Gemini blog

Ha az ember lánya másfél év alatt 3, visszafogott természetűnek egyáltalán nem mondható lánykát szül, élete meglehetősen pörgőssé válik. Ennek a naplónak a segítségével igyekszem megörökíteni az első éveket, hogy ha majd egyszer lelassíthatunk férjemmel, jóleső sóhajtások közepette emlékezhessünk vissza az édesen fárasztó kezdetekre.

Hanga

Lilypie Third Birthday tickers

Csenge és Ajsa

Lilypie 4th Birthday Ticker

Friss topikok

  • boldogmamamacska: Kedves Anyuka! Gratulálok a blogodhoz, nagyon aranyos a gyermeked. Eszter vagyok és én szerkeszte... (2010.05.10. 13:01) Lassulunk végre!
  • Ilonana: Én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK !!!! Naés persze jobbulást! (2010.05.04. 12:40) Füles csapat
  • vargaera (L.V.E.): Jobbulást és kitartást!! :)) (2010.04.16. 10:07) Bezárva
  • porpika: Igen kétpetéjűek. Először persze kellett egy kis motivációs ajándék, hogy elmenjenek egymás nélkül... (2010.03.31. 20:29) A szétválaszthatatlanok
  • trichterwinde: Csúcs az arckifejezésük az utolsó képen :)))) Ezek a csajok színésznők lesznek, tutira!!! ;))) Ki... (2010.03.19. 10:09) Hosszú hétvége

Látogatottság

eXTReMe Tracker

Nehéz, de szép

2008.04.18. 15:17 - gemini!

Nem tagadom, nehéz a lányokkal, sokszor van szükségem arra, hogy 10-ig elszámoljak és ez sem segít mindig. Szerintem az ötödik szomszéd is hall engem: "Ne fogdosd össze a kukát, koszos! Ne lépj rá Hanga fejére! Nem szabad ceruzával firkálni az ajtót! Ha leejted a dvd-lejátszót, sikítok! stb. És ahogy esznek! Inkább nem is nézek oda, ha közben éppen Hangát etetem, mert csak gyomorgörcsöt kapnék a tehetetlenségtől - Hangával az ölemben végignézem, ahogy disznóólat varázsolnak a konyhából, belekenik a ruhájukba az ebédet és max. csak beszélni tudok hozzájuk: "Könyörgöm, ne egymást etessétek, így csak még több esik le a földre! Nem gyurmázunk az étellel!" Mire oda tudok menni, több az étel a földön, mint amennyit megettek belőle.
A sok számolást és megdöbbenést leszámítva, hogy mire is képesek, rengeteg szép pillanatot élhetünk át. Ilyenkor nem is értem, hogy borulhattam ki tőlük, hisz igazi kis angyalok. (És ellenkezőleg, mikor hisztizve megfeszítik magukat a földön, valahogy egycsapásra elfelejtem, milyen édik is szoktak lenni. :-))
Múltkor is, Csenge korholó hangját hallom: "Ajsza, Ajsza!" Odanézek, mi történik, hát Ajsa teával locsolja a szőnyeget. És nővérkéje szigorúan rászólt, hisz tudta, hogy ezt anya nem szereti. Cukik.
Ha bogárral találkoznak, annak annyi. Először csak érdeklődve körbeguggolják, aztán mikor nem figyelek oda, egy kézmozdulattal agyonnyomják. Majd megjegyzik: "Alszik."

Imádják a McDonald's-ot - elterpeszkednek a székeken, egyik kezükben sült krumpli, a másikban shake és felváltva tömik a fejüket. És az a megelégedett arckifejezés, vigyorognak bele a világba, látszik, hogy ennél jobban nem is érezhetnék magukat. Tiszta plázacsajok. :-) Szeretik a mozgólépcsőket is, saját lábukkal lépnek föl rá és szállnak le róla, persze férjem közben fogja a kezüket. Igaz Ajsa többször jelezte már, hogy ez neki egyedül is menne, hagyja őt békén az apja, nem kell a segítség. :-)
Ajsa mostanában töbször próbálkozik az egyedül öltözéssel, a cipőjét már felveszi és a nadrágot is felhúzza egy darabig, bár sokszor egy szárba dugja mindkét lábát, aztán csodálkozik, hogy nem bír felállni.
Hanga mai etetése is teljesen szokványos volt. A kanapén etettem, mikor Ajsa felmászott a hátamra és "kukucs"-osat kezdett el játszani, közben fojtogatott és vészesen közel került hugica fejéhez. Feltápászkodtam és bevittem Hangát a másik szobába, ott folytattuk. Naná, hogy mindketten követtek, aminek nem örültem, mert Hanga elég nyűgös és álmos volt már és szeretett volna egy kis nyugalmat. Nem kapta meg. Először mindkét lány takarót húzott a fejemre (úgy éreztem magam, mint egy papagáj), Hanga arcába pedig egy párnát szorítottak és azt ismételgették: "Alszik, alszik!" Majd a hugica fején játék kutyákat sétáltattak, illetve felállás közben az ő fejét használták támasztékul. Ja, és közben etettem. Ez már túl sok volt neki és kiborult, sok időmbe telt utána, mire végre elaltattam.
Egyre többször keresik Hanga társaságát. A napokban elkezdett brümmögni és köpködni, ami a nővéreinek nagyon tetszik és rögtön utánozzák is vigyorogva. Nem igazán értik, hugica miért nem képes normálisan megfogni a játékokat, amiket a kezébe szeretnének nyomni. Kicsi még ő ehhez, legtöbbször ökölbe van szorítva a keze, esetleg egy felé tartott ujjat meg tud szorítani, de egy macival még nem boldogul. Pedig lelkesen adogatnák neki az újabb és újabb kincseket. :-) Aranyosak együtt és Hanga is örül nekik, ha megjelennek a feje fölött. Na persze kivéve, ha épp eszik.

Ajsa Hangával



Ajsa legújabb hülyesége: nem akar leszállni a pelenkázóasztalról



Csúszdát építenek maguknak a matracból



Csenge megeteti Hangát



Ha pelenkát találnak a földön, azonnal viszik is serényen a kukába.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemini.blog.hu/api/trackback/id/tr69431592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása