Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Eszünk

2007.10.06. 18:07 - gemini!

Egyik pillanatról a másikra fejlődik a lányok képessége. Így volt ez az első felállással - egyszer csak minden átmenet nélkül két lábra álltak a kiságyban. De ugyanilyen volt a járás is - egyik nap férjem hazajött és a két lány mászás helyett elészaladt (meg is lepődött rendesen).
Most ugyanígy állunk az önálló evéssel. Idáig csak joghurtokkal próbálkoztam, ami persze folyt mindenhol. Két napja kipróbáltam a nagyobb szilárd ételeket is - kaptak főtt és sült krumplit. Egy kis rávezetés után (hogy hogyan is tartsák azt a kanalat, hogy az étel el is jusson a szájukba és ne essen le félúton) nagyon ráéreztek az ízére. Most már nem is engedik, hogy etessem őket! Ha meglátják, hogy evéshez készülődöm, Csenge nyüszítve elkezdi kifelé cibálni a kisasztalukat a konyhába, majd a kisszékeket. Mindketten kapnak egy- egy tányér ételt kiskanállal, én is leülök az én adagommal és közösen megebédelünk.
Elég jó kismamatorna, amikor a szétszóródott rizi-bizit szedegetem négykézláb a járólapról, de legalább formában tartanak. :-)
Evés után pedig mindketten kapnak egy rongyot és rászoktattam őket, hogy töröljék le szépen a kisasztal és a kisszéket. Soha nem korai elkezdeni, törölgetni pedig amúgy is imádnak. :-) A partvist sem használhatom már előttük, mert elveszik és ők folytatják a felmosást.
A mindent beterítő játékokért már nem bírok lehajolni a hasamtól, inkább négykézláb bejárom a lakást és így gyűjtögetem össze azokat. Amikor fent vannak, teljesen értelmetlen dolog összeszedni, egy perc múlva úgyis a földön lesznek - egyszerűen nem bírják elviselni, ha felrakom a polcra. Mondjuk lehetséges, hogy szerintük a földön a helyük és nekik kell miutánunk rendet rakni. Egyébként mindenki becsülje meg magát, akinek egyszerűen "csak" fel kell porszívóznia a lakását -nehezebb feladat lesz, ha előtte 686 játékot fel kell egyenként szednie.
Tipp. Ha valaki szeretne 30 perc nyugalmat, rakjon csemetéje elé egy doboznyi Kinder játékot, nálunk nagyon bejött. Férjem például így tud megvacsorázni, ilyenkor nem másznak rá. Szerencsére jólneveltek és nem veszik az apró darabokat a szájukba, ha igen, rögtön rám néznek, hogy mit szólok hozzá és kiköpik, ha rájuk szólok.

Hangát már nagyon várom, védőnőnk szerint rengeteg helyet elfoglal a hasamban, ahol akrobatikus mutatványokkal szinte mindenhol ott van valamelyik testrésze. Alig találtuk meg a szívhangot és poénból megkérdezte, hogy biztos hogy egyedül van bent, mert mindenhol végtagokat érez, milyen pózban van ez a gyerek?
Szeretnék fent lenni a császár alatt, ez a lányokkal nem jött össze, igaz, akkor tartottam is a gondolattól, milyen lehet az, hogy ébren vagyok, miközben felvágják a hasamat. Remélem most összejön és nem kell elaltatni. Izgalmas lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr31188343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása