Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Pá-pá anya!

2008.11.21. 13:40 - gemini!

Őszintén szólva a hátam közepére kívánom a délelőtti kiruccanásainkat - pedig a háztól pár utcányira tudunk csak eltávolodni. A "sétálj egyedül 3 ilyen korú gyerekkel" előadás csak addig működik, amíg mindhárman együttműködőek. Csenge és Ajsa velem együtt tolják Hanga babakocsiját, én terpeszállásban haladok mögöttük, kis tappancsaikkal lábam előtt tipegnek. 
És mi szükséges ahhoz, hogy ez a csigatempóban végrehajtott "könnyed" séta horrorrá változzon? Szinte semmi - három gyereknél elég nagy a valószínűsége, hogy valakire rátör a roham: éhes, szomjas lesz, front van, bal lábbal kelt fel, álmos, nyűgös, valaki ferde szemmel nézett rá az utcán, még nem akar hazamenni, haza akar menni, ki szeretne mászni a babakocsiból(Hanga), elesett, nem akarja megfogni a kezem, ő egyedül is tud biztonságosan közlekedni, másik irányba akar menni... Én meg állok középen égre emelt tekintettel.
A műsorszám a következő: Csenge nem akar még kimenni a boltból, így először egy vásárlóval ölbe veteti magát - szerencsétlen áldozata nem tud mit kezdeni a helyzettel és kétségbeesetten pislog felém. 2 perc elteltével Csenge átmászik a boltos ölébe és szorosan öleli nyakát. Ilyenkor a bepróbálkozó "nénik" naívan azt hiszik, bármit is számít az a mondat csemetémnél, hogy "gyere, hazaviszlek magammal!". Reakció: Csenge "megmenekültem" arckifejezéssel boldogan integet nekem a magasból: "pá-pá anya!"
Rutinosan tudom, ilyenkor csak a egy dolog működik. Ígérhetek otthoni mesenézést, kérhetem szépen (Hanga már álmos, éhes, menjünk haza ill. néni is megy haza aludni...), semmi sem segít. Sóhajtva odabattyogok, lefejtem elfehéredő ujjait a nő nyakáról, bal karommal cipelem ölemben, mint egy zsákot, jobb kezemmel fogom Ajsa kezét és tolom Hanga babakocsiját. Tapasztalatból tudom, mi történik, ha most lerakom a földre. Először is nem hajlandó járni, gumibábu módjára összecsuklik és legfeljebb csak a kapucnijánál fogva húzhatom a térdén, hasán magam után a járókelők csodálkozó tekintetének kereszttüzében (szoktam ezt csinálni). Ha elengedem, elkezd visszarohanni a nénikhez, persze figyelmen kívül hagyva a száguldozó autókat. Így hát magamban káromkodva és szépen fejlődő izmaimat megfeszítve vonszolom-cipelem magammal Csengét, tolom a babakocsit, szorítom Ajsa kezét még pár méteren keresztül. Pár perc elteltével vagy sikerül hatnom rá szép szavakkal, észérvekkel, vagy nem. Ha lenyugszik és illedelmesen végre megfogja a kezem (a járdát nem különböztetik meg az úttesttől, olyan csélcsap módjára közlekednek, hogy még az embereknek is nekiszaladnak - miért nézzek előre, ha hátrafelé is lehet?), Ajsa kezdi elölről az egészet. Évezredeknek tűnik, mire végre hazaérünk. 
Viszont rengeteg ingyenkaját bezsebelünk így: a járókelők rendre megsajnálják vonyító lányaimat, és hol almával, hol cukorkával igyekeznek megnyugtatni őket. Ha nem lesz kajára pénzünk, csak kiállok velük az utcára.
A bölcsis játszóházzal is ugyanez a helyzet: annyira imádják, hogy nem tudom hazahozni őket. Főleg Csenge műsorozik, Ajsa szépen indul, ha jelzem, hogy most már megyünk. Először egy anyuka ölébe mászik fel, majd következik a gondozónő... ha végre kijutottunk a folyósóra, egy gyanútlanul arra sétáló dadus, konyhás néni karjaiba kéredzkedik fel zokogva. Minden alkalommal megfogadom: soha többé nem indulok el velük egyedül sehová. Gőzölgő fejjel tépem le otthon róluk a 3 kiskabátot, 6 cipőt, 3 pulóvert, 3 nadrágot, rohangálásba kezdek, mert Hanga éhes-álmos, nővérkék éhesek-szomjasak-álmosak... Az idegállapotomat hűen visszaadja az a kép, ahogy ezek után az általános hangzavart túlkiabálva (és ezzel növelve) 20 percen keresztül hangosan kántáltam megállás nélkül a "pám-párám-párám-pám, felpattan a lovára" értelmetlen szóhalmazt. Aztán másnap, vagy két nap múlva délelőtt újra nyakunkba vesszük a környéket, mert amit otthon levágnak a négy fal között napközben, az még ennél is rosszabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr28781168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rumpusz 2008.11.21. 21:15:09

Biztos írtad már régebben, csak még nem volt időm visszaolvasni: nem lehet a lányokat már babakocsival vinni? Ha a két nagy dupla kocsival menne, Hangát vihetnéd (rövid távra) magadon, és akkor azért lehetne haladni velük. Vagy tripla kocsi (használtan)?

porpika 2008.11.21. 21:32:36

A gyerekpórázt nagyon idióta ötletnek tartod? Én láttam már nagyon csinos kis hátizsákost is! Én tuti ezt csinálnám, bánom is én mit gondolnának az emberek, ennél fontosabb a biztonság!!!

gemini! 2008.11.22. 20:23:02

Babakocsi? Hááát, az öngól lenne... :-) Nyáron szoktattuk le őket a babakocsiról, cumiról, pelenkáról, egyformán nehéz volt mindhárom folyamat.
Nincs is gond a sétával, amikor két felnőtt van rájuk: ha egyikük kiborulna és megmakacsolná magát, meg lehet oldani a helyzetet. Na de ha egyedül vagyok a háromra és nyűgösek...tragikomédia.
Gyerekpóráz? Sajna nem segít abban a szituban, mikor Csenge gumilábú kisasszonyt játszik. :-) Férjem elképzelte a jelenetet: nyugdíjas nénik kigúvadt szemmel lesik, ahogy egy pórázhoz kötözve, a hasán vonszolva húzom magam után lánykámat. :-)))

sneci · http://www.pohly.hu/blog 2008.11.23. 21:04:14

A cumileszoktatás nagyon érdekelne. Ez hogyan ment? Egyik napról a másikra vagy fokozatosan? És akármennyire rémisztőnek tűnik a póráz már nekem is megfordult a fejemben egy két helyzetben, pont azért, amit porpika írt. A vonszolva húzás, szép jelenet, persze ha ikerpórázuk van, akkor Ajsa húzza majd Csengét, neked meg csak fotóznod kell.

gemini! 2008.11.24. 18:26:37

Csak fokozatosan kezdtük el - így is húzós volt, mert hiába volt 40 fok meleg, inkább nem ittak semmit, ha nem cumiból kapták. Először kezdtem azzal, hogy 100%-os gyümölcsleveket csőrös pohárból kaphattok, teljesen ízetlen teát pedig cumisüvegből - lehet kérem szabadon választani. Naná, hogy lecsaptak a rossz ízű teára... :-) Később már csak vizet kaphattak cumiból, majd azt is csak lefekvés előtt(addigra már ki voltak száradva). Hetekig egész nap alig ittak és csak lefekvés előtt vedelték a cumisüveg tartalmát. Végül fokozatosan átszoktak a csőrös pohárra és már csak estére (hajnalra) kaptak kakaóval töltött cumisüveget - ez volt az utolsó, amit végül elhagytunk.

Rumpusz 2008.11.24. 21:11:38

Mit szólnál egy/két testvérfellépőhöz? Vagy olyan kocsihoz, ami elöl rendes babakocsi, hátul tesó fellép/ül, plusz még egy gördeszka szerű fellépő. Nem mondom, hogy egyszerű lenne, viszont nem visszalépés, és akkor azért tudnátok haladni gumilábú gyerekkel is.
Szerintem 2,5 évesen még nem igazán lehet elvárni, hogy rendesen lehessen haladni velük szimpla esetben sem. Nálunk most, 4 éves korra lehet a fiammal már biztonságosan elindulni normál tempóban rövid távra.

Boglárka 2008.11.25. 07:45:20

Én tanácsot nem tudok sajnos adni, de nagyon sajnálom,hogy ilyen embert-próbálóak a napjaid... Kitartás, ha elmennek a csajok oviba,hirtelen paradicsommá fog változni az életed!:)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.11.25. 13:24:10

Mindig úgy csodállak, hogy mennyi humorral tudod leírni a mindennapjaitokat. Nem tudom, hogy nekem lenne-e egy ilyen délelőtt után még poénkodni:-)
Tippem azonban nincs, hogy ezt hogy lehetne kevésbé idegörlően végigcsinálni. Talán ahogy Boglárka írta, majd ha a két nagyobb ovis lesz, egyszerűbb lesz az életetek...

gemini! 2008.11.25. 16:15:20

Ennek a testvérfellépőnek utána nézek a neten, köszi! :-) Nem ismertem, lehet ilyet külön kapni?
Persze nem vagyok ám vicces kedvemben az események sűrűjében - ilyenkor nem is szabad gépközelbe kerülnöm. :-) De fél nap távlatából igyekszem a humoros oldalát nézni - nem mindig sikerül, ilyenkor szólok férjemnek: "Apukád jó erős házi Tokaji borából van még? Ellazult idegekre van szükségem, de gyorsan." :-)))

Rumpusz 2008.11.25. 20:12:52

Szerintem lehet külön kapni Magyarországon is, megér egy guglis/vaterás/teszveszes keresést. Talán egy darab is elég lenne, akkor aki éppen fáradtabb, az fellép (persze ez jó viszályforrás is lehet).

Amúgy nagyon szépek a lányok, és szerintem igazán szuper anya vagy!
Az ovit mikortól tervezed a nagyoknak?

gemini! 2008.11.26. 14:05:34

Rumpusz: hálásan-könnyesen rebegtetem pilláimat, ez most nagyon jólesett! :-)
Na az ovi, az egy kényes téma. Mikor ők ovis korba kerülnek, Hanga még csak másfél éves - még nem adnám bölcsibe. Az munkahelyemről kitettek, oviba pedig nem vesznek fel gyereket, ha az anya otthon van egy kisebbel és nem dolgozik. Jövő szeptemberig még rengeteg idő van, sok minden változhat, úgyhogy erre most nem nagyon tudok válaszolni. Az biztos, hogy már most nagy igényük lenne a hasonló korúak társaságára.

Ildi · http://bobesbobek.blogspot.com 2008.11.27. 10:18:55

Öööö, borzasztó nehéz lehet, én ki sem merek velük mozdulni egyedül, pedig még csak (engem) kézenfogva mennek és csak ketten vannak. Hál'istennek kinőttük az első cipőcskét, most meg kell venni a csizmát, addig nem is megyünk sehová. :) Amúgy sem vagyok az a babakocsitologatós-otthonrólelrohangálós típus...
Ajánlom a brendon honlapját a testvérfellépő miatt, na nem vásárlásra, hanem mert elég nagy a választék és mindenről meg lehet tudni egy csomó mindent. Én mindig ott nézem meg a kínálatot, aztán lehet olcsóbb darabok után kutakodni erre-arra. A teszvesz pl. tényleg király.


süti beállítások módosítása