Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szilveszter és egyebek

2010.01.24. 18:19 - gemini!

Váratlan és meglepő fordulat: 1 hét oviba, bölcsibe járás után ismét beteg lett mind a 3 manó. Ráadásul Hangánál tüdőgyulladásban csúcsosodott ki az, ami nővérkéinél "csak" láz-, köhögés- és náthaegyveleg volt. Persze, mindenki figyelmeztetett, hogy az első év erről szól és a gyerekes szomszédaim példája is azt bizonyítja, teljesen általános, ami történik velünk, ettől függetlenül nem repesek az örömtől. Egyszerre két különböző helyről gyűjtik be az idegen bacikat és vírusokat, és ha egy elkapja, végigmegy mind a hármon, pár napos csúszásokkal...

Mindegy, betegségről most nem írok, inkább következzen az elmaradás 2. része.
Disney On Ice: az én fejemből biztos egy darabig nem pattanna ki az az őrültség, hogy súlyos pénzeket dobjunk ki egy olyan programra, amihez még teljesen éretlenek lánykáim, de ajándékba kaptunk 5 jegyet a show-ra. (Zárójelben jegyzem meg, csemetéimmel SEMMILYEN programra nem lehet elmenni, mert háromból kettő tuti, hogy előadja a primadonna magánszámot és borul az egész.) Azon egyszerű képlet folytán, hogy a szülők száma kisebb, mint a gyerekeké, a szituáció egy darabig megoldhatatlan, végeredménye pedig előre jósolható a nagyszámú tapasztalatok alapján: lányaim sztárallűrjeiket gyakorolják, anya feje füstölög és fogadkozik, hogy többet az életben nem mozdul ki sehová 3 gyerekkel... Bízzunk hát a "ha nagyobbak lesznek, egyszerűbb lesz" vigasztaló mondatban.
 
A 2 órás műsorból 40 percet bent töltöttünk - én ezt sikerként könyvelem el. És aránylag még kezelhetően is viselkedtek, igaz, ezt a 40 percet 5 helyett 3 ülésen ücsörögve folyamatos mozgásban töltöttük: Ajsa átmászott az én ölembe, Csenge apáéba, Hanga átmászott apáéból az enyémbe...és így tovább. Az előadott történetekből csak Arielt, a hableányt ismerték, a többiek vadidegenek voltak számukra, így érthető is, ha nem kötötte le őket a sztori.
Ezt sejtettük is előre, a lényeg az új helyszín, a kimozdulás, az első pár perc csodája volt - én ennyivel maximálisan meg vagyok elégedve.
 
Egyébként Disney téren csak pár hete történt áttörés. Ezidáig ugyanis csak egy hosszabb mese létezett, ami maximálisan lekötötte a nagyokat: a Dumbo.
Az ember mindig másra vágyik: 6 hónapos korukban, hogy végre egyedül megfogják a cumisüveget és legalább, amíg "önállóan" esznek, megihassam a kávémat...1 évesen pedig arra, hogy egy teljes estés rajzfilm lefoglalja örökmozgő porontyaimat és szusszanhassak egy kicsit az egész napos pattogás közepette.
Most értünk el idáig: egymás után képesek akár kétszer(!) is mozdulatlanul végigülni a Pinokkiót és a Hófehérkét. A többi Disney még túl bonyolult számukra, ez a három mese azonban abszolút kedvenc. Hófehérkét még Hanga is végigüli, pedig őt aztán tényleg nem érdeklik a mesék...inkább a videóklippek, amire bemozdulhat. Repes a szívem.
 
Szilveszter: most először történt meg, hogy a lányokkal bulizni mentünk. Születésük óta a szilveszter azzal telt, hogy: 2006: van két 6 hónapos ikergyerekünk, velük egyszerre zuhanunk az ágyba..., 2007: van két másfél éves ikergyerekünk és bármelyik pillanatban szülhetek..., 2008: van két, már valamennyire kezelhetőbb korú ikergyerekünk, de Hanga még 1 éves sincs...és 2009 szilvesztere: indulhatunk bulizni. A party 3 helyszínen folyt, kizárólag gyerekes családok vettek rajta részt, a csemeték maximális életkora legfeljebb 4 év volt. Jól érezték magukat a lányok is, mi is. A 2. helyszínről hazaérkezve pont 00.00-kor beálltunk a tűzijátékoktól hangos parkolóba és ha már idő van, anya és apa sakál vokálban előadta a durrogások közepette a Himnuszt...a 3 gyerek a hátsó ülésen takarta az arcát szégyenében, az ujjaik között kukucskáltak ki értetlenül ránk.
Sírás, hogy még Laláékhoz akarnak menni a szomszédba (illetve Szilveszterhez...egy kicsit megkavarodtak). A lakóparkos csapatot ismét elleptük, ott is maradtunk fél kettőig, akkor kezdett kornyadozni Ajsa és Csenge. És Hanga bugink? Fél 2-kor még vígan hajkurászott néhány játék pillangót a hálójával és esze ágában sem volt hazamenni. Otthon fél 3 kor aludtak el, miközben retro szilveszteri műsort bambultak mozdulatlanul a tv-ben. Elképesztő látvány volt: fekszenek az ágyunkban, senki nem mozdul, nem beszél, nem hőbörög...(ez nagyon nem jellemző, magunkba szívtuk hát a ritka pillanatot), és közben a 80-as évek iszonyú béna klipjeit nézik...majd észrevétlenül álomba szenderültek.
Gyors kalkulációt végeztem: mivel Hanga az ébresztőóránk, mire számíthatok mégis, mikor kelünk reggel. Ha a legrosszabb alvási idejét nézem, fél 1-ig kellene aludnia...na persze, hajnali fél 9-kor keltette kómás családját.
Január elsején lánykáimtól csak azt lehetett hallani: "Anya, mikor megyünk bulizni?" Szerencsémre a "csapat" egyik tagja morzsapartit rendezett, mindenkit várnak egy koccintásra és szendvicsekre. Jó volt, szép volt, fárasztó...csak olyan, amilyen maga az évünk is volt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr721698566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása