Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Lassulunk végre!

2010.05.04. 14:48 - gemini!

A fárasztó, őrültekháza első években a tapasztalt anyukák azzal bátorítottak minket: 3-4 éves koruktól minden egyszerűbb lesz. Aláírom, Csenge és Ajsa tényleg sokkal kezelhetőbbek. Na jó, Hangicsek még kicsit kitolja a nagy pihenőidőszak beköszöntét, de remélhetőleg 3 éves korától Buginkat is könnyebb lesz terelgetni.
Most nem részletezem, miért (a "másfél év alatt 3 gyerek" úgyis mindent megmagyaráz), de az elmúlt 4 év a túlélésről szólt, nem pedig a kreatív foglalkozások tömkelegéről. Ha már minden gyerek kapott enni, inni, tiszta pelenkát és még tiszta ruhát is találtam, kipipálhattuk a napot. Most látom csak, hogy a nagyok óvodások, ilyen téren azért jócskán le vannak maradva csoporttársaiktól - igaz, mindenki más idősebb náluk, valamint bölcsis hátszéllel indultak, ahol néhány dolgot megtanulhattak.
Jelenleg csak Ajsa és Csenge vannak itthon, épp ezért olyan feltűnő számomra, mennyit változtak. 2 évvel ezelőtt csak reménykedtem benne, hogy tényleg igaz, amivel az anyukák vigasztalnak: kezelhetőek, eljátszanak egymással...sokkal könnyebb, de tényleg.
Csenge a teraszon egy bogarat "szeretget", Ajsa túrógombócot készít velem - annyira idilli, hogy el sem hiszem, ezek tényleg mi vagyunk.
Persze, ha mindhárman egy légtérben vannak a tesók, a szituáció azonnal változik: 3 kisgyereket bevonni a főzésbe őrült ötlet, ráadásul veszélyes is. A legjobb esetben minden alapanyag a földön köt ki, miközben Ajsa, Csenge és Hanga egymás kezéből szakítják ki visítva a fakanalat. Ugyanez igaz, ha mesét olvasnék nekik, vagy kirakóznánk...2 perc sem telik el, de már össze is kaptak valamin. A kedvencem, amikor 3 egyforma piros kisszéken veszekednek...A fő kötözködő Hanga, ő főleg Csengével balhézik...persze Bugit is megértem: törleszt élete első évének sérelmeiért.
Úgyhogy most "hála" a betegségeknek, hol 1 , hol 2 gyerekkel foglalkozhattam végre értelmesen, rohanás nélkül. A legnagyobb változás egyébként az első 3 évhez képest, hogy megszűnt az állandó rohanás, kapkodás, mókuskerék érzése. Persze, most is szerintem kissé pörgősebb ritmusban éljük életünket, mint néhány ismerősünk, de ez határozottan nyugisabb időszak, mint a korábbi. Az első években soha semmit nem tudtam befejezni, egy szimpla mosogatás fél délelőttön át tartott, mert valami borult, valaki vágódott, sírt, bekakilt...A változásra akkor döbbentem rá, amikor teregetés közben tudatosult bennem: normális tempóban teregetek, te jó ég! :-) Na persze egész napra ellátnak folyamatos tennivalókkal, nehogy unatkozzak, de végre nem veszett egér módjára rohangálok. Apró örömök az életben. :-)

Szülinapos csapat 



A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr301973992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2010.05.05. 08:54:31

:) jó, hogy ilyen nagylányok lettek!

Ticcó 2010.05.07. 18:08:34

Sziasztok!
Gyönyörűek a lányok! Csak Te tűnsz a bejegyzéseid alapján rendkívül fáradtnak, Gemini. Egy ideje hiányzik az a pozitivitás és lendület, ami mindig is jellemző volt az írásaidra. Innen gondolom, hogy nagyon le lehetsz merülve.
"Most látom csak, hogy a nagyok óvodások, ilyen téren azért jócskán le vannak maradva csoporttársaiktól"-ezt mire értetted?Miben vannak lemaradva?
Ezek a csajszik fantasztikusan szépek és édesek, azért ők minden fáradtságot megérnek.
Üdv, Ticcó

gemini! 2010.05.10. 12:06:22

Igen, fáradt vagyok, de az okok elég egyszerűek, szerintem nincs is értelme felsorolni...az elmúlt 4 év kimerítette a rejtett tartalékenergiákat is.
Hogy miben vannak lemaradva? Elsősorban a kreatív tevékenységekre gondolok: rajzolás, ragasztás, festés, gyurmázás, agyagozás stb. Persze az is sokat számít, hogy lányaim csak most töltötték be a 4-et, a többiek a csoportban viszont inkább már az 5. életévükhöz vannak közel. Az oviban mindennaposak a kreatív foglalkozások, az óvónők különböző technikákat tanítanak, látom az alkotásokat és egyértelmű, mennyivel fejlettebbek ezen a téren a társaik.
Na persze ott van még a szocializáció, ezen a téren óvónők szerint talán most indult el valami fejlődés...a bölcsis háttérrel rendelkezők közlékenyebbek, köszönnek, hamarabb kapcsolatot teremtenek a többiekkel (nem tudom ebben mennyire játszik szerepet ikerségük)...régebben benne vannak már a "mókuskerékben", tudják, mi a rend.

boldogmamamacska 2010.05.10. 13:01:33

Kedves Anyuka!

Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked.
Eszter vagyok és én szerkesztem a Huggies oldalát a Facebookon keresztül.

Mostani akciónk keretében, 500 Ft értékű kuponokat tölthetsz le korlátlan számban, amelyet május 15-ig lehet beváltani a Tesco, Cora, Interspar üzleteiben.
Ne hagyd ki, regisztralj a www.pelus.hu/regisztralj oldalon, és töltsd le a kuponokat!

Üdv,
Eszter


süti beállítások módosítása