Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Hugica

2008.01.21. 14:59 - gemini!

Ma, másfél hetesen, napsütésben megvolt az első séta. Ötösben elindult a "kis" család, már nekem is nagyon hiányzott a kimozdulás.
Click to enlarge



























Reggel Hanga ijesztő külsővel ébredt, az egyik szeme annyira tele volt valami sárgás trutyival, hogy teljesen összeragadtak a szemhéjai, ki sem tudta nyitni. Védőnő szerint valószínűleg a szemére húzódott a "náthaszerűsége", ami születése másnapján jelentkezett, állítólag normális újszülötteknél.
Lányokat nem nagyon rázza meg a szoptatás látványa, sőt, Ajsa minden alkalommal odajön hozzánk és átölel mindkettőnketolyankor. Szeretik ölelgetni egyébként a hugicát, sokszor, ha meglátják a kezemben, nyújtják a karjukat, hogy eresszem le hozzájuk - ilyenkor Hanga kap egy puszit és egy ölelést. :-)
A múltkori videón Csenge egy kockás törlőkendővel takargat egy játékbabát. Tegnap is a kendővel játszott a kisasztalukon és mikor meglátott engem Hangával a karomban, jelezte, hogy tegyem le a hugit a kendőre. Gondolom játszani szeretett volna vele, mint a babájával. Teljesítettem is kívánságát, persze azért nem engedtem el Hangát és fél perc után már vittem is tovább. Vigyázni kell nagyon a két lánnyal, szeretetből néha keményebb csörgőket és játékokat is bedobnak a huginak, állandóan lesni kell őket, ha a kiságy környékén sertepertélnek. Nem is tudom, hogy megyek majd ki pisilni, ha egyedül leszek itthon. :-)


Egyelőre úgy néz ki, Hanga szereti a fürcsit. Ilyenkor a két lány is ott ácsorog a kiskád szélénél és érdeklődve figyelik, mit művelek a tesóval, úgyhogy a hugica fürdetése igazi családi program, ki nem maradnának belőle. :-)
Most látom csak, egy férjnek tényleg nincs semmi dolga a kisbabával, ha csak egy gyerek születik a családba - esetleg hobbiból pelenkázik -az anya maximálisan elég egy gyerek ellátására. Ikrek esetén ez egyáltalán nincs így, férjemnek ki kellett vennie a részét a gyereknevelésben az első napoktól kezdve. Most viszont, hogy Hanga megszületett, elég vagyok egyedül is az ellátására, férjemnek nem kell éjszaka felkelnie hozzá, nem kell pelenkáznia, stb. Így az első év teendőiből a férfiak többsége teljes mértékben kimarad.
Click to enlarge

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr47305922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

veramama 2008.01.21. 18:57:57

jééé, PONT ugyanilyen babakocsink van:-) mármint a piros, most keresek helyette/mellé testvérkocsit:-) remélem, a mi pöttömünk is lesz benne ilyen aranyos, mint a TI Hangátok!
szép napokat Nektek!

cucka 2008.01.21. 23:37:03

Hát igen, igazából el sem tudom képzelni, hogy egy-egy zűrösebb napon/éjszakán, hogyan lehet boldogulni 2 babóval egy embernek egyszerre?!
A barátnőm is ikerbabákat vár, figyelmébe ajánlottam a blogodat, hogy szokja a dolgokat! ;)
Szépek vagytok! :)

gemini! 2008.01.22. 22:03:20

Ma is elég nyűgösek voltak a lányok - alig vártam, hogy ágyba kerüljenek, és már csak egy gyereket kelljen ellátni. Nem egyszerű a helyzet az ilyen "zűrös" napokon. Alapjáraton sem sétagalopp, de ha még hisztiznek is hozzá...


süti beállítások módosítása