Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szülinap

2008.05.19. 21:32 - gemini!

Cukik, miközben a "Danny és Daddy" című mesét nézik. :-) Szoktam kommentálni a rajzfilmeket és nagyon megmaradt bennük, mikor "korholtam" az apukát, hogy már megint nem találta el, milyen figura illik a hiányzó képhez. "Nem, rossz képet választottál, nem, már megint elrontottad!"

Múltkor nagyiéknál a következő volt a játék: egyikük a tükörhöz futott és rávert, mire a másik maga előtt tolva visszavezette a nappaliba a "bűnöst" - ő volt az, nem én! Aztán csere, a másik futott a tükörhöz és így tovább...

Hétvégén megtartottuk a 2. szülinapi bulit, most a lakóparkos gyerekekkel. Szerintem utáltak minket a szomszédok - grillparty a teraszon, 16 felnőtt, 8 két év körüli gyerek, volt hangunk, az biztos. :-)
Click to enlarge















Gyereksarok
Click to enlarge
















Szülinaposok elkapták és átölelték Hangát
Click to enlarge
















Egy óvatlan pillanatban Csenge elkezdte lekapargatni az egyik tortát
Click to enlarge















Apa beszélget - a szokásos pózban. A legtöbbször csak így látni őt, ha itthon van (fáj is minden testrésze)
Click to enlarge















Végre megoldódott a terasz rejtélye - idáig utálták és nem lehetett őket rávenni, hogy kimenjenek levezetni az energiájukat, míg apjuk hazatér. A megoldás: csak mezítláb hajlandóak kint lenni, ha szandált akarok rájuk húzni, őrjöngenek és 2 perc után bejönnek. Mezítláb viszont egész nap kint rohangálnak (hátránya persze, hogy ki-be szaladgálnak, tehát egy tető nélküli teraszt, ami tele van játékkal, "szabadidőmben" naponta át kéne rendeznem és felmosnom, és olyan tisztán kéne tartanom, mint a lakást. Reménytelen helyzet, az eredmény pedig: most már a lakás is merő kosz, de legalább futkosnak és fáradnak. :-) Valamit valamiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr85477617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kati 2008.05.21. 21:49:54

Sziasztok

Régóta olvasom a blogotokat, minden elismerésem a tiétek :-))) , nekünk is ikreink vannak 10 hónaposak, de még nem merünk vállalkozni harmadik gyerkőcre.
Megkérdezhetném ,hogy a képen látható bujócskázós sátrat honnan szereztétek ?
Köszönöm Kati
ps. további jó gyermeknevelést

gemini! 2008.05.22. 22:10:57

Megkérdeztem a keresztszülőket, mert tőlük kapták: a Metro-ban vették.
Egyébként azért vágtunk bele a 3.gyerekbe, mikor a lányok 11 hónaposak voltak, mert egyszerűen sehová sem lehetett velük beülni, nem tudtunk nyaralni, kikapcsolódni elmenni - legalábbis 4 felnőtt kellett volna kettőjükhöz. (Egy kávé megivása is luxusnak számított.) És mivel 3 gyereket szerettünk volna, akkor már most jöjjön, ha úgyis itthon ülünk. :-)

Kati 2008.05.23. 08:00:01

Igazatok van, én is így gondoltam de a mikor láttalak nagy hassal, és szülés után a 3 édes gyerkőccel, elmentem a dokimhoz gyógyszert íratni :-))(((, úgy gondoltam hogy nálunk a férjem idő beosztásával nem működne ilyen klasszúl mint nálatok, annak meg nincs értelme hogy tönkre tegyük a házasságunk meg stb....
De nagyon becsüllek benneteket:-))) kicsit irigyellek is :-))))
Köszönöm hogy megkérdezted a sátrat.
kati

gemini! 2008.05.23. 13:54:35

Hát az egyszer biztos, ha férjem nem 5-re járna haza, nem bírnám. Így is 4-től már az órát lesem és rögtön átadom a két "nagyot", vigye őket a játszótérre és fáradjanak el nekem estére. :-)


süti beállítások módosítása