Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Készülődés

2007.11.21. 15:28 - gemini!

Jövő héten anyu el tud jönni egy egész napra, úgyhogy elkezdjük rendszerezni Hanga ruháit. Előszedek minden kisméretű cuccot és jöhet a mosás, vasalás. Milyen praktikus, hogy kicsi a korkülönbség: még a lányok kiságya sincs szétszedve és máris beleköltözhet a következő lakó! :-) Szerencsére most semmire sem kell költeni - szinte mindenből van kettő. És milyen praktikus, hogy a húgom is terhes, így kétfelé oszthatjuk a felszereléseket.
Igazából a lányok születése előtt volt részünk nagy kiadásokban, semmink sem volt, nem volt kisgyerek a családban, akitől örökölhettünk volna, mindent meg kellett vásárolni, ráadásul duplán. Kicsit tönkrementünk anyagilag. És most már nem ártana, ha lányok szobatiszták lennének (habár arra már nincs energiám és türelmem, hogy ezt is gyakoroljuk az önálló evés mellett, főleg, hogy hisztizni is elkezdtek), mivel utánaszámoltunk és csak a pelenkák havonta 30.000 ft-ba kerülnek. És ebben még nincs benne Hanga...
A GYED "családtámogató" rendszerét sem igazán értem: A két lány után egy GYED-et kapok, mintha csak egy gyereket nevelnénk. De ami még szebb, ha Hanga megszületik, és lesz három 2 év alatti gyermekem, akkor is csak egy GYED-et kapok, mégpedig a legkisebb után.
Szépek lesznek az éjszakáink szülés után, már látom, hogy átmegyünk ismét zombiba. :-) Már a lányokkal is elaludtunk sokszor férjemmel etetés közben, most még cifrázunk egyet a helyzeten.
Egyébként ez az alvás dolog az egyik legnagyobb probléma nálunk és úgy hallom, más családokban is. Mindig van valami ok, miért ne aludjon egy gyerek: az első 6 hónap rémálom, szinte nem is alszik az ember. Később, ha végre végigaludna a baba egy éjszakát, jön egy betegség, nem kap levegőt, állandóan felsír. Ilyenkor szoktam visszasírni a 3 óránként hajdani keléseket (akkoriban legalább aludtam egyben 3 órát). Ha meggyógyul, jön a foga és ismét sír. És a fogak állandóan jönnek és jönnek... Szerencsésebb eseteben a két lánynál egyszerre, már ennek is örülni tud az ember. :-)
És ha nincs fogzás, akkor egyszerűen nyár van, éjszaka is kánikula, amikor még a felnőttek sem tudnak aludni normálisan és minden folytatódik ugyanúgy. Hol az egyik lány kel fel, hol a másik, a végeredmény, hogy 30-40 percenként fent vagyunk.
Lekopogom, mostanában max. egyszer sírnak fel, akkor teát kapnak, de láttam én már ilyet: 8-9 hónaposan szépen aludtak, aztán felborult minden az előzőekben felsoroltak miatt. Hogy mi lesz, ha Hanga megszületik? Valószínűleg egymást keltik majd fel állandóan és mi nagyon ki leszünk purcanva reggelre. Pedig a meló csak akkor fog igazán kezdődni...

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr32237051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

porpika 2007.11.21. 16:39:34

Bizony Te most ezzel a nagyszerű családtámogatási rendszerrel a 3 gyereknél igen rosszul jársz. De majd jön a dupla gyes! Bizony az a kb. 50.000.-Ft, azzal sem vagyunk igazán kisegítve. Talán az pozitív, hogy az első iskolaév végéig jár.Persze erről is olvastam már a neten írigykedőket. Aki negatívan vélekedik erről, annak ajánlom, hogy próbálja ki milyen ikreket nevelni. Nagyon találó volt a Sprektum ikrekről szóló adásának a címe: Öröm és küzdelem! Ez a cím mindent elárul.
Igen, ezek az éjszakák! Habár én most ne szóljak semmit, mert csak átlagban kétszer kell felkelnem hozzájuk.

gemini! 2007.11.21. 20:58:00

Kaptam már ilyen kedves megjegyzést: "Már megint milyen jól jártam, ikrekkel lettem terhes, az állam majd ellát minden földi jóval!" No comment...
Milyen furcsa, amikor az ember azért hálás, mert csak kétszer kel fel éjszaka. :-)))

rhoney 2007.11.22. 10:39:58

EZt a családtámogatási rendszert én is igazságtalannak tartom, akár az ikrekkel, akár két külön korú kisgyermek esetében. Mi is szeretnénk Ádámnak testvérkét, és ahogyan olvasom a blogodat, egyre jobban vágyom rá. Persze sakkozni kell ezerrel. Mert ugye hiába van most pl nekem a legjobb gyedem, amit kapni lehet (nem is panaszkodom), de ha jövőre születik egy kistesó, ugyanúgy ennek a gyednek az x százalékát kapom meg, 180 nap átlagkeresetét számolva. És a cég, ahol dolgoztam már jelezte, nem tudnak visszavenni, másik melót meg hogy keressek avval a tudattal, hogy rövid időn belül kistesót szeretnénk. Oda újra nem fognak visszavenni, kezdődik minden a két gyerekkel elölről. Ikrek esetében ez halmozottan nehezebb. Távmunka lehetőség nincs, legalább a gyest adhatnák az első gyerek után, a pelenka adag épp kifutná belőle....

Ildi 2007.11.22. 13:24:47

Sziasztok,

most igazán rövid leszek, holnap reggel be kell feküdnöm a klinikára. :( Semmi extra, csak 38 hetesen már szeretnének minket szem előtt tudni. Valószínűleg császár lesz, és legkésőbb jövő héten megérkezik Bob&Bobek... Nagyon be vagyok f***va!!!

Jó készülődést Nektek, vigyázzatok magatokra, és igazán sok kitartást a következő hónapokhoz (is)! Örülök, hogy eddig olvashattalak, és remélem, nemsokára megint lesz rá alkalmam!

Szorítsatok! :)

gemini! 2007.11.22. 13:53:14

Szorítunk Ildi, remélem hamarosan beszámolsz majd a babócákról! :-) Azt elhiszem, hogy ideges vagy, a császár miatt pedig ne aggódj, max utána rossz egy darabig, amíg húzódik össze a méhed. Majd írj, kíváncsi vagyok! :-)

gemini! 2007.11.22. 13:57:39

Ezt én sem értem, miért kell választanom. Lányokra járna az a minimális GYES (tényleg csak a pelenka árára futná), Hangára pedig kapnám a GYED-et. Amúgy is olyan jó lett a helyzetünk a különféle áremelések óta, hogy ha nem lenne A-vagy C hitelünk (a fene tudja melyik van)hónap közepén már nullán lennénk.


süti beállítások módosítása