Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

A főnök és a művésznő

2008.12.03. 12:54 - gemini!

Szerencsére a pár hónappal ezelőtti nem alvás csak átmenet volt, lekopogom, most minden nap összejön délután, és este is kevesebb a műsor. Legnagyobb megdöbbenésemre nem nyitogatják az ajtót, ha bezárjuk magunk mögött, pedig nem is olyan rég ez akasztott ki a legjobban. Abban a pár hétig tartó rettenetes korszakban, mikor féltek egyedül maradni a szobájukban villanyoltás után, állandóan ki-be rohangáltak, nemhogy az ágyukban nem maradtak meg, de még a szobájukban sem. Így aztán Hangát sem tudtam altatni, teljesen kiborítottak... Legszívesebben visszaállítottam volna a régi rendszert, a rácsos ágyat - azzal legalább lokalizálni lehet a két örökmozgót. 
Elképesztően jó érzés úgy hátradőlni, hogy csak a csendet hallom - alszanak mind a hárman. Ennyi kell csak a sima idegrendszerhez - abban a pár hétben közel álltam egy diliházhoz. :-)
A séták ötösben továbbra is nagyon fárasztóak (a téli réteges öltözködést már nem is említem). Minden alkalommal, ha hazatérünk férjemmel a porontyokkal, egy két szavas jóleső káromkodással rúgjuk be a bejárati ajtót - gondolom egyszer majd ez is könnyebb lesz. 
Minap Csengét és Ajsát teljesen kifárasztotta a nagyiéknál eltöltött nap (na meg a délutáni alvás elmaradása, nagyszülőknél nem alszanak), estére már csak annyira futotta az erejükből, hogy csendben, békésen játsszanak a nappaliban. Kaján vigyorral figyeltük őket férjurammal: semmi nyüszítés, parancsolgatás, ugrálás. Eljön a Kánaán, ha oviba mennek és egész napos programban lesz részük. Mi már csak szelíd, lefárasztott angyalkákat kapunk a nap végére - vagy csak áltatom magam? :-)
A viselkedésük teljesen kiszámíthatatlan: nem lehet megmondani, ki hogy fog viselkedni adott szituációban. Hol az egyik félős, hol a másik, hol egyik alszik el minden este könnyedén, hol a másik - de mindig mindent felváltva tesznek. Mintha lenne egy adag nyűgösség, félelem, alvásundor és ez ki-be járkálna közöttük. Valaki mindig csinálja a műsort. Azért nagy általánosságban jellemző pár dolog. Csenge dumásabb (egész nap be nem áll a szája, egy percen belül 50-szer ismétel el egy parancsszót), Ajsa csak akkor beszél, ha fontosnak tartja, ő inkább csendben, elvonulva játszik (a kézügyessége nagyon jó). Csengének kevesebb türelme van a dolgokhoz, két percenként váltja a játékait, állandó mozgásban van, mialatt testvére elmélyülten alkot. Csenge a főnök, Ajsa a művésznő.
A szeretet elosztása három felé iszonyú nehéz feladat - mindenkinek szüksége van néha, hogy csak vele foglalkozzam. Hanga rám mászik, átölel, de már közeledik Ajsa is, neki is romantikázós kedve támadt... Nem egyszerű. És általában az a végeredmény, hogy senkinek sem tudtam eléggé megfelelni. Szegény Hangának csak akkor van lehetősége végre anyával kettesben maradnia és maximális törődést kapnia, ha a nővérkéi alszanak.

Ha a testvéreimnek sikerült, én is a fejemre húzom a vödröt

003

006

 

002

Az átmeneti fülbevalóm

003

A szeme sem áll jól :-)

050

 

Csipet Csapat

019

 

017

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr1801386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása