszanak az új helyszín és a betömődött orrlyukak miatt, napközben hipernyűgösek, mert betegek, menni nem hajlandóak, a vízben sikítanak és ha kimerészkedünk az apartmanból olyan bájos hisztis oldalukat mutatják, hogy a mellettünk elhaladó járókelők azt mormogják az orruk alatt: "El kéne verni az ilyen gyerekeket". 

Ha oda-vissza vagyok, hogy anyuéknál alszunk mindannyian egy péntek este erejéig és ez már hatalmas változatosságot jelent a mókuskerék után...akkor nagyiék háza előtt karambolozunk.

Vagy réveteg vigyorral a fejemen lelkesedem, hogy talán látom már az alagút végét , csak elkövetkezik végre az az állapot, hogy nappal dolgozhatunk, nem éjszakába nyúlóan, hajnalban, félálomban, hisz minden gyermekünk lassan beilleszkedik az oviba, bölcsibe...Felmerült az is, hogy esetleg pihenni is lehetne az elmúlt 3 és fél év után először... De nem, a sors ismét figyelmeztetett, hogy  hagyjak fel ezzel az idegesítő szokásommal.
Kezdődött azzal, hogy Csengét, Ajsát kirakták az oviból, mert rondán köhögnek. Kórházi nővérkének érzem magam a héten. A kötelező gyógyszerbeadás minden reggel és este elvisz legalább egy órát: kétféle spray befújása 6 orrlyukba, fülcsöpögtetés 6 fülbe, szemcsepegtetés (ez csak egy szembe, de mire rábeszélem Ajsát, hogy legyen ügyes nagylány, anya is nagyon ügyes lesz, csak nézzen fel a plafonra és ne pánikoljon be, hogy szétfeszítem a szemét...), antibiotikum, köhögés elleni oldat, köhögés elleni szirup 3 szájba, na és orrszívás, orrfújás, ki mit tud... És akkor a hűtőfürdőt már ne is említsük.

De a lényeg csak ezután kezdődött: két nappal nagyok lebetegedése után hajnalban a gyerekszobából hörgő-sípoló hangot hallunk, Hanga bugink is bejelentkezett. Iszonyú rondán köhögött, úgy éreztem, szakad a tüdeje minden egyes alkalommal, emellé 39 fölötti lázat produkált.
Nem szeretem, ha doki nénink aggódó pillantásokat vet rám tüdőhallgatás közben, mert annak soha nincs jó vége. Továbbküldte végül Bugit mellkasröntgenre, de szerencsére nincs tüdő,- "csak" hörghurut gyulladása. De azért nem volt jó érzés kivárni a vizsgálat eredményét, mert ilyenkor minden lepereg az ember szeme előtt.
Jelenleg mindenki köhög, ki tüdőszaggatóan, ki öklendezve, a beadandó gyógyszerek száma meg végtelen. Szomszédunk megvigasztalt, legközelebb februárban mennek lányaink oviba, bölcsibe, így volt ez náluk is. Értem.

 

A nagybetegek - szerencsére ha épp nem lázasak és nem fuldokolnak, legalább jókedvűek
027

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr121590403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2009.12.11. 20:16:59

Huh! Ez elég dúrva! Kitartást és jobbulást kívánok a csajsziknak. Nem semmi munka ennyi beteg gyereket ellátni. Nálunk az oviban is négyféle betegség dúl: skarlát, bárányhimlő, köhögés ezerrel és hasmenés. A gyerekek 1/3-da van csak az oviban. Nagyon csodálkozom, de az enyémek is ott vannak. Már az ovi bezárása is szóba került, a különprorgamok be is vannak szüntetve. Valószínű csak szerdáig viszem őket, akkor lesz a karácsonyi ünnepség.

vargaera (L.V.E.) · http://www.szerelemgyoker.blogsot.com 2009.12.12. 09:56:24

Jobbulást a kicsinyeknek!!! Olyan szépek!!!!!!

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2009.12.14. 13:54:00

Szia! Már egy ideje olvasgatlak benneteket, de ezt már nem tudom szó nélkül hagyni:) Igen, tényleg gyönyörűek:) És le a kalappal előttetek, elképzelésem sincs, hogy milyen lehet 3 pici gyerekkel.. Főleg télen:( Sok energiát nektek rabolj a lányoktól. nekik úgyis túl sok van:)

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.12.14. 18:27:45

Gyönyörűek a leányzók :o) Jobbulást nekik!
Ápolószemélyzetnek pedig kitartás!!!

gemini! 2009.12.15. 13:18:03

Köszönöm szépen mindenkinek! :-))) Részemről a béka feneke alatt vagyok már, energiám semmi. Azt még ki kell gondolni, hogy szerezzek a csajsziktól, mert tényleg kifogyhatatlan tartalékokkal rendelkeznek. Mondjuk könnyű nekik, amíg az egyikük rápihen, ott van egyszerre két tesó is hogy elfoglaltságot találjon anyának...Lekopogom, most már csak nátha van és köhögés, az már semmi...


süti beállítások módosítása