Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Félelem

2008.03.05. 12:44 - gemini!

Csenge tényleg nagyon gondoskodó típus. Ha inni akar és felkap egy cumit, viszi rögtön Ajsának is a másikat és nyújtja felé, majd kiborul, ha nem fogadja el tőle az üveget, mert nem szomjas - addig áll előtte és tartja a cumit, míg Ajsa, vagy mi el nem vesszük tőle. :-)
Tegnap pedig, mikor nem voltunk itthon, mert kocsit néztünk a környéken és anyu vigyázott a három gyerekre, mikor Hanga sírt, Csenge nekiállt kigombolni a nagyi blúzát - "Na mi lesz, etesd már meg, nem hallod, hogy éhes?"  Cuki. :-)
Mostanában néha félnek, miközben mesét néznek - idáig ilyen nem volt. Ezért is fontos, hogy a szülő ott legyen a gyereke közelében mesenézés közben, hogy megnyugtathassa. Olyan aranyosak ilyenkor :-) Ajsa kihátrál a konyhába és onnan tekintget vissza óvatosan a tv-re, Csenge ülve marad, de kikerekedett szemekkel, mozdulatlanul mered a képernyőre. Ilyenkor mindig megnyugtatjuk őket: "Nincs semmi baj, lányok." Hogy mitől szoktak megijedni? Pl. mikor két pingvin árnyékos-bábozósat játszik - észrevettük, hogy ha árnyék jelenik meg a mesékben, attól mindig félnek. Vagy a gyurmából készült mesefigurának megnő a gyurmahaja. Az Elmo-ban pedig rettegnek Nudli úrtól, aki egy bohóc - szerintem is furcsán néz ki bohóc létére, olyan, mint egy alkoholista csöves. :-)

Visszajöttem. Ajsa kirohant hozzám a konyhába. Az Elmo-t nézték, de megjelent egy hosszú hajú férfi country énekes és elkezdett énekelni, ők meg megijedtek tőle. Amúgy Elmo és Nouky az abszolút sztárok nálunk, ha kezdődik és meghallják a szignálját, örömükben táncra perdülnek.
Sok tervem van: át akarom őket szoktatni a cumiról a csőrös pohárra, próbálkozni kéne a bilizéssel, de nincs rá szabad kapacitásom - örülök, ha a napi feladatokkal végzek. Tegnap bepróbálkoztam a bilizéssel, elsőre rá is ültek, de alig várták, hogy visszakapják a pelenkájukat és telepisilhessék. Másodszorra már rá sem lehetett őket ültetni, azonnal nyüszögtek. Pedig a kedvenc meséjük alatt próbálkoztam, olyankor legalább egy helyben vannak 5 percig, de utálták, úgyhogy nem jött össze.
Autóügyben tovább szűkült a kör. Hiába van három különálló ülés hátul néhány autóban, lemértük őket élőben - összességében ugyanúgy 130 cm-esek, mint a mi autónkban. Tehát maradt a Fiat Multipla és a 7 személyesek.

Hanga etetése közben gyakran megtámadnak a lányok, és birkózni szeretnének velem, ilyenkor aztán védhetem rendesen Hanga fejét, nehogy megrúgják. Ezen a videón szerencsére csak a lábamat tapossák, de persze bármikor meggondolhatják magukat és lecsapnak ránk, úgyhogy etetés közben is állandóan résen kell lennem. Ez a felvétel este készült, szegénykéim fél 8-kor ilyen fáradtak. :-)

Halandzsázó nagydumás csajok

Átvették a Teletubbie-ból az "o-óóó" kifejezést. Ha valami baj történik (például kiöntötték a szőnyegre a teát), azonnal o-óóó-znak. Itt éppen a Minimax adása tűnt el 10 percre, rögtön felpattantak, hogy kijavítsák a hibát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr48366533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsu 2008.03.05. 16:51:20

Szia, akkor megprobalom megegyszer...
En nem ertek az autokhoz, de az ebben a bejegyzesben lathato autoban:

badistesok.freeblog.hu/archives/2007/05/12/Aprodonkent/#comments

belefer 3 gyerekules hatra, errol arulkodik ez a bejegyzes:

badistesok.freeblog.hu/archives/2007/03/17/Felszerelkezes/#comments

verka 2008.03.05. 18:18:47

nudli úr borzasztó, mi is utáljuk, pedig elmo nagy kedvenc itt is...
sztem nem csupán alkoholista, de szellemi fogyatékos is, tipikus példája, hogy nem kéne a gyerekeket hülyének nézni, nem is értem, mit keres ott...
én mondjuk alapból utálom a bohócokat, de eszembe sem jutott volna, hogy ő az lenne:-(
nálunk még thomas is sztár, a zenéje meg mindig táncra csábít:-)

Anita 2008.03.06. 18:46:38

Szia! A mi lányunk 1 éves és naponta 3x 4x bilizik. Úgy kezdtük, hogy este amikor engedjük a fürdővízet akkor ráültettük, játékot adtunk a kezébe stb. Olyankor mindíg pisilt a víz csobogástól. Aztán reggel is és mostmár napközben is ráültetjük. Mostmár néha szól is. 80 %-ban produkál is bele valamit és ha készen van tapsol. Azóta ha a pelusba pisil akkor is tapsol. Ha nincs kedve rajta ülni nem erőltetjük, hogy ne utálja meg a bilizést.

Edus 2008.03.07. 20:59:37

Barátnőm babája elmúlt 2 éves, amikor kaki esetén bement a szobába, ahol egyedül volt, és ott produkált a pelusba. Igazából ez volt a jel, hogy már kellemetlen a pelus... Innen szinte pillanatok alatt átszokott bilire...
Persze a gyerekek nem egyformák... :)

gemini! 2008.03.08. 14:34:42

Köszi szépen mindenkinek a segítő hozzászólásokat, akár autó, akár bili ügyben - elég színes lett a paletta! :-)
Hónapokkal ezelőtt próbálkoztunk fürcsi előtt a bilizéssel, mert a kádba gyakran belepisiltek, ha folyt a víz, de nem akartak megmaradni a bilin, azonnal felpattantak. :-( A kaki pedig úgy tűnik nem zavarja őket a pelusban, ha nem cserélném le, mikor büdit érzek, vígan rohangálnának még benne órákig - önmaguktól csak ritkán jelzik. De azért próbálkozunk majd Elmo alatt, hátha akkor ücsörögnének egy kicsit egy helyben, csak igazából az a bajom, hogy nem hajlandóak ráülni, erőltetni meg csak rosszabb lenne.


süti beállítások módosítása