Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Csiripelő kishölgyek

2009.05.07. 20:53 - gemini!

A héten voltunk bölcsis és ovis beiratkozáson. Csenge és Ajsa már egy korábbi nyílt napon első látásra elvarázsolta az óvoda vezetőnőjét ("csak a néni foghatja a kezemet, csak a nénivel megyek mindenhová, főzök a néninek 3 kávét egymás után a játékkonyhában..."), úgyhogy mikor megjelentünk a beiratkozáson, nyert ügyünk volt. Vezetőnő azonnal közölte, ő ahhoz a csoporthoz szeretne kerülni, ahová lányaim. (Nem tudom, mennyire fog majd meglepődni, mikor kiderül, hogy nem mindig "szolid hajasbabák" a csajszik.)
Bölcsiben külön műsorszám voltunk, mikor betrappoltam 3 csemetémmel. Az irodában azonnal otthonosan elterpeszkedtek, majd észrevették, a bölcsi vezetője belekortyol teájába. "Én is kérek inni, én is kérek!" Csenge, Ajsa majd otthon iszunk." "Akkor csak nézem..." - mondják. Majd elkezdik meredten bámulni néni innivalóját. Néni sóhajt: "Szerzek két poharat." 
Lányaim megkapják a teát, Csenge megszólal: "Nincs szívószál." "Igen Csenge, nincs szívószál, nem a kávézóban vagy, igyad anélkül!" "Köszönöm néni, nagyon fincsi volt, ügyes a néni (mert éppen elpakolja a játékokat, szeretné, ha már mennénk, a folyósó közben megtelt várakozó szülőkkel...), néni nem csúnya, néninek órája van, "szemüge" van, lovacska van a képen, én is segítek elpakolni, pá-pá néni...alig hittem el, hogy végre kiértünk. De nagyon édesek ilyenkor... :-)
Kezdünk ráébredni, hogy sok kínos helyzetbe fogunk mi még kerülni miattuk. Tegnap a mellettünk lévő kávézóban összehaverkodtak két kislánnyal. Jobban mondva ők megállás nélkül, egymás szavába vágva beszéltek (sokkal nagyobb így az önbizalmuk, hogy ketten vannak), két kislány döbbenten figyelte őket. Mentségükre legyen mondva, az egyik gyerekről én is csak azért tudtam, hogy lány, mert rózsaszín felsőrész volt rajta...de most egy 2 évesnél sokszor nem lehet még eldönteni, milyen nemű is, főleg, hogy rövid haja volt. Csenge és Ajsa hangosan rikoltoztak:"Gyere ide kisfiú, hazament a kisfiú!" Na ez ciki, főleg, ha az anyja 3 méterre áll. És mennyiszer kimondták azt a "kisfiú"-t! Anya halkan, fojtott hangon helyreigazít: "Lányok, nem kisfiú, kislány!" Nem akarták belátni. "Elment a kisfiú!" Ja, anyuka továbbterelte.
Ezután mit csinálnak? Benéznek a 4 méterre lévő fodrászüzletbe, üvegen keresztül elkezdenek megint szerepelni, majd elkiáltják magukat: "Bent van a bácsi!" Férjem jön vérvörös fejjel: "Lebácsiztak egy nőt - nem mondom, kicsit ijesztő feje van, éppen csinálják a haját és tényleg furán néz ki." Ok, kotródjunk haza, ennyi elég lesz ma a nyilvános égésből...

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr41108816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lassse 2009.05.08. 20:59:55

sziasztok

en ma jartam itt eloszor de nagyon tetszik az oldal es persze a kis csipet csapat.
Nekunk is van ket manonk David es Dora ,koztuk 3 ev van.
Dora 8 honapos lesz, veluk sem egyszeru....
Minden jot
meg jelentkezem
Imola

gemini! 2009.05.10. 14:17:25

Köszi szépen! :-)))

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.05.17. 08:37:51

Nagyon jó fejek a nagy lányaitok!!!:-))) Csípem a szövegüket:-)

gemini! 2009.05.18. 13:44:14

@Beso: Szövegben nincs hiány, az biztos. :-) Én mostanában már nem is bírom ki kibuggyanó röhögés nélkül, mikor Ajsa "nyugtatgat" engem. Te jó ég, mi lesz itt pár év múlva?


süti beállítások módosítása