Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Fogas

2008.07.19. 15:27 - gemini!

Hanga is kiscápa lett, megvan az első fogunk, legalábbis a teteje már előbújt. :-) Kemény csajszi lesz, nővérei felkészítik az életre. A brutálisabb videókat inkább nem teszem fel, mert még ránk küldik a gyerekvédelmiseket, úgyhogy csak a közös játékot mutatom be (az építőkockával való kutacsveregetést nem):

 



Azért Hanga helyében én is aggódnék:

 


Click to enlarge

 

 

 

 

 

 

 

 

Most mit fognak kitalálni?
Click to enlarge
 

 

 

 

 

 

 

 


Három gyerek esetében vannak gondok az altatással. Ikreknél sem volt egyszerű, de törekedtem mindig arra, hogy egyszerre aludjanak, mert azt nem bírtam volna, ha felváltva állandóan fent van valamelyikük. Most annyival nehezült a helyzet, hogy nem egyidősek, tehát még nem egyszerre van az alvásidejük. Napközben a nagy ricsaj és a másszunk-föl-anya-hátára-miközben-hugit-altatja szeretetmegnyilvánulás miatt nehéz - aki altatott már el pár hónapos gyereket és kitekert állapotban, lábujjhegyen próbálja úgy beoperálni az ágyába, hogy nehogy felébredjen, az sikítófrászt kap, ha végre sikerült, de 10 perc múlva a tesók benyúlkálnak hozzá és boldog "Hanga!" kiáltással keltegetik. Este pedig, mikor végre elaludtak a nagyok, annyira vigyázunk a törékeny helyzetre, hogy muszáj azonnal kikapnom Hangát a kiságyából, ha felsír, mert ha felébreszti nővéreit fél 10 körül, 11-ig biztos műsorozni fognak. A kikapdosásnak nagyon nem vagyok híve, mert azt akarom, hogy egyedül aludjon el az ágyában. Sokszor viszont, mikor Csenge és Ajsa is üvölt a szobájában, Hangát is tudom "nevelni", így ő meg a kiságyában sír (imádom este 10-kor hallgatni ezt a kórust egy fárasztó nap után), majd 15-20-30 perc után feladja és álomba hüppögi magát (vagy én adom fel és kiveszem, mert egyetlen vágyam fél 11-kor, hogy végre csend legyen, bármilyen áron).

Lányok imádnak bkv-zni, apa sokszor felkapja őket, mikor már minden plázát, játszóteret, környező fagyizót meguntak és babakocsi nélül beutazzák a várost: busz, metró, villamos, kikötnek egy földalattinál is, Váci utcán sétálgatnak, ahol a csajszik kikezdenek minden turistával (főleg az olasz nők kedvencei, iszonyú sebességgel elkezdenek csivitelni minden alkalommal a szemükről), idegen emberek kérnek engedélyt, hogy fotózhassák őket, leállnak férjemmel beszélgetni. Na persze Ajsa és Csenge ezt nagyon élvezi, pózolnak és mosolyognak a kamerának, kikezdenek a metrón a szemben ülőkkel és szégyenlősen férjem háta mögé bújnak, ha felkeltették a kiszemelt ember érdeklődését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr47575718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiKamilla 2008.07.23. 10:39:52

Múlt héten akkor ilyen "akció" közben láttam férjedet a lányokkal a 85-ről leszállni. :-)
Ott azt beszélték egymás között a várakozók, hogy mit csinálna, ha három gyereke lenne... Arra jutottak, hogy anyakába veszi. Lehet, hogy nemsokára ez lesz? :-)

Ildi · http://bobesbobek.blogspot.com 2008.07.23. 11:52:45

Hihi, ez milyen vicces! :) A várakozók nyilván nem olvassák a blogot! :)

Jól vagytok? Régen nem hallottunk Felőletek!

gemini! 2008.07.23. 15:46:10

Ez tényleg vicces! :-)Mellékesen a 85-ös rémei is mi vagyunk. Már látni, hogy Hanga is benne lesz a "másszunk apa hátára projekt"-ben, majd levideózom, ahogy ő is apa nyakában lóg. :-)
Persze, minden rendben, csak ha ideges vagyok, nem írok, ha meg nem vagyok ideges, akkor ágyba zuhanok.:-)


süti beállítások módosítása