Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Egyre nagyobbak vagyunk

2007.11.05. 17:02 - gemini!

Most már mindent ki tudnak fejezni szavak nélkül is. Ha valamit szeretnének, kézen fognak és elvezetnek a kívánt dologig, például a pelenkázóasztalhoz egy új pelusért, vagy a konyhába, mert már enni akarnak. Csenge egyre gyakrabban fogdossa a pelenkáját és jelez, ha kaki van benne - egy újabb lépés a bilire szoktatás felé. Idáig vígan rohangáltak bűzölgő pelussal a fenekükön, nem zavartatták magukat, ez már haladás. Ajsát mikor ma tisztába tettem, láttam, hogy pisilni készül, gyorsan rohantam a biliért és próbáltam ráültetni - őrjöngve menekült. Nem baj, kitartás és türelem.
3 napja a nagyágyban alszanak, de egyedül még félnek benne elalvásnál, főleg Csenge. Ezért vagy ott kell feküdni mellettük, míg nem szunnyasztanak, ami sokszor 30 perc is lehet, vagy teát kell nyomni a szájukba és belealszanak az ivásba. Egyiket sem tartom jó megoldásnak, kemény meló volt rászoktatni őket még anno, hogy a kiságyban mindenféle segédeszköz nélkül, egyedül aludjanak el, ezt most kezdhetjük elölről. Egy légtérben alszanak, általában  mindkettő állandó mozgásban van, még álmukban is dobolnak a lábukkal és forgolódnak körbe-körbe - egy rács nélküli nagyágyból rögtön leesnének. Egymás közelében szoktam megtalálni őket, ha benyitok, éjszaka szerintem gyakran összeütköznek.Mindketten nagyon nyűgösek ébredésnél, Ajsa nem is hajlandó ránk nézni, még pihenni szeretne és mi zavarjuk ebben. A tegnapi ébresztésnél is beletúrta a fejét a lepedőbe, nem nézett fel és csak akkor kezdett el vigyorogni, mikor Csenge visszamászott hozzá és ébresztgetni kezdte. Lehasalt, hogy belenézhessen a szemébe és ránevetett:

Egyébként jellemző, ha egyikük sír, mert például tisztába teszem (a tisztábatevést mindig végigüvöltik és alig tudom elhúzni a hasamat a rúgkapálásuktól), a tesó máris hoz neki egy babát, vagy egy játékot, hogy megvigasztalja. vagy jelen esetben felvidítja a nehezen ébredőt. :-)
Imádnak sütni-főzni, hétvégén engedtem, hogy együtt kavarjuk a sütit, hatalmas botrány lett a végén, mikor el akartam venni, egymás kezéből tépték ki a fakanalat.
Ha sétálni indulunk, a cipőt már maguktól hozzák és próbálkoznak a felvételével:

Az önálló evés is egyre jobban megy, igaz így sokkal kevesebbet esznek, mintha én etetném őket, ezért ha hatékony akarok lenni, még magamnál tartom a kanalat. Ajsa a múltkor kicsit eltévesztette az irányt, de a száját folyamatosan tátogatta:

A kulturált evésükről, ivásukról csak egyet jegyeznék meg férjem szavait idézve:"Ha egyszer éheznénk, elég lenne csak felkockázni a szőnyeget és levesben kifőzni, olyan magas a tápanyagtartalma. :-)" Amennyi kakaót, teát, ételt beszívott már az a szőnyeg... A lányok általában kihozzák a konyhába a cumit, ha befejezték az ivást, máskor viszont hanyagul eldobják, vagy csak eldől az üveg, a tartalma pedig szépen folyik kifelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr68219332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása