Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

2007.10.24. 22:21 - gemini!

A "tá" univerzális szó nálunk. Bármire mutatnak a lányok, annak "tá" a neve. Elég egyszerű ez a nyelv: Megyünk tá=Megyünk sétálni, de a "tá" ezen kívül bármit jelenthet. Tá!= Nézd, ott megy egy repülő! Tá!=Ott egy bogár!, stb.

Most azt a korszakot kezdtük el, hogy felpróbálják a cipőinket és abban botladoznak a lakásban - vicces látvány. :-)
Ha beütik valamelyik testrészüket (ami félóránként előfordul) rögtön sietnek hozzám, hogy adjak rá puszit és a fájdalom rögtön meg is szűnik. Ha például Ajsa becsípi a ujját és megpuszilom, Csenge is nyújtja a kezét, az övét is puszilgatni kell :-)
Egyébként Ajsánál vettem többször észre, hogy elég egyedien reagál idegenekre. Ha valaki túl közel megy hozzá és ő nem akarja tudomásul venni, mereven lehajtja a fejét és mozdulatlanná dermed. Úgy gondolja, ha nem látja azt a valakit, az nincs is ott. Közben óvatosan néha felfelé pislog, ott van-e még, tiszta-e már a levegő. Képes percekig mozdulatlanul bámulni maga elé a földre, csak ne lássa a túl közel merészkedőt.
Csengét nem lehet eltántorítani a tiltott ételektől, italoktól. Mikor férjem kávézik, ott kuncsorog a lábánál. Adtunk neki, hogy "tessék, kóstold meg, rossz az íze", hát ő nem így gondolta - alig lehetett visszafogni, meg akarta inni az egészet. Ugyanez a helyzet a sörrel és a pálinkával is. Beledugta az ujját a pálinkába, lenyalta és ízlett neki! A végén el kellett dugni a poharat, mert még többet akart!

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr52206590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2007.10.25. 15:23:26

Nálunk is pontosan ez a tá dolog megy. Minden tá. Nézegetjük a mesekönyvet, és olyan lelkesen mondogatják mindenre a tá-t, mintha valóban annak a dolognak nevét mondanák. Ez alól a kacsa,cica,kutya, maci a kivétel. A kacsa hápápáp, a cica szica, a kutya tya a maci pedig bum.
Ajsa viselkedése teljes mértékben megegyezik az én egyik kisfiaméval. Pontosan ő is ugyanígy viselkedik.

porpika 2007.10.25. 16:14:46

Ja és a gyógyító puszi nálunk is pontosan így működik. Úgy látszik ezek a dolgok korbéli sajátosságok. Az új ágyban alszanak már?

gemini! 2007.10.25. 22:33:26

Igen, a lányok is be tudnak lelkesedni a "tá"-któl, nagyon cukin mondják! :-)Igazi szakértők. A nagy ágyat vasárnap avatjuk fel, akkor szereljük össze a rácsot, hát kíváncsi leszek... Nehéz altatásra számítok.

cucka 2007.10.27. 09:34:37

Szia! :) Ma találtam meg a blogodat és nagyon megtetszett..ha nem baj, olvasnálak a továbbiakban is! :)
Aranyos lehet az életetek ezzel a két kis tünemény cserfes leánykával...és nemsokára érkezik a harmadik is! :))) Titkon én is kislányban reménykedtem, egy cserfes szösszenetben, de már egyáltalán nem bánom, hogy a kis trónörököst hordom a szívem alatt! :)
További zökkenőmentes várandóságot Nektek! :)

gemini! 2007.10.28. 00:06:26

Szia Cucka, gratulálok! :-)És hányadik hétnél jársz?

cucka 2007.10.28. 10:43:31

Szia Gemini! Ma léptünk a 35. hétbe, úgyhogy már nincs sok hátra! :))) Nekem is van egy babaváró blogom, szívesen kilinkelnélek magamhoz...megtehetem? :)
Tegnap több időm volt és végignéztem az összes videót a csajokról, hát eszméletlen jól szórakoztam! :))) Nem hiszem, hogy unalmas lenne az életetek Velük! És csodaszépek mindketten! :)))

gemini! 2007.10.28. 16:06:10

Hát akkor már tényleg nincs sok hátra, hajrá és kitartás! :-)))
Az biztos, hogy nem unatkozunk és már azt is előre látom, hogy nagyon sok "vicces" dolgot fognak művelni Hangával is. Lesz pár jó sztorim, úgy érzem. :-)
Ja és persze, linkelj be nyugodtan.


süti beállítások módosítása