Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Közös alvás

2008.11.04. 13:05 - gemini!

Csengének hiányzik a közös alvás a tesóval: az utóbbi hetekben minden alkalommal átmászik Ajsához, mikor rájuk zárjuk az ajtót és együtt szenderülnek álomra. Az esti lefektetés harcának emlékét azonnal elfelejtjük, mikor benyitunk hozzájuk és meglátjuk az egymáson keresztbe-kasul nyitott szájjal horpasztókat. Férjem gyakran belelkesül: "Kapjuk ki őket!" Na azért álljon meg a menet, nagyon édesek így, hogy végre alszanak, maradjanak csak a helyükön. :-)
Ismét alszanak délután, de hogy mitől? Ugyanúgy 7-kor kelnek, mint régen... Egyszer összejön, egyszer nem, néha, mikor már az agyamra megy a jókedvük (alvás helyett fogócskáznak), eszembe jut, milyen egyszerű lenne, ha még meglenne a cumisüvegük: teleönteném teával és 10 percen belül már aludnának is. De ez a Jolly Joker már elúszott.

Nem minden nap, de minden második nap felkerekedek reggel 9-kor a 3 csemetével és sétálunk a környéken. A játszótereket utáljuk férjemmel, már egy éve csak kínszenvedés velük oda járni - annál lassabban nem is múlhatna az idő, mint mikor játszótéren vagyunk. Két nagylány életveszélyes sebességgel és módon motorozik előttem, én pedig Hanga babakocsijával futok utánuk. Hogy lehet ilyen gyorsan teperni egy motorral? Zebrák nincsenek a környékünkön, ma is majdnem szívrohamot kaptam, mikor Ajsa kirohant az úttestre és egy autó csak méterekre száguldott el előtte. Nagyon nem élvezem ezeket a "sétákat"(=maratoni futás egy babakocsival), de mióta átállítottuk az órákat, sötét van, mire hazajön férjem. Lányok behülyülnek, ha nem mehetnek ki hónapokig a napfényre. Így marad a kockáztatás.

Nagyjából meg is van, kiből mi lesz, ha nagy lesz: Ajsa művésznő, Csenge kíméletlen vezető egy multinál, Hanga még kérdéses, de a tegnapi produkciója alapján kézilabdás is válhat belőle. 
Röviden picurkánk fejlődése: leginkább a kúszást részesíti előnyben, de ha nem veszi észre, négykézláb is halad (Pl. mikor Csenge hajtincseit cserkészi be hátulról: négykézláb hangtalanul nővére háta mögé lopódzik és egy vetődéssel egybekötve megrángatja hajfürtjeit. Nem is értem, Csenge miért kezeli némi fenntartással Hanga közeledését.)
Kiderült, hogy tud ülni is, csak nem akar. 1 hete pedig tárgyakba (ágyba, földön elterülő anyába) kapaszkodva halad a két tappancsán.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr33749236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása