Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Újra itthon

2008.08.17. 15:04 - gemini!

Tegnap este hazaérkeztünk. Férjem nevében nem nyilatkozom, én részemről kipihentem magam és remélem kellő mértékben töltődtem fel ahhoz, hogy ne legyenek idegbeteg kirohanásaim az elkövetkezendő hónapokban. Kikapcsolódás szempontjából bepróbálkozunk  ősszel és télen hosszúhétvégés wellness hotelekkel, ami majd mindig egy kis löketet ad a magánbölcsink működtetéséhez. :-) Nem mondom, hogy pihenés lesz ötösben egy hotel, de  környezetváltozás, ami rengeteget számít.
Az elmúlt héten végre csak harmadannyi sírást és hisztit kellett végighallgatni - volt öt felnőtt a három gyerekre, ha valakire rájött a roham, felkapták és kivitték pl. kutyázni. Édesek a csajok, megállás nélkül osztották a parancsokat, a kutya volt az egyik kedvenc látnivaló: "Nyunya, gyere, ajtó nyílj ki (ezt az Elmoból tanulták), kutya!" Hangulatuktól függően széles mosollyal köszöngettek a járókelőknek séta közben: "Szia néni, szia bácsi!" Rájátszanak egyébként a feltűnőségükre: sok nő halad el mellettünk fülig érő szájjal, elolvadó arckifejezéssel, ilyenkor lányaink rátesznek egy lapáttal és bájos mosolyokat küldenek feléjük, illegetik magukat, visszatekintenek válluk fellett a motoron ülve - sokszor kell figyelmeztetni őket: "Ajsa, előre nézz, mindjárt lefejelsz egy oszlopot!" :-) Imádnak a középpontban lenni.

Versenyfutás volt a telefonért, ha csörgött: lányok mindig felkapták a kagylót, azt hitték, nagyiék telefonálnak:
IMG_0032
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyik séta alkalmával egymást lökdösték félre, hogy két kézzel markolászhassanak egy siklót. Férjem az elején aggódott, mert szerinte olyan támadóállást vett fel, mint egy kígyó, de nagyapa megnyugtatta, "csak" egy siklóval állnak szemben. Nem féltek semmilyen bogártól, gilisztától, békától, siklótól, mindent végigfogdostak. Állatbarátok ne nézzék meg a videót, itt épp egy lepkét gyötörtek meg:

 

Kettesben vacsizunk abban a tokaji étteremben, ahol a lagzink volt:


IMG_0018
 

Elégedett férjuram: sör, csülök, háttérben a Tisza - kell ennél több?
IMG_0015


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár nap múlva visszamentünk gyerekestül, hogy letaroljuk a helyet. Lányok kicsit ledermedtek az első 10 percre - a rendelés leadásig -, mert etetőszéket kaptak és ilyenben még nem nagyon ültek idáig.
IMG_0009_1
 

 

Mit rendeljünk?
IMG_0002_1

 

Az autókázáshoz egy áldás a hordozható dvd lejátszónk. Ha az nem lenne, nem is tudom, hogy közlekednénk. Amíg megy a hátsó ülésen a Tom és Jerry, szótlanul elvannak, sajna csak másfél órát bír ki az aksija, az út Tokajtól hazafelé viszont 3 óránkba telt, mert háromszor is meg kellett állnunk: vagy Hangát etettem meg, vagy a lányok találtak ki valamit, a végén még tankolni is kellett. Ahogy lemerült a dvd, elszabadult a pokol: nyüszögtek, sírtak, unták, hogy le vannak szíjazva, Hangának is elege lett. Lehúzták a cipőjüket, baj, volt, ha leesett, baj volt, ha visszaadtam, aztán a zokni kezdte el őket idegesíteni, azt is le kellett húzni, az is leesett, Csenge rohamot kapott, mert Ajsa átrakta a kézfejét az ő térfelére, Ajsa kiborult, mert Hanga elvette a cipőjét, hogy megkóstolja... 140-nel repesztve az autópályán, idegbeteg, versenyző "azért is lenyomlak az útról" mentalitású magyar sofőrökkel körülvéve, hátul 3 marakodó, síró gyerekkel élmény az utazás. Szerencsére ennél a résznél éppen férjem vezetett (mindig felosztjuk magunk között az utat), aki egy megtestesült meditáló szerzetes. Nálam gyakrabban szakad el a cérna és egy kis idő magamban fortyogás után artikulátlanul kiabálva hátrafordulok, ami kb. 10 percre leállítja őket. Na mindegy, amíg megy a mese, semmi gond, nem is indulunk el dvd nélkül sehová.
Aranyosak voltak, mikor hazaérkeztünk: megismerték a házat -  jólesik nekünk, mikor meglátják messziről és felkiáltanak: "ház, haza" - felkapták a "rég nem látott" játékokat és mint két vénkisasszony, játszani kezdtek:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr46619848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boglárka · http://www.piciangyalkam.blogspot.com 2008.08.18. 13:52:11

Mi is sokszor jártunk abban az étteremben :)
Hogy hogy ott volt a lagzitok messze otthontól?

gemini! 2008.08.18. 14:28:03

Én budapesti vagyok, férjem tokaji, de már évek óta itt él ő is, így ismerkedtünk meg. :-) Így hát Tokajban volt az esküvő, ahol a szülei élnek - gyönyörű, hangulatos város, tökéletes egy lagzihoz. :-)


süti beállítások módosítása