Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Az új fülbevaló

2009.03.13. 15:04 - gemini!

Könyörtelen szüleinek köszönhetően Hanga tegnap átesett második füllyukasztásán. Az eredeti lyuk benőtt a CT vizsgálat után - a vizsgálat időtartamáig ki kellett venni a még "próbaidős fülbevalót" (amit ugyebár tilos). Aggódó anya és apa, "eleget szenvedett már ez a gyerek" felkiáltással nem erőltette vissza a begyulladt fülbe az ékszert (illetve megpróbáltam, de vérzett), így hagytuk benőni. Hanga nem biztos, hogy szereti szüleit ezért a húzásunkért.
Mostanában minden reggel ugyanazzal a módszerrel ébreszt minket családunk legifjabb tagja: felkapcsolja a lámpát. Pontosabban KAPCSOLGATJA: fel-le, fel-le.... 
Én szerencsésebb vagyok, mert csak a szomszéd szobából hallom, ahogy kattog-csattog a fali kapcsoló. Nővérkék, akik egy szobában durmolnak Hangicsekkel, már kevésbé - nem lehet jó arra ébredni, hogy a vaksötétetséget hirtelen felváltja az éles lámpafény, majd újra teljes sötétség, újra vakító fény...és ez így megy tovább fél másodperces hatásszünetekkel még 53-szor. Szerintem ezzel a vidám ébresztővel áll bosszút nővérein a folyamatos játékelkobzásokért :-)
Csenge és Ajsa először méltatlankodva feje tetejére húzza takaróját, majd "A" magzat megelégeli a dolgot, meggyötörten kimászik ágyából és fenyegető arckifejezéssel lekapcsolja a villanyt. Hanga közben boldogan mosolyog.
Picur születésétől kezdve edzésben van - megtanulta, hogyan harcoljon a számára fontos dolgokért (szegénykémnek muszáj volt, két forgószél-kisasszony nővére van). Büszkék vagyunk rá, hogy nem hagyja magát: kétszer akkora Csenge elvesz tőle valamit (de most komolyan, 1 másodpercig nem bírják ki, hogy bármilyen játék is legyen hugicájuknál), és már kapott is egy maflást Hangától. Örülök, hogy nem hagyja magát elnyomni.
Pár hónapja nagyobb gyerektársaságban voltunk, nagyjából nagylányok korabeli csemeték között - Hanga volt a legkisebb. Az egyik kislány kitépte Csenge kezéből a játékát - lányom eszméletlen üvöltésbe és sírásba kezdett, alig lehetett megnyugtatni. Nem mintha nem szokhatta volna még meg, hisz otthon 5 percenként lejátszódik a szituáció. Na de az a felháborodás: ő az "A magzat", az elsőszülött, hogy meri egy másik gyerek elvenni, ami az övé - ezt még gyakorolni fogja az oviban. Egyébként ő fizikailag a legerősebb, igaz a 2 perc nem sokat számít, de a legidősebb is - otthon is azonban az a jellemző, hogy cselekvés helyett csak üvöltve sír. Csenge a leghangosabb a családban. 
És mit reagált akkor 10-11 hónapos Hangánk, mikor ugyanez a 2,5 éves kislány az ő játékára pályázott? 
Egyszerűen nem adta oda. Nem sírt, nem borult ki, magához szorította és nem engedte. Tökös kiscsaj. :-) 
Ajsa reakciója változó:  mások előtt megszeppent hercegnő, itthon ellenben ő az, aki irányítja Csengét. Kitalálja, mivel is boldogíthatná anyját, majd végrehajtatja nővérével.
Idegenek előtt viszont Csenge a belemenőbb, kikezd mindenkivel... aztán borul a teória és másnap már teljesen másképp viselkednek. Nehéz kiigazodni rajtuk.

Továbbra sem alszanak délután. Átmásznak egymás ágyába és játszanak - be nem áll a szájuk 1-3-ig. Aztán bevadulnak, összevesznek, rohangálnak, az ajtót verik babákkal "elég volt ebből, anya nem alszom" kiáltással.


 
Be nem állna a szájuk! :-)))

 
Szerintem Hanga a vele való játékot néha lincselésként fogja fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr641000144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wampa 2009.03.13. 17:43:42

rajongva nézem a lányaid videóit. :) amióta leszedtük a rácsot a mi lányaink ágyairól, azóta nálunk is átmennek egymáshoz aludni délután. egyelőre még alszanak is, nemcsak játszanak, de sokszor, ha rájuk nyitok, olyanok, mint két kiscsikó egy karámban: egymás hasán, hátán ugrálnak, egymás fejét borzolgatják. szerintem ez gyönyörű. Hanga pedig igazi vagány csaj :) (sneci)

gemini! 2009.03.13. 21:32:20

Tényleg nagyon aranyosak tudnak lenni, mennyire szeretik egymást! :-) Olyanok, mintha minden nap mézesheteiket töltenék - remélem ez a viszony örökre így marad közöttük. Különleges az ikrek kapcsolata, irigylésre méltó... Naponta többször megsimogatják egymást, összebújnak, mint két kiscica, megy a spontán ölelés-puszilgatás, egyik a másikat azonnal megvédi, ha leszidjuk. Ilyenkor olyanok, mint a kisangyalok (akik 2 percen belül kisördögök is tudnak lenni, csak hogy hű maradjak a teljes igazsághoz). De tényleg édesek. :-)

nuttos 2009.03.15. 19:01:04

Sziasztok!

Irtó jó fejek a csajok, hogy csacsognak, állati! :))) Bár nekem már kicsit tömegnek tűnik a 3 gyerek, asszem én a 2-nél megálltam. :))) Meggyógyultak már?

Mi is bekaptuk a bárányhimlőt, persze szombatra jött ki, az ügyeletes doki meg egy pööötsch, rendkívül kevéssé volt segítőkész. Fenistil cseppet meg hintőport ugyan kaptunk - a lecseszés mellé -, de mi az a hab, amit használtál rájuk? És amúgy semmi mást (rázókeverék, cinkpaszta, ilyenek)?
Nekem a hintőpor lehetetlen küldetés, egyáltalán nem tapad meg, még törölközés után se... Köszi a tippeket!

Amúgy szegény Lucim homloka alig látszik ki a hólyagok alól, látszólag a Te picurjaid könnyebben megúszták - de nem ítélek néhány fotó alapján...

Mindjárt itt a tavaaasz, sallalla.

gemini! 2009.03.15. 21:51:56

Hát akkor igazából csak kitartást ajánlhatok... Védőnőnk szerint a rázókeveréket betiltatták a bőrgyógyászok, mert inkább csak ártott, mint használt. Fenistil cseppeket szedtünk mi is, ez a belső pöttyökre is jó, emellet kiüti a gyerekeket, szuper gyógyszer! :-) Hangánál jobban bejött a párszáz forintos mentolos hintőpor, mint a méregdrága hab, de azért persze bereklámozom. A hab neve: Pox-clin, háromezer-valahányszáz forint, kb annyi hab van benne, hogy 2 gyereknek pont elég 8-9 napig.
Ja és a képek tényleg nem adták vissza a dolgot, (főleg, hogy kezdeti stádiumban készültek), de Hanga volt a legrondább - egész bőrfelülete nem látszódott ki a hólyagok alól, szegénykém rémisztően nézett ki. Szerencsére most már elmúlt, Te se aggódj, bármilyen pikkelyes-hólyagos élőlényekké is változnak át! :-) Nem szép látvány. Kitartás, most már tényleg itt a tavasz! :-)

nuttos 2009.03.17. 10:07:08

Köszi az infókat!

Jaaaj, annyira borzasztó látni, hogy így néz ki szegény kis pelenkásom... :( Alma még nem produkál tüneteket, szóval készülök az idei tavasz 4 fal között töltésére (végülis tavaly sem volt másképp...)

Remélem, Nálatok minden OK! :)

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.03.17. 12:57:19

Édes csiripelő madárkák:-)
A két nagyobbik milyen kis gondoskodó, minden lehetséges módszert bevetnek, hogy Hangát a szőnyegen tartsák, gondolom azért nehogy megfázzon:-))) De ahogy látom Hanga már nagyon-nagyon edzett!!!

gemini! 2009.03.18. 14:07:50

Hanga egy belevaló kiscsaj. :-) Sok gondunk lesz még a 3 lánykával...

anyaangyalka 2009.03.19. 18:51:07

Szia!
Már a kezdetektől, figyellek titeket, nagyon édesek a csajok, és azok a gyönyörű kék szemek, rengeteg pasi szívet fognak összetőrni :-D
Gratulálok hozzájuk :-)

gemini! 2009.03.21. 22:04:14

Köszi szépen! :-))) Kíváncsi vagyok, átverik-e majd a fiúkat egy kis cserével... kinézem belőlük.

anyaangyalka 2009.03.23. 10:11:12

Ilyen kis huncutok lennének? :-)
Nem, baj majd te felvilágosítod szegény fiúkat ;-D


süti beállítások módosítása