Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Gyerekklinika

2009.04.27. 00:05 - gemini!

Mi a különbség két egészségügyi intézmény között?  

A Heim Pál-ban csak a sürgősségig jutottunk el Hangával, majd ők eldöntik, milyen szakorvos nézze meg a továbbiakban. Nem tudott felállni? Csípőultrahangot neki. Víz nincs benne, mehetnek haza, más tennivaló nincs. Alászolgája!

Még hátravolt másnap egy gyerekorvosunk által előírt vérvétel, apa teljesen véletlenül a II. számú Gyerekklinikán kötött ki, mint utólag kiderült, ebbe a jó öreg sors keze is belejátszott. Férjem megdöbbent: kedves orvosok, mindenki türelmes, mosolyog, már ennél a résznél leesett az álla. Ilyennel még ugyanis nem találkoztunk. Sőt...

Méghogy csak egy vérvétellel letudták volna? Részletesen kikérdezték apát, üvöltő Hangánkat, aki már a pokolba kívánja az összes dokit, annyit szekálták, alaposan-türelmesen megvizsgálták. Továbbküldték fül-orr-gégészhez (el se hiszem ezt a lelkiismeretességet, maximálisan meg vagyunk elégedve), aki azonnal közölte: teljesen be van durranva Hanga füle, most azonnal fel kell szúrni.

Vérvétel eredménye megvolt 1 órán belül, konklúzió: bakteriális - és vírusos fertőzés valamint a begyulladt fül okozhatta egyszerre, hogy Hanga nem tudott lábra állni a fájdalomtól.

Soha többé nem viszünk beteg gyereket máshová, csak erre a Gyerekklinikára.

Egyébként Hanga félelmetes gyerek: a fül-orr-gégész szerint annyira be volt gyulladva a füle, hogy szerinte már nem is érezte a felszúrást. Ehhez képest senki nem látta volna rajta, hogy bármi baja lenne - előző este még vígan, mosolyogva mászkált unokaöccse 1 éves szülinapi buliján. Nem sírt, nem volt nyűgös, vidáman élte napjait - ilyen egy fülfájós gyerek? Máskor meg a 39 fokos láz nem látszódik rajta: mosolyog, gagyog, jön-megy... Elképesztően kőkemény kiscsaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr531088397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wampa 2009.04.27. 08:49:49

Ez félelmetes, hogy ilyen magas a fájdalomküszöbbel bír. Azért is, mert ha éjszaka magasra szökik a láza, esetleg fel sem ébred. Nagyon terminátorka!
A kettes gyermekklinikára is éppúgy lehet meni, mint a Heimbe? Mert hogy mi elméletileg a Heim Pálba tartozunk. Kérhetem a dokinkat, hogy ne oda utaljon, ha van valami? Ezt nagyon jó lenne tudni. Titeket simán fogadtak? snec

gemini! 2009.04.27. 10:20:53

Mi is a Heim Pálba tartozunk, vannak jó tapasztalatok is (korábban, mikor nephrológián voltunk), de máskor meg kritikán aluliak, főleg a sürgősség. Persze, lehet magyarázni, túl sok gyerek tartozik hozzájuk, de ez nem vigasztal, ha az én gyerekemen végeznek felszínes vizsgálatot... A beutalón nem volt semmi, elfogadták gond nélkül a Kettes Gyerekklinikán, de nem tudom, hogy működik ez... Délután még megyünk a saját dokinkhoz is, ott megkérdezzük. Ha lehetséges, soha többé nem akarom lányokat a Heim P-ba vinni, csak ide.

gemini! 2009.04.28. 21:43:44

Sneci, megkérdeztem, nekem az jött le, hogy lehet bátran máshová is menni. Orvosunk is azt mondta, hogy zongorázni lehet a különbséget a két hely között.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.05.01. 06:02:53

Ezt én is megjegyzem (a gyermekklinikát), bár remélem, hogy nem nagyon kell kórházba mennünk semmiért.
Ez a fülgyulladás érdekes dolog. Szonjána már volt egy párszor, és ha fájt is esetleg a füle, az mindien alkalommal csak egy nagyon rövid éjszakai időszak volt (kb. 1 órás). És egy kivételével ő sem volt lázas!! Mondjuk neki általában ki is fakad magától. Jön az éjszakai fájdalom, (ekkor általában belecseppentek egy kövirózsacseppet), s hogy ez segít e vagy nem, de megszűnik a fájdalom és reggelre már csak azt látjuk, hogy kifakadt a füle.


süti beállítások módosítása