Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Szüreti Mulatság

2009.09.25. 14:02 - gemini!

Csenge miatt lassan ránk küldik a gyerekvédelmiseket. Múlt hónapban ugyebár nagyiék ágyát fejelte le, a seb még most is rendesen látszik. Rá pár hétre fejjel nekirohant a mi ágyunknak és épp az arca másik fele lett kék-zöld foltos, mint akinek behúztak egyet. Napokig úgy nézett ki, mintha ütnénk-vágnánk szerencsétlen gyereket...
Úgyhogy tegnap már magyarázkodva kezdtem a reggelt, mert Csengénket feldagadt, vörös szemmel adtam be az oviba. Úgy nézett ki, mint egy boxoló a meccs után.
Soha nem reagált még így csípésre, nem is tudom, mi csípte meg, de csúnyán feldagadt a kézfeje, csuklója és a szeme alatt. Ijesztő látvány volt, indultunk is a gyerekorvosunkhoz, főleg, hogy a rendelő közelében vettük észre. Leginkább azért ijedtünk meg, mert nemrég egy ismerősünk 3 éves gyerekének 2 percen múlt az élete: eszméletét vesztette a rendelőben, elkezdett leállni a légzése...és az egész úgy indult, hogy feldagadt foltok jelentek meg a testén. Pár napja beszéltem az anyukával: a majdnem tragédiába fulladt történet azzal kezdődött, hogy elsétáltak a fiával egy lekaszált terület mellett, majd lefektette aludni. Csak azért ért szerencsésen véget az egész, mert egy állandó kopogó hangra lett figyelmes a másik szobából, ugyanis a kisgyerek iszonyúan vakaródzott az ágyában - allergiás rohamot kapott a fűben található penészgombától. Felkapta, vitte a rendelőbe, ott meg már újra kellett éleszteni... Ilyenkor mindig kiráz a hideg: és ha nem egy közeli fal mellett van az ágy, és ha vakaródzás közben nem ütögeti a falat, és ha nem veszi észre mi történik a gyerekkel a zárt gyerekszobában?
Csengére is óránként ránéztem aznap éjszaka, dagad-e tovább a feje, romlik-e az állapota... Csak egy csípés volt, de bevizesedett, feldagadt, megijesztett...
Még szerencse, hogy a kézfeje is dagadt volt, mert soha nem mosom le magamról, hogy megint csak a szeme alatt sérült-foltos a gyerek... :-)

A szerdai napra izgatottan készültem: Szüreti Mulatság volt az oviban. A gyerekek szőlőt szemezgettek az udvaron, kipréselték az óvónénik segítségével a levét (amit ebéd után megittak), körbetáncolták az asztalokat, majd versenyeztek. Krumplit, almát pakolgattak kiskosarakba, fel-alá futkostak, ki kerüli meg hamarabb a széket, ki ér vissza előbb a célba, gesztenyét gyűjtögettek...
Részemről nagyon vártam már a napot: na végre, ma bepillantást nyerhetek a másik életükbe!...Aztán kiderült, hogy teljesen rutintalan vagyok: szülők felsorakozva várakoznak az ovi udvarán (mintha sztárokat várnánk, minden anyuka kezében csőre töltött fényképezőgép), megérkeznek a kismókusok, kézenfogva, visszafogottan bandukol a csoport...két lányom meglát és jönne hozzám, na de hát azt nem lehet, anya innen néz titeket, menjetek szépen szőlőt szemezgetni. A történet lényege: mindkettő végigsírta az egész "mulatságot". Nem láttam az ovis énjüket, csak a "2 méterre van az én anyám és egyedül vagyok a világon" verziót. Így ölembe bújva, elanyátlanodva nézték végig, hogyan futkosnak csoporttársaik a kiskosaraikkal.

Szemezgetés - különválasztva. Egyébként az figyeltem meg, hogy általában különválasztják őket: alváskor a szoba két különböző sarkában van az ágyuk, sorbanálláskor, séta közben 3-4 gyerek mindig áll közöttük, más asztaloknál állnak szüret közben...gondolom így könnyebben kezelhetőek.

 

004

 

Szőlőpréselés

018
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát ezek meg mit futkosnak azokkal az almákkal?
026

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr41406414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása