Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Autónézőben

2008.03.02. 18:19 - gemini!

Egyáltalán nem lesz egyszerű dolog ez az autóvásárlás. Hétvégén máris kizárhattunk egy csomó típust, miután személyesen is megnéztük őket. (Szerintem egy eladó sem értette, miért vonulunk collstock-kal a kezünkben). Hiába volt például három különálló ülés egy Opel Meriva hátsó részén, ugyanúgy csak 130 cm volt a teljes szélesség, mint a mi kocsinkban - ez pedig kevés. Az összes autót lemértük, ami elég nagynak tűnt, a belső szélesség mégis mindenhol 130 cm volt. Ez valami szabvány?
Az autósülésekkel kapcsolatban pedig egy eladó kifejtette, azért 43-45 cm széles mindegyik -  és így csak 2 ülés fér el hátul - mert ez szintén szabvány, hisz úgy gondolják a tervezők, ha létezik is olyan idióta, akinek három gyereke van, azok 5 és nem 2 év alatt jönnek világra, így a legidősebb gyereknek nincs szüksége autósülésre, azaz elférnek hárman is. Az autóválaszték tehát radikálisan csökkent, de nem adjuk fel, jövő héten ismét nézegetünk.
Az elmúlt héten csajszik alig esznek valamit, viszont egyfolytában isznak - szerintem fejenként 2 liter biztos eltűnik bennük. Mindegy, ez biztos egy ilyen periódus, nem izgatom magam, legfeljebb fogyókúráznak egy kicsit. Emellett egy hete nem akarnak délben elaludni. Ha 1-kor fektetem le őket, 3-ig fogócskáznak a sötétben, kidobálják a párnákat lepedőt, takarót és talán 3 után elalszanak. Próbáltam később lefektetni őket, akkor meg fél 4-ig futkároznak az ágyukban. És ez független attól, hogy voltak-e sétálni, elfáradtak-e vagy sem. Ok, ez is egy periódus, ami egy hét múlva elmúlik.
Egyébként nagyon nehéz lefárasztani őket, kifogyhatatlan energiájuk van. Ha kétszer mennek egy nap sétálni, az sem elég, este még bemutatják a szokásos sikítós-apa elől menekülős magánszámukat. :-)
Csenge a mi gondoskodó pótmamánk - végülis ő a legidősebb. Ha Hanga felsír az ágyában, máris ott terem és magyaráz neki, forgatja a feje fölött lógó zenélő masinát, megpróbálja megnyugtatni. :-)

És fél órával ezelőtt még rend volt a lakásban

Click to enlarge

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr48362278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pf 2008.03.02. 20:22:01

Fiat Multipla! Kényelmesen elfér hátul három gyerekülés, sőt elől is három ülés van (a középsők lehajthatóak, asztalt lehet csinálni belőlük). Korrekt csomagtér - főleg a gyerekes verzióban, mert akkor előrébb tolhatóak a hátsó ülések. Külcsínre kemény, de ez legalább a gyerekeknek biztos fog tetszeni, olyan meseautós külleme van. És tényleg: egyedi.

(És mi is ilyenre cserélük hamarosan :)

gemini! 2008.03.02. 20:59:12

A Fiat Multipla-t nekünk is ajánlották - tényleg meredek a külseje, viszont hatalmas a belső tere :-) Egyelőre úgy tűnik, a következő kocsikba férünk be: Fiat Multipla, Citroen Berlingo, Opel Omega, Chrysler Voyager, Ford Galaxy. Férjemnek fenntartásai vannak az olasz és francia autókkal szemben, a Galaxyről azt hallottam, nem túl megbízható, a fennmaradó kettőt nézzük meg a jövő héten. És mivel csak használtra lesz pénzünk, mert hamarosan lakásból is kéne egy nagyobb, vagy kifogunk egy jót, vagy állandóan cserélhetjük az alkatrészeket. :-(

pf 2008.03.02. 22:12:25

Galaxy, Voyager: Ane mondta, amikor Galaxyt akartam, hogy "dehát azért két gyerekhez tényleg nem kell nekünk egy busz!" És igazat adtam neki, viszont nektek talán már hasznos lehet. A Galaxy barátoméknál nagyon megbízhatóan működik és imádják! Úgy pakolnak, hogy semmit nem méricskélnek, csak hordják ki a lakást a kocsiba. Szervízbe pedig nem nagyon viszik, nem igényli.
A Multiplában az a jó, hogy bőven korrekt egy ötfős családnak, ugyanakkor parkolás szempontjából megegyezik egy Golffal. És zseniális belülről.
(Egyébként azt olvashatni róla a Totalcar Népítéletben, hogy "a legmegbízhatóbb Fiat".)

gemini! 2008.03.03. 09:48:16

Az a szuper az autóvásárlásnál, hogy állandóan elbizonytalanodom. :-) Mindenkitől mást hallok és már nem is tudom, kire hallgassak, mivel mi egyáltalán nem értünk az autókhoz. Mindegy, nem mondok semmit, úgyis teljesen más lesz minden, mint ahogy tervezzük - ez nálunk mindig így működik. Megnézzük a Multipla-t is élőben, aztán döntünk. :-)

porpika 2008.03.03. 11:13:59

Rend-káosz!
Én szétválogattam a játékokat kosarakba,mivel elegem lett abból, hogy a nagy játékosdobozokkal csak addig foglalkoztak, amíg kiborították. Egy nap csak egyféle játékot kapnak, így a káosz is kisebb és a régi játékok is tudnak az újdonság erejével hatni.
Nekünk Zafiránk van, nagyon szeretjük. Persze abban sem férne el a három gyerekülés hátul, viszont 7 hétüléses.

gemini! 2008.03.03. 13:14:24

Már nálunk is egy ideje külön vödrökbe, tárolókba gyűjtjük az építőkockákat, játékokat és mindig csak az egyiket kapják meg, így nagyjából rend szokott lenni. Tegnap viszont azonnal szétdobáltak egy vödör kockát, kicipeltek a gyerekszobából két matracot, kirángatták az összes bugyimat és melltartómat a fiókból és már teljes volt a káosz. :-)
A Zafirát megnéztük hétvégén és úgy a legideálisabb, ha hátraülök a gyerekekhez. Nagyon távol lennék a harmadik sorban ülőtől, ha elöl ülnék(főleg, ha Hanga van leghátul, nem is látom, ha bukik).Így viszont nincs csomagtartó rész, csak egy ülésnyi, úgyhogy nem a legjobb megoldás egyelőre. Ha idősebbek lennének, jó autó lenne nekünk is, úgyhogy még másokat is nézünk.

bibolya 2008.03.04. 11:33:11

Szia!

Bocsika,hogy ismeretlenül is irok neked,2-3 hete találtam rá a blogodra egy ismerősöm által,belekukkantottam,megtetszett az irásod,és igazán kiváncsi is vagyok,hogy hogyan lehet 3 "ilyen"kiskorúval boldogulni.Szóval amiért irok,az az autó.Barátnőméknél 3 gyerköc van:9,6,4 évesek.A kicsi még egy Lada Samarába "született"és elfért a 3 ülés.Késöbb vettek egy Ford Galaxy 2000-est,amiben szintén elfér a 3 ülés egymás mellett,csak a kocsival van állandóan probléma.De csak ezzel a 2000-essel,a 2800-assal állítólag semmi gond,de ez valami szériahibás.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Ibolya

Anita 2008.03.04. 13:50:08

Írtad, hogy nem altatod a gyerekeket. 3-nál persze nem is lehet.Arra lennék kíváncsi, hogy akkor hogy alszanak el? Lerakod őket az ágyba, játszanak aztán egyszer csak elalszanak?
Nekünk egy 1 éves lányunk van, ő úgy alszik , hogy mellé fekszünk simogatjuk, elalszik, aztán berakjuk a kiságyba. Egyébként nincs baj az alvással, de mióta tud menni azóta képtelenség, hogy lerakjam és egyedül elaludjon.

gemini! 2008.03.04. 21:12:41

Néztünk Ford Galaxy-t, de mi is azt hallottuk, hogy van vele probléma, főleg, hogy nekünk még egy 9 éves is drága lenne, annál pedig előjöhetnek rendesen a hibák. :-) Az a fő bajom, hogy nagyon kevés olyan autó van, amibe a mi 3 db 43 cm széles gyerekülésünk elférne - és ezek 9-10 évesen is drágák nekem a korukhoz képest. Nem akarom, hogy újabb hitelekbe verjük magunkat egy 10 éves lutris kocsi miatt, fogalmam sincs, mi lenne a legjobb megoldás. De azért köszi! :-)

gemini! 2008.03.04. 21:26:10

Nálunk is vízválasztó volt, mikor már fel tudtak állni a kiságyban. Azonnal felpattantak és sírtak. 6-7 hónapos koruk óta csak beraktuk őket az ágyba egy kis romantikázás-énekelgetés után és kijöttünk a szobájukból. Egy darabig sírtak (volt, hogy 30 percig is), de idővel megtanulták az új rendet. Persze voltak különböző periódusok: egy időben simán elaludtak, aztán hetekig kiborultak lefekvéskor, de általában működik a dolog - bevezettünk egy "szertartást", tudják, mi után mi következik az esti programban (szerintem ez az ismétlődés nagyon fontos)és elfogadják, hogy most lefekvés következik. Persze mivel ketten vannak, sokszor tovább tart az elalvásuk, mert szórakoztatják egymást a sötétben is, vagy épp fogócskáznak az ágyukban. :-)Lefektetés után beszélgetnek még egy kicsit, aztán elalszanak. Én a Spock-os könyv hatására keményítettem be már fél éves korukban, mert aszerint ha nem szoktatom rá az elején a gyereket következetesen az egyedüli elalvásra, 3 évesen is igényelni fogja éjszakánként a társaságomat - saját magam ellensége meg nem vagyok.


süti beállítások módosítása