Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Felfedezések

2007.08.09. 15:01 - gemini!

Ebben a korszakukban a legnehezebb feladat megetetni és tisztába tenni őket és gyanítom, hogy ez egy darabig el fog tartani. A pelenkázás nehézségeiről már más anyukáktól is hallottam, úgy látom általános probléma. Már hónapok óta tart - egyszerűen nem hajlandóak másfél percig a hátukon feküdni a pelenkázóasztalon. Sírnak, tekeregnek, rugdosnak - közben védenem kell a hasamat is - és a végén felpattannak. Pelenkázni nem is indulok innivaló nélkül, amíg azt isszák van némi esélyem, de gyorsnak kell lennem. Egyébként teát már alig hajlandóak inni, csak Kubu-t, úgy látom kényes ízlésűek, mint az anyjuk. :-)
Az etetőszéknek már semmi értelme, folyamatos mozgásban vannak etetés közben, bemásznak és kimásznak, vagy épp fejre esnek. Csak akkor tudom őket etetni benne, ha épp valamelyik kedvenc klipjük megy a tv-ben, a klip végéig ledermednek, tehát ezen a téren sincs túl sok időm - amíg a szám tart, addig kell befejezni az evést.
Az esetek túlnyomó többségében elkezdek enni a szoba közepén, ha éhesek, nyitott szájjal közelednek és kapnak belőle, mostanában inkább ez a módszer működik.
Ügyesen isznak már pohárból, Csenge többször ki akarja venni a kezemből. Majd a teraszon kipróbáljuk, hogy boldogulnak egyedül, de csak egy szál pelenkában, mert már előre látom a végét. Cumisüvegből csecsemő koruktól fogva hanyatt fekve ittak, ölben, félig ülve soha (ez abból eredt, hogy korábban egyszerre itattam őket, feküdtek a kanapén, én közöttük ültem és tartottam a két cumit), de pár hete felfedezték, hogy tudják ezt ülve is csinálni. Szerintem fárasztónak tartják, hiszen magasba kell emelni az üveget, úgyhogy egy idő után inkább hanyatt vágják magukat és úgy isznak.
Ha látják, hogy sétálni indulunk és hozom a szandáljukat, emelik a lábukat, hogy adjam rájuk. A babakocsiban meg persze leveszik magukról, állandóan lesni kell, nem hagytuk-e el útközben a cipellőket.
Imádnak takarítani, a teraszon megkeresik a felmosót és a partvist és azzal ügyeskednek. De egy sima ronggyal is elvannak és percekig törölgetik a polcokat. :-)


A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr37136084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása