Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Ada

2007.11.13. 14:32 - gemini!

Kezdik megszokni az új ágyukat, igaz még minden lefektetésnél van sírás, de talán már kevesebb ideig tart. Este így találtam rájuk, mikor visszamentem ellenőrizni, alszanak-e már:
Click to enlarge















Férjem meg is mozgatta őket, lélegeznek-e egyáltalán, olyan mélyen aludtak.
Két dolgot gyűlölnek: a zoknikat (egész nap azt játsszuk, vissza tudom-e rájuk csempészni és ők utána milyen gyorsan tudják újra lehúzni) és a pelenkázást (állandó harc és sírás).
Csenge pár napja "Adá"-nak hívja Ajsát, aki hallgat is új nevére. Csenge csak kikiabál neki a másik szobából: Ada!, és ő már rohan is be hozzá. Cukik. :-)
Az egyszerűbb mesék már lekötik őket a TV-ben és mozdulatlanul végignézik, ha nem túl hosszú. A nevelési elvek attól függően változnak, az embernek van-e gyereke, vagy sincs. Szülés előtt kizártuk, hogy leendő gyermekeink sokat tévézzenek, most már alig várjuk, hogy lekösse a két lányt egy másfél órás rajzfilm. :-) Nagyon várom már, mikor tudunk újra ülve, megrágva a falatokat, na és persze egyszerre vacsorázni férjemmel.
A nagyobb gyerekeket (értsd: 4-5 éves) csodálattal nézik. Teljesen ledermednek tőlük és bármit csinálnak, azt ámulattal figyelik.
 Click to enlarge

Két kis kócos

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr93227759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2007.11.13. 15:34:37

Sziasztok!
A fiúk is elég jól megszokták már a külön szobát.Hajnalban 5 óra körül van egy kis ordítás. De addig alszanak rendesen. Persze néha van egy kis felsírás. Ellenőrzést tartottam a szájukban, aztán kiderült miért sírnak oly keservesen hajnalban. Zsoltikának jön a 13-14 foga pontosan egyszerre, Zsombinak pedig a 4-ik rágófoga. Most már túljutottunk az ágyra való fel és lemászás viszontagságain, de jött más. Most az a legújabb, hogy felmásznak az étkező asztalra a székeken keresztül.A minap éppen főztem, hátranéztem és Zsoltika fent trónolt az asztalon. Ha láttad volna azt vigyort az arcán, várta mit szólok hozzá! Annyira aranyos volt, hogy körbepusziltam. Annyira megszokták már, hogy ugyanolyan vagy legalábbis hasonló játékokkal kell hogy játszanak, hogy már ha az egyik talál magának valami játékot, akkor keres a testvérének is egy hasonlót és viszi neki. Textil pelenkával alszanak, azt nyomkodják az arcukhoz. Ha az egyik megtalálja az ágyában az övét, akkor a másik ágyból rögtön kiveszi a testvéréét és adja oda neki. Ilyenkor meg lehet zabálni.
Szegény Ti! Az öltöztetésre gondolok! Éppen elég őket felöltöztetni, nehogy még ilyen ellenállást is tanúsítsanak!
Erőt vettem magamon és elkezdtem az önálló etetésre való szoktatást. Zsoltika elég ügyes, Zsombinak van még mit tanulnia. A két kanalas verziót alkalmazom, illetve a négykanalast.
Szia, vigyázz Magadra!

gemini! 2007.11.13. 16:53:40

Cukik lehetnek, el tudom képzelni a büszkeséget az arcukon, lányokra sem lehet haragudni, ha látom az elégedett arckifejezésüket. :-) Kitartás az evéshez, én sokszor nem bírom nézni mit csinálnak, de azért állandó készenlétben vagyok és törlöm a földön, ruhán a kaját.


süti beállítások módosítása