Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Tanulékony Hangicsek

2008.12.09. 13:53 - gemini!

Hanga ma 11 hónapos - azért elképesztő, hogy egy hónap múlva 1 éves! Nővérei ennyi idősek voltak, mikor Hanga megkezdte földi pályafutását (na persze még csak pocakon belül :-) ). Második, harmadik gyerekről igazságtalanul kevesebb fotó, videó készül, mint az első- (esetünkben elsők)ről. Elsőgyerekes szülőként még minden az újdonság varázsával hat, megállás nélkül lessük, videózzuk a csemetét: most rám mosolygott, most kijött a 3.foga, te jó ég, egymáshoz ütögeti a kockákat... :-)
Azért is érzem ezt igazságtalanságnak, mert Hanga sokkal hamarabb tanult-, valósított meg dolgokat, mint nővérkéi - mindent elles tőlük. Csenge és Ajsa játék kávét készítenek, játék ennivalót kavargatnak az edénykéikben - egy idő múlva Hanga is melléjük telepszik és csak okos kis tarkóját látjuk hátulról, ahogy kiskanalával és edényével ő is szorgalmas kavargatásba kezdett. A könyvek lapjait soha nem tépkedte, látta a nagyoktól, hogy azt lapozni kell, így ő is mindig így tett - esküszöm, 9 hónaposan kevésbé féltettem a könyvet, ha nála volt, mintha testvéreinél lett volna. Az építőkockákat egymás tetejére helyezi, a kisebb tárgyakat csak ritkán veszi a szájába, szót fogad a "nem" szóra...
Nővérei sokkal később próbálkoztak meg az önálló evéssel, Hangának nyugodtan kitehetem tányérjába a felkockázott párizsit, sajtot, finom kis ujjmozdulataival ügyesen megeteti magát - rám már nincs is szükség. :-)
Nem akarom agyondicsérni, de tényleg sokat jelent, hogy követendő (gyerek)példát lát maga előtt - testvérei játék közben adják át neki a tudást. 
Békés természete egy felüdülés nővérei után. Férjem meg is jegyezte, ha ilyen temperamentumú ikreink lettek volna, sokkal könnyebb lett volna az első év. Nem hőbörög, könnyen elalszik, még ha fel is sír este, jó őt visszaringatni -azért ezt ikres szülők ritkán gondolják így. :-) Egyszerűen ég és föld a különbség az embert próbáló ikernevelés fáradalmai után. Mert valljuk be, két egykorú gyerek nevelése, ellátása iszonyú nehéz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr27813031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2008.12.10. 21:51:57

Lehet, hogy az, hogy "nem rombol" (könyvlapozgatás) nem elsősorban azért van, mert a nővéreitől így látja. Egyszerűen ő a békésebb természetéből fakadóan is kevésbé heves, nem? Nálunk hiába van a jó példa (Kitti), Szonja a nagyobbik lányunk után olyan mint egy Rontó Pál. Ő egy kicsit veszettebb, mint nővérkéje.
Gratula Hangának a hófordulóhoz, atya ég mindjárt 1 éves????

gemini! 2008.12.11. 14:02:19

Igen, Hanga sokkal békésebb természet, mellette viszont megtámadja, lebirkózza kétszer akkora nővéreit, benne van huncutul csillogó szemekkel minden kalandban - jellemző rá ez a kettősség.


süti beállítások módosítása