Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Főnökösdi

2009.02.10. 18:10 - gemini!

3 aktív csemete terelgetése, nevelése egy idő után kemény parancsnokká változtatja az ember lányát... ami jelentős "határozottságszint-emelkedéshez" vezet. Ennek köszönhetően az utcán, a boltban az idegen felnőttek bírónak, ügyvédnek, a gyerekek óvónőnek néznek. Na igen, előjött belőlem a "főnök", de muszáj, mert még így is inkább a különbejáratú cselédüknek érzem magam. :-)

Elég körülményes bármit is játszani velük, mert fél percen belül úgyis verekedésbe-veszekedésbe torkollik a "helyettesítsük már egy kicsit a tv-t játékkal" reménytelen kísérletem.
Mindegy, hogy könyvből meséléssel, mágneses bábszínházzal, építőkockákkal, miniatűr bababútorokkal, puzzle-lal rukkolok elő - Hanga, a kis felfedező lerombolja a készülő tornyokat, érdeklődve szétszedi a bábszínházat, átgázol a bababútorokon, miközben azok reccsenve törnek térde alatt, kitépi a könyveket a kezünkből... Minden érdekli. Nővérei erre felháborodott sikítással-dühkitöréssel reagálnak. (Hogy miért borulnak ki még mindig minden egyes alkalommal? Fél óránként megismétlődik a szituáció...)
Csengét és Ajsát sem kell azonban félteni: a külön Hangának kiszórt elterelő játékokra azonnal rávetik magukat, bármi is legyen az (majd persze nem játszanak vele és elhajítják a lakás másik sarkába) - ilyenkor Hanga sikít. És ezt a nagyon izgalmas eseménysort különböző kombinációkban adják elő: Csenge veszi el Ajsától, Ajsa veszi el Hangától, Hanga veszi el Csengétől, Ajsa veszi el Csengétől... és így tovább egész nap. A végeredmény egy 12 órán át tartó nyüszítés-veszekedés halmaz és anya megtépázott idegei. Én meg lassan papagájnak érzem magam, annyiszor ismétlem: "Nem verjük fejbe Hangát a tányérral! Ne vedd el Hangától! Hanga kisbaba, ne lökd le hanyatt a kanapéról! Hanga, engedd el Csenge haját! Ajsa, nem verekszünk!..."


A két kis energiabomba
015
Vicces Ajsa
069

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Jó testvérek" pillanatok

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr100935153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wampa 2009.02.11. 10:19:25

zseniálisak, ahogy egymással játszanak. életteli, vidám, önfeledt. annyi sok kacagással. nálunk a lányok, ennyit nem hancúroznak egymással, sokkal inkább velem meg az apjukkal. Már régóta akarom kérdezni, hogy Hanga hogy van? Nem írtad meg, hogy mit mondott a doki, és hogy van-e bármi neurológiai probléma vagy arcüreggyulladás. Bár úgy tűnik a videókból,hogy kirobbanóan egészséges. sneci (az indához volt ez a régi belépőnevem)

gemini! 2009.02.12. 16:24:44

Voltunk még egyszer egy záró neurológiai vizsgálaton, újra megállapította, hogy szerinte minden rendben. Azért azt tanácsolta, megint menjünk el pár hét múlva a szemészhez és akkor 2 negatív neur. lelettel, 1 neg. CTG-vel és 2 neg. szemészeti lelettel ő már nyugodt lenne.
Arcüreggyulladás? Már mikor felvetődött, olyan kirobbanó volt az alaphangulata, mint a videókon. Gyerekdoki szerint ennyi idősen még nem is lehet arcüreggyulladása, egy fül-orr-gégész látta, nem kínoztattam tovább - így is feldugtak mindenféle csöveket jó mélyen az orrába...
Egyszóval az ideggyógyász szerint a szemében lévő rostok nem húzódnak össze megfelelően - ő most egyelőre ennyit lát. Hát remélem.


süti beállítások módosítása